Selecteer een pagina

Deze week is voor veel mensen de week dat het echte leven weer is begonnen na de feestdagen. Vakanties zijn voorbij en iedereen gaat weer back to reality. Na een korte en heerlijke kerstvakantie, begon vorige week voor mij het “echte leven” weer. De afgelopen maanden is er voor mij veel veranderd dus het “echte leven” is ook behoorlijk veranderd. Benieuwd wat er afgelopen maanden allemaal voor mij veranderde, lees dan snel verder.

Home office

De allergrootste verandering dit jaar is dat ik nu vanuit huis werk. Na mijn eerste operatie ben ik al begonnen met vanuit huis werken om toch mijn collega’s te kunnen ondersteunen op kantoor terwijl ik aan het herstellen was. Vanaf november werk ik volledig vanuit huis. Een enorme verandering als je altijd gewend bent om op kantoor te zitten. Ik heb nog wel het hoofdkantoor en ons oude kantoor als uitvalbasis maar het overgrote deel ben ik dus vanuit huis aan het werk.

Het allerbelangrijkste is nu routine en ervoor zorgen dat ik mijn werkdagen gewoon net zo indeel als de dagen dat ik normaal gesproken op kantoor was. Op tijd opstaan, op de normale tijd beginnen aan mijn werkzaamheden en natuurlijk zorgen dat ik pauzes neem. Dat laatste heb ik gemerkt is best wel een lastige als je vanuit huis werkt omdat ik gewoon de tijd soms vergeet. Je zou misschien denken dat ik moeite heb met het op tijd opstaan en aan mijn werk beginnen maar nee, het zijn de pauzes die ik soms vergeet.

Revalidatie

Halverwege december kon ik eindelijk beginnen met mijn revalidatie. Na een teleurstellend gesprek vlak na mijn laatste operatie met de huisarts over spieren en banden die verzwakt waren, kreeg ik in december eindelijk groen licht. Ik zou mijzelf natuurlijk niet zijn als ik meteen zou beginnen en ook na de feestdagen, kon ik met wat passen en meten, gewoon mijn revalidatie afwerken. De komende maanden staan dan ook in het teken van revalideren en mijn lichaam weer op kracht krijgen. Iets waar ik eigenlijk al maanden naar uit kijk en steeds een beetje terughoudend in moest zijn.

Het is heel raar om ineens oefeningen te kunnen doen die een jaar geleden nog een drama waren omdat mijn benen zo enorm zwaar voelden. Het is dan ook een verademing om te voelen wat ik nu al kan en te weten dat door te trainen dit straks allemaal veel meer gaat worden. Iedere keer als ik weer iets doe wat ik tot nu toe voor onmogelijk had gehouden, maakt mijn hart stiekem een sprongetje van trots.

Veranderingen

Het afgelopen jaar is er voor mij ontzettend veel veranderd als het gaat om werk en gezondheid. Verandering heeft tijd nodig en dat merk ik nog regelmatig. In mijn hoofd zit ik soms nog in mijn oude modus en mindset waardoor ik soms tegen dingen aanloop. De komende maanden zal ik mij dan ook vooral focussen op zorgen dat ik een goede routine krijg als het gaat om werk en er voor gaan zorgen dat mijn lichaam zich goed gaat herstellen na al het operatie geweld van vorig jaar.

Zijn jullie alweer een beetje back in the reality na alle feestdagen?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock