Selecteer een pagina

Een jaar geleden stapte ik in een avontuur waarvan ik niet wist wat het mij zou gaan brengen. Ik had een jaar geleden, toen ik de eerste injectie met Saxenda in mijn been zette, toen niet kunnen bedenken dat mijn leven zo zou veranderen in de positieve zin. Toen ik de stap zette vorig jaar om hulp te vragen, was dat om mijn lichaam en hersenen beter te leren begrijpen en niet zozeer om af te vallen. Ik wilde begrijpen wat de impact van mijn ADHD was op mijn eetgedrag en verzadiging. Ik werd dan ook een beetje overvallen door de internist die meteen begon over Saxenda. Maar nu een jaar verder kan ik alleen maar dankbaar zijn dat ik deze mogelijkheid heb gekregen.
Bizar avontuur

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat het een uitdagend jaar is geweest zowel lichamelijk als geestelijk. Door de Saxenda ben ik een lange tijd heel erg beroerd geweest en heb ik mij meerdere keren afgevraagd of ik hier wel mee door moest gaan omdat het op een gegeven moment zijn tol begon te eisen. Na een break, ben ik toch weer door gegaan omdat ik mij realiseerde dat de rust in mijn hoofd en eten de bijwerkingen overtroffen.

Mijn grootste hindernis was het geestelijke stuk waarmee ik werd geconfronteerd. Ik had nooit gedacht dat bepaalde dingen weer naar boven zouden komen als het ging om eten. Jarenlang heb ik altijd gedacht dat mijn problemen met eten werden veroorzaakt door een gebrek aan discipline en wilskracht. Nooit heb ik erbij stil gestaan dat er wellicht iets stuk kon zijn met mijn verzadiging. Ook dat was heel erg confronterend na jaren dealen met eet problemen.

Bevestiging

De vakantie in Griekenland was voor mij de bevestiging dat ik op de goede weg ben. Waar ik eerdere vakanties continue met een eetplanning en eten bezig was, was ik daar deze vakantie amper mee bezig. Ik at wanneer ik er zin in had en in gewone hoeveelheden zonder mij eigenlijk ergens heel erg druk over te maken. Een gevoel wat ik eigenlijk nooit echt heb gehad.

Was het een makkelijk jaar met Saxenda? Nee verre van. Het was vooral een heel erg confronterend jaar met veel ups and downs maar met mooie resultaten. Ik ben er nog lang niet maar ik kan wel terugkijken met trots op dit eerste jaar met Saxenda. Waar ik in Griekenland de teugels even heb laten vieren, is het nu weer tijd om back on track te komen en weer verder te gaan waar ik was gebleven met de ondersteuning van Saxenda.

Take care!

xoxo