Personal || Back to reality

Deze week is voor veel mensen de week dat het echte leven weer is begonnen na de feestdagen. Vakanties zijn voorbij en iedereen gaat weer back to reality. Na een korte en heerlijke kerstvakantie, begon vorige week voor mij het “echte leven” weer. De afgelopen maanden is er voor mij veel veranderd dus het “echte leven” is ook behoorlijk veranderd. Benieuwd wat er afgelopen maanden allemaal voor mij veranderde, lees dan snel verder.

Home office

De allergrootste verandering dit jaar is dat ik nu vanuit huis werk. Na mijn eerste operatie ben ik al begonnen met vanuit huis werken om toch mijn collega’s te kunnen ondersteunen op kantoor terwijl ik aan het herstellen was. Vanaf november werk ik volledig vanuit huis. Een enorme verandering als je altijd gewend bent om op kantoor te zitten. Ik heb nog wel het hoofdkantoor en ons oude kantoor als uitvalbasis maar het overgrote deel ben ik dus vanuit huis aan het werk.

Het allerbelangrijkste is nu routine en ervoor zorgen dat ik mijn werkdagen gewoon net zo indeel als de dagen dat ik normaal gesproken op kantoor was. Op tijd opstaan, op de normale tijd beginnen aan mijn werkzaamheden en natuurlijk zorgen dat ik pauzes neem. Dat laatste heb ik gemerkt is best wel een lastige als je vanuit huis werkt omdat ik gewoon de tijd soms vergeet. Je zou misschien denken dat ik moeite heb met het op tijd opstaan en aan mijn werk beginnen maar nee, het zijn de pauzes die ik soms vergeet.

Revalidatie

Halverwege december kon ik eindelijk beginnen met mijn revalidatie. Na een teleurstellend gesprek vlak na mijn laatste operatie met de huisarts over spieren en banden die verzwakt waren, kreeg ik in december eindelijk groen licht. Ik zou mijzelf natuurlijk niet zijn als ik meteen zou beginnen en ook na de feestdagen, kon ik met wat passen en meten, gewoon mijn revalidatie afwerken. De komende maanden staan dan ook in het teken van revalideren en mijn lichaam weer op kracht krijgen. Iets waar ik eigenlijk al maanden naar uit kijk en steeds een beetje terughoudend in moest zijn.

Het is heel raar om ineens oefeningen te kunnen doen die een jaar geleden nog een drama waren omdat mijn benen zo enorm zwaar voelden. Het is dan ook een verademing om te voelen wat ik nu al kan en te weten dat door te trainen dit straks allemaal veel meer gaat worden. Iedere keer als ik weer iets doe wat ik tot nu toe voor onmogelijk had gehouden, maakt mijn hart stiekem een sprongetje van trots.

Veranderingen

Het afgelopen jaar is er voor mij ontzettend veel veranderd als het gaat om werk en gezondheid. Verandering heeft tijd nodig en dat merk ik nog regelmatig. In mijn hoofd zit ik soms nog in mijn oude modus en mindset waardoor ik soms tegen dingen aanloop. De komende maanden zal ik mij dan ook vooral focussen op zorgen dat ik een goede routine krijg als het gaat om werk en er voor gaan zorgen dat mijn lichaam zich goed gaat herstellen na al het operatie geweld van vorig jaar.

Zijn jullie alweer een beetje back in the reality na alle feestdagen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to Personal || Back to reality

 1. Darina 9 januari 2019 at 07:00 #

  Zo fijn om te lezen dat je weer meer kunt trainen en de verandering die je daarbij voelt. Geweldig! Mijn jaar is hoestend en proestend begonnen en voel me nog steeds belabberd maar komt goed. Fijne dag x

 2. Kreanimo 9 januari 2019 at 07:10 #

  Werken van thuis lijkt me echt super.

  2018 was heftig hè…
  Fijne dag, week en jaar, Marije.

 3. Daenelia 9 januari 2019 at 08:36 #

  Ik ben zo blij voor je! Als je straks steeds een beetje sterker wordt en ineens merkt dat je steeds meer kunt … Het blijft verrassend, en echt een gevoel dat ik je gun.
  Hier staat de kerstboom nog … maar het jaar gaat alweer zijn gangetje.

 4. rachel 9 januari 2019 at 09:19 #

  je hebt aardig wat voor je kiezen gehad ja maar fijn om te lezen dat je kan trainen wat je eerst niet kon en dat je een beetje gaat wennen aan alles. hier alles weer back to reality, er staat nog een hele medische malle molen te wachten en daar bereid ik mij alvast op voor

 5. Natascha 9 januari 2019 at 13:19 #

  Ik ben ook alweer helemaal in het ritme. Ik vind het heel knap dat je zo volledig vanuit huis kunt werken!

 6. Annette 9 januari 2019 at 18:26 #

  Ik vond het met thuiswerken ook lastig om pauzes te nemen, je bent gewoon veel meer geneigd om achter elkaar door te werken, even broodje smeren en hup weer zitten achter die computer. Heel veel succes in elk geval en ook met de revalidatie natuurlijk

Geef een reactie