Selecteer een pagina

De afgelopen jaren stond mijn leven on hold door al mijn arm gedoe en de operaties die ik moest ondergaan. Als je leven zo plotseling on hold komt te staan, komen je dromen ook vaak on hold te staan. Voor mij in ieder geval wel omdat mijn situatie heel lang uitzichtloos voelde. Mijn dromen verdwenen naar de achtergrond en ik leefde van dag naar dag. Hoe hard iedereen ook kan roepen dat je positief moet blijven en je ideale leven moet visualiseren, als je tegen lichamelijke ongemakken aanloopt dan ligt je focus toch op iets anders.
Rode draad

Nu ik weer wat beter op de been ben en ik weer de lichtpuntjes zie, merk ik dat sommige dromen er nog steeds zijn. Weliswaar wat naar de achtergrond maar ergens diep van binnen zitten ze er gewoon nog. Eén van die dromen is nog steeds een huisje in Zuid Frankrijk of Zuid Spanje. De omgeving waar ik het liefste ben.

Als ik daaraan denk, dan maakt mijn hart een sprongetje. Ik zie mijzelf al zitten in zo’n typisch Zuid Frans of Spaans huisje met een veranda, de kenmerkende luiken en verwilderde tuin. Het klinkt misschien gek maar die veranda gaat als een rode draad door mijn dromen. Een veranda die een glazen schuifwand en veranda overkapping heeft zodat je er in de winter ook heerlijk eindeloos kan zitten genieten als het kouder is en je bij zomerse temperaturen een beetje kan afkoelen. Misschien komt het wel omdat ik al mijn hele leven in flats woon en een veranda dan vaak een ver van je bed show is.

Keep on dreaming

Natuurlijk heb ik meer dromen maar ik merk wel dat mijn dromen veranderd zijn na alles wat er gebeurd is de afgelopen jaren. Waar ik eerst groot en meedogenloos droomde, merk ik dat ik nu wat kleiner en misschien realistischer droom. Ik ben met beide benen op de grond gezet nadat ik met beide benen onderuit ben gegaan. Ik heb weer gezien hoe belangrijk het is om elke dag alles uit het leven te halen.

Nu is dat huisje met veranda in Zuid Frankrijk of Spanje een droom die nog ver van mijn bed is maar hopelijk kan ik binnenkort gewoon op vakantie naar mijn droomhuisje en toch een beetje mijn droom werkelijkheid laten worden. Je bent nooit te oud om te dromen of je dromen na te jagen.

Waar droom jij op dit moment van?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com