Selecteer een pagina

De 1e week van 2018 is inmiddels onderweg en misschien ben je net als ik wel weer terug op je werkplek na een heerlijke kerstvakantie. Jongens, wat heb ik genoten en wat was ik er aan toe om gewoon even een week vrij te zijn. Na een intensief laatste kwartaal op het werk, was ik er aan toe om helemaal niets te doen. Iets wat ik aan begin 2017 nooit gedacht had te zeggen. Wat ik allemaal in mijn vrije week heb gedaan, lezen jullie uiteraard vandaag in het laatste weekoverzicht van 2017.

Maandag 25 december ‘17

Het is eerste kerstdag en ik begin de dag lekker thuis met rommelen en luieren. Ik schreef het al, ik had nooit gedacht dat ik zo relaxed mijn vakantie zou doorbrengen maar ik vind het heerlijk. Normaal heb ik allemaal grote plannen van de dingen die ik allemaal wil doen maar ik merk dat ik rust nodig heb en even helemaal niets moeten. Dat doe ik dan vandaag ook lekker. Wij vieren als familie kerst niet echt groots met cadeaus of wat dan ook maar mijn vader heeft uiteraard weer een heerlijk diner op tafel getoverd. Waarbij hij ook nog eens rekening heeft gehouden met mijn eetwensen. Dus geen overeten of foodcoma’s bij ons maar gewoon netjes conform mijn voedingsplan. Zo fijn dat mijn ouders hier rekening mee houden. Met een goed gevoel ga ik dan ook naar huis.

Dinsdag 26 december ‘17

Deze dag verloopt eigenlijk hetzelfde als gisteren. Ik sta mijzelf toe om helemaal niets te hoeven of moeten en doe gewoon waar ik zelf zin in heb. Ik ruim toch een beetje op en kijk verder heel veel Netflix en werk aan mijn blog. Deze kerstdagen voelen zooo ontzettend fijn en relaxed. Ik heb altijd een beetje moeite met de drukte en het “verplicht” leuk hebben. Dit is voor mij een verademing. Ik ga nog even snel langs de supermarkt want mijn vader heeft nog iets nodig (ben ik de enige die het raar vindt dat de supermarkten gewoon alle feestdagen inmiddels open zijn?). Wederom heeft mijn vader rekening gehouden met mijn wensen en de dingen die ik lekker vind (zoals kreeft. Sorry voor alle dierenliefhebbers). Je kan je voorstellen dat ik dus weer met een heerlijk gevoel naar huis ga. Het is zo fijn als er geen druk zit op eten.

Woensdag 27 december ‘17

Eigenlijk was dit een dag waarop ik nergens zin in heb en het liefst verder ga zoals afgelopen twee dagen. Toch probeer ik mij over het geen zin hebben heen te zetten en begin met mijn grote plan voor deze vakantie: opruimen. Ik doe het in fases en neem tussendoor lekker mijn rust. Resultaat is uiteindelijk een stuk beter dan ik van te voren had gedacht en ik ben lekker bezig met het vullen van vuilniszakken. Uiteindelijk vliegt de tijd voorbij en ben ik gewoon niet buiten geweest. Maar vandaag vind ik alles prima en ben ik blij met alle vorderingen die ik heb gemaakt.

Donderdag 28 december ‘17

Ik begin met de voorbereiding voor de bloghop die wij zaterdag met een grote groep bloggers organiseren. Mocht je deze gemist hebben, check dan mijn blog en doe gerust nog mee als je kans wilt maken op de prijs die ik weg geef. Als ik klaar ben, ga ik nog verder met wat opruimen en maak een lekkere voedzame tomatensoep voor de lunch. Ik plaats het bericht over de uitzending van Jinek op mijn social media (mocht je het gemist hebben, vanavond is de uitzending waaraan ik ga deelnemen dus zeker kijken) en ik krijg zulke lieve reacties dat mijn hart een paar sprongetjes maakt. Na de lunch heb ik een afspraak staan bij de tandarts voor een laatste check en schoonmaakwerkzaamheden. Ik heb geen zin om mij om te kleden dus ik ga heel stylish met mijn avocado sokken in mijn Snoopy Vans. Mijn vriendinnen lachen mij uit als ik de foto van deze geweldige combi doorstuur maar het kan mij vandaag lekker niets schelen. Inmiddels ben ik van mijn tandartsangst redelijk af en ik heb verder ook niets maar het schoonmaken is wat grover gedaan dan normaal en ik heb er de hele middag verder last van. Als je ooit een beugel hebt gehad dan weet je het gevoel als deze strakker is gezet en er weer druk op je tanden staat. Dat gevoel heb ik dus en ben er eigenlijk de hele dag verder niet lekker door. Ik kruip dan ook maar gewoon met een dekentje op de bank en laat de dag voor wat het is.

Vrijdag 29 december ‘17

Gelukkig is de pijn grotendeels weg als ik wakker word en ik kan er weer tegenaan. Vandaag is het tijd voor shopping en een vriendinnenlunch. Ik rijd eerst even langs Hoofddorp voordat ik naar Amsterdam ga om te lunchen. Precies op de dag dat ik op pad ga, sneeuwt het weer eens. Alle plannen die wij hadden, vallen daardoor in de sneeuw .. uhm water. We maken er een lange lunch van en lopen daarna nog even door het winkelcentrum. Ondertussen appt mijn buurvrouw met wat vragen en besluit ik als ik thuis kom, even bij haar langs te gaan. We hebben heel wat bij te kletsen en uiteindelijk ga ik pas na heel wat gezellige uurtjes weer naar huis. Een top dag.

Zaterdag 30 december ‘17

De grote Nieuwjaars bloghop komt vandaag online en het blijkt een groot succes. Het voelt de hele dag als een feestje als ik alle leuke reacties lees bij iedereen. Super leuk om te doen zo aan het einde van het jaar. Ik rommel weer wat verder in huis en werk aan mijn blog. ’s Middags heb ik afgesproken  met een vriendin om even lekker een patatje te gaan eten bij de beste patat zaak in ons dorp. We lopen nog even door het dorp, gaan nog een warme chocomel drinken en begeven ons dan naar de Albert Heijn waar het lijkt alsof de winkels de komende week dicht zijn en iedereen een voorraad in moet slaan. Te bizar hoe druk het is. Ik merk steeds meer dat ik daar gewoon niet tegen kan en wil alleen maar zo snel mogelijk uit die winkel. Na al het winkelgeweld, plof ik lekker op de bank en ga The people vs OJ Simpson kijken op Netflix. Echt een serie om te binge watchen.

Zondag 31 december ‘17

De laatste dag van het jaar is een feit en het begint met een lekkere storm en regen. Ik heb een afspraak in Amsterdam staan en krijg van een vriendin de “The Universe has your back” kaartenset van Gabrielle Bernstein. We hebben ontdekt dat wij allebei grote fans zijn van Gabrielle Bernstein en zij had twee sets kaarten gekocht met in haar achterhoofd dat ze die ooit aan iemand kon geven. And I am the one. Zo’n super lief gebaar en hoe mooi om dat op de laatste dag van het jaar te doen. Super dankbaar dat ik zulke lieve mensen om mij heen heb. Eenmaal terug in Zandvoort ga ik nog even langs de visboer want ik wil wat vis hebben voor vanavond. Ik wil alleen mijn auto niet uitstappen want het is echt zulk rot weer. Ik trotseer de storm en regen en lunch uiteindelijk met heerlijke sushi waarvan ik eerst niet eens wist dat ze dat hadden. Perfecte lunch voor de laatste dag van het jaar. Na het eten valt er een vermoeidheid over mij heen en ik besluit om lekker in bed te gaan liggen, om 3 uur later wakker te worden. Ik kan dat dus gewoon .. hahaha. Ze zijn de hele middag al met vuurwerk aan het spelen en ik ben er eigenlijk al klaar mee. Vanavond blijf ik lekker thuis, kijk Netflix en vlogs en vermaak mij prima. Om 12 uur doe ik de nieuwjaarswensen en ga dan gewoon weer slapen. Voor mij is het helemaal prima en waarschijnlijk sta ik in het nieuwe jaar dan lekker uitgerust op.

Hoe was jullie laatste week van 2017? Hebben jullie al grootste plannen voor deze eerste week?

Take care!

xoxo

Bron afbeelding zaterdag: Shutterstock