Selecteer een pagina

Er is een tijd in mijn leven dat ik regelmatig naar de bioscoop ging en eigenlijk alle grote films alleen maar in de bioscoop wilde zien. De tijd voor de streaming diensten en ik de bioscoop belachelijk duur begon te vinden. Een uitje naar de bioscoop is tegenwoordig dus voor mij een unicum maar af en toe is het wel weer eens leuk om het te doen. Afgelopen weekend had ik een vriendinnen weekend en we besloten om eindelijk eens naar de bioscoop te gaan. Dat roepen we al jaren tegen elkaar en iedere keer doen we het dus niet. Tijd om daar verandering in te brengen. Nu zijn wij inmiddels wel tot de conclusie gekomen dat wij niet de allerbeste films uitkiezen om te kijken maar we besloten de gok te wagen. We gingen naar de nieuwe film “Maffia mamma” met Toni Collette in de hoofdrol.

Maffia mamma

Bron: Bleecker Street

Wanneer Kristins Italiaanse opa komt te overlijden, krijgt zij het verzoek van zijn assistente om naar Italiƫ te komen voor het testament. Voor Kristin is haar opa een onbekende man maar eenmaal in Rome aangekomen blijkt haar opa een maffioso te zijn die wil dat zij zijn zaken overneemt. Dit zorgt voor een hoop frictie bij verschillende mensen, waaronder Kristin. Maar de assistente zegt dat ze pas mag vertrekken als er vrede is met de andere maffia uit de buurt.

Mijn mening

Ik vind Toni Collette een hele leuke actrice en vooral in comedy’s doet zij het vaak goed. Deze film wordt aangemerkt als comedy but to be honest, er waren stukjes bij met behoorlijk wat geweld waar je echt wel een sterke maag voor nodig had. De film is echt gemaakt voor vrouwen want mannen worden niet al te best afgeschilderd. Het is een actie comedy geworden. Geen hoogdravend kunststukje maar wel een leuke film om naar te kijken. Het verhaal is natuurlijk een beetje raar als je ineens door je onbekende opa, gekroond wordt tot de bazin van de maffia en ondertussen ook nog eens jezelf probeert te vinden na een sexloos huwelijk dat op de klippen is gelopen. Het idee is Eat, pray, love maar dan met actie en in een maffia setting. Het is dat Toni Colette er in zit en zij echt gewoon een leuke actrice is om naar te kijken maar verder is het niet een hele bijzondere film. Maar mocht je je vervelen en wel zin hebben in wat actie comedy, dan zou ik er gewoon naar toe gaan. Of gewoon wachten tot hij op een streaming dienst komt. Het is een vermakelijke film om te kijken als je wat tijd over hebt.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldigen: Unsplash.com