Selecteer een pagina

Sinds ik de 40 ben gepasseerd, zie ik een verandering in de huid van mijn gezicht. Helemaal sinds ik met mijn Saxenda avontuur begon en kilo’s begon te verliezen. Je huid is lang niet meer zo elastisch als je over de 40 bent en als je gaat afvallen, zie je het vaak heel goed in je gezicht terug. Het is niet dat de vellen er nu bij hangen maar ik zie wel lijntjes in mijn gezicht verschijnen en delen van mijn gezicht waar de huid niet meer zo strak zit. Ik weet dat het erbij hoort als je ouder wordt en gelukkig kom ik uit een familie waarin de vrouwen behoorlijk sterke genen hebben maar toch, ik zie de verandering wel gebeuren en soms weet ik niet of ik daar zo blij mee ben. Gelukkig leven we in een tijd waarin wij de mogelijkheid hebben om dit soort kleine flaws met een klein beetje hulp weer nieuw leven in te blazen.

Je bent goed zoals je bent

Laat ik wel voorop stellen dat iedereen goed is zoals ze zijn en dat bij iedere fase in je leven, zullen er veranderingen zijn in je gezicht en lichaam. Dat is nou eenmaal de natuur en het hoort bij ouder worden. Maar als er iets is in je gezicht of lichaam waar je niet blij van wordt en de mogelijkheid is er om er iets aan te doen, waarom zou je dat niet doen? Natuurlijk wel binnen bepaalde grenzen en ik vind wel dat het er nog natuurlijk uit moet blijven zien maar als je er iets aan kan doen, waarom niet?

Er zijn dagen dat ik in de spiegel krijg en soms wel eens schrik van wat ik zie. Na een slechte nacht blijven de vouwen toch langer in mijn gezicht zitten en lijken de blauwe kringen onder mijn ogen, net even wat blauwer dan dat ze waren toen ik 30 was. Gelukkig mag ik mij echt gelukkig prijzen met mijn genen want voor iemand van 44, valt het echt wel mee. Maar soms denk ik er wel eens over na of wellicht Botox of fillers misschien een het net een beetje kunnen oppeppen om een wat frisser uiterlijk te krijgen.

Keuzes

Als ik de mogelijkheid en de financiële vrijheid zou hebben, dan zou ik gaan voor Botox in mijn fronsrimpel (al dat knijpen in de zon en staren naar blauwe schermen, helpt niet echt mee in het tegengaan van een fronsrimpel) en wellicht fillers in mijn kaken en rond mijn mond. Het afvallen heeft er voor gezorgd dat het daar toch een beetje is gaan hangen en ik soms een beetje op Droopy lijk. In de huidige maatschappij zijn er simpele technieken voor om de Droopy look tegen te gaan.

Het is natuurlijk belangrijk dat je je goed laat informeren voor je ook maar besluit tot het laten doen van een cosmetische ingreep. Het lijken misschien een paar prikjes maar het kan toch gevolgen hebben als je dit niet laat doen door een goede arts. Goedkoop is soms gewoon duurkoop en het gaat wel om je lichaam waar je er uiteindelijk maar één van hebt. Stiekem heb ik wel al een beetje om mij heen gekeken en informatie gezocht maar ik zou best een keer een afspraak willen inplannen bij De Botoxspecialist om te kijken hoe zij er tegenover staan en wat zij zouden adviseren. Maar eerst nog even doorgaan met het afvalproces en kijken hoe ver mij dat gaat brengen. Of moet ik zeggen hoeveel rimpels mij dat gaat brengen?

Take care!

Xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com