Selecteer een pagina

Regelmatig check ik op de website van de bibliotheek de nieuwe boeken die binnen zijn gekomen. Het duurt soms even voordat de allernieuwste boeken beschikbaar zijn en vaak heb je dan ook nog kans dat je een hele tijd in de wacht staat voordat je het boek kunt lenen omdat nieuwe boeken vaak erg populair zijn. Doordat ik regelmatig boeken reserveer, sta ik iedere keer voor een kast met gereserveerde boeken. Een van de boeken die ik meerdere keren zag terugkomen tussen de reserveringen was “De Oostenrijkse verleiding” van Karen Swan. Gezien de tijd van het jaar was ik niet helemaal in de mood om een boek over de winter in Oostenrijk te lezen. Maar iedere keer als ik voor de reserveringen kast stond, zag ik het boek voorbij komen. Uiteindelijk ben ik toch omgegaan en heb “De Oostenrijkse verleiding” van Karen Swan geleend. Benieuwd of het de hype waard is? Lees dan snel verder.

De Oostenrijkse verleiding – Karen Swan

In De Oostenrijkse verleiding van Karen Swan zet documentairemaakster Clover alles op alles om de geheimen van de controversiƫle snowboarder Kit te achterhalen. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?

In De Oostenrijkse verleiding, de heerlijk winterse roman van bestsellerauteur Karen Swan wil regisseur Clover Phillips een documentaire maken over Kit Foley, een getalenteerde maar controversiƫle snowboarder. Hij was ooit betrokken bij een dodelijk ongeval, maar heeft daar nooit over willen praten.

Vastbesloten om de waarheid te achterhalen vertrekt Clover naar de besneeuwde Alpen, waar ze een romantisch winterwonderland deelt met een man die haar niet kan uitstaan. Hij vindt dat ze bevooroordeeld is, en hij is bovendien druk met trainen voor het WK. Terwijl Clover de beste shots probeert te maken en steeds dieper in Kits verleden graaft, merkt ze dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Toch is ze ervan overtuigd dat hij iets verbergt. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?

Bron tekst: Bol.com

Mijn mening

Het heeft even geduurd voordat ik over stag was om “De Oostenrijkse verleiding” te lenen van de bibliotheek. Op een of andere manier sprak het boek mij zo op het eerste gezicht niet aan. Ik kan er niet precies de vinger opleggen wat de reden hiervan was. Wellicht doordat het zich in de sneeuw afspeelt en ik eigenlijk geen winter boeken wilde lezen. Daarbij had ik ook nog nooit wat van Karen Swan gelezen en ook nog nooit over deze schrijfster gehoord. Het duurde ook even voordat ik mij er toe kon zetten om het boek te gaan lezen. Ik heb het zelfs in het begin een aantal keren weg gelegd omdat ik er niet lekker in kwam. Ik vond het begin warrig en onduidelijk en eigenlijk wil ik dan het liefst een boek meteen wegleggen.

Gelukkig heb ik het niet weggelegd maar ben ik uiteindelijk stug door gaan lezen. Kennelijk moest ik even door het warrige begin om er in te komen. Karen Swan heeft een roman met een zwart randje geschreven. Een zwart randje door een traumatische gebeurtenis uit het verleden waar veel onduidelijkheid over was. Waar Clover op de hand was van het slachtoffer en zij een duidelijke mening had over dader Kit, blijkt het verhaal en de traumatische gebeurtenis heel anders te zijn gelopen dan Clover in eerste instantie was doen geloven. Achter Kit blijkt een veel groter verhaal en verleden te zitten en zijn aandeel in de traumatische gebeurtenis blijkt heel anders te zijn verlopen. Karen Swan houdt het lange tijd vol om het verhaal spannend en mysterieus te houden. Voor mijn gevoel iets te lang en had het verhaal iets korter geschreven kunnen worden. Daarbij gaat het soms van de hak op de tak en mis je soms het vervolg in de hoofdstukken. Sommige hoofdstukken lijken heel abrupt te worden afgebroken. Ondanks deze minpunten was het best een vermakelijk boek om te lezen en gedurende het verhaal blijf je je maar afvragen wie Kit nou precies is en waarom hij zo doet zoals hij doet. Dat aspect maakt het een prettig verhaal om te lezen en te blijven lezen, ondanks dat ik vind dat het echt korter had gekund.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com