Selecteer een pagina

Na het lezen van “De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo”, is Taylor Jenkins Reid wel een van de schrijvers geworden die hoog in mijn favorieten lijstje staat. Ik had niet bedacht dat er ooit een moment zou komen waarin ik romans zou lezen die in wat oudere tijden zich afspelen en ze ook nog leuk zou vinden. Nu moet ik wel zeggen dat de romans van Taylor Jenkins Reid zich voornamelijk in de jaren 60 tot 80 afspelen die ik heb gelezen maar allemaal vond ik ze heerlijk om te lezen. Zo zie je maar dat je smaak met de loop der jaren altijd kan veranderen als het gaat om boeken. Begin dit jaar ontdekte ik dat “One true loves” van Taylor Jenkins Reid eindelijk in het Nederlands te krijgen was. Ik had er niets meer mee gedaan tot ik de bibliotheek in liep en hem zag staan op een tafel. Ik heb hem meteen meegenomen en vandaag is het tijd voor mijn review van “One true loves” van Taylor Jenkins Reid. Benieuwd of ik net zo enthousiast hierover ben zoals ik over de andere boeken was? Lees dan snel verder.

One true loves – Taylor Jenkins Reid

Emma Blair is nog jong als ze met haar middelbareschoolliefde Jesse trouwt. Ze leven het leven van hun dromen in Los Angeles, in alles ver verwijderd van hun ouders in Massachusetts. Maar op hun eerste trouwdag raakt Jesse vermist bij een helikopterongeluk boven de Stille Oceaan. Gebroken en in diepe rouw keert Emma terug naar haar ouders, waar ze gaat werken in hun boekhandeltje. Langzaam maar zeker bouwt ze een nieuw leven op.

Dan komt ze een vriend van vroeger tegen, Sam, en totaal onverwacht wordt ze weer verliefd. Dit lijkt haar tweede kans op geluk. Tot ze een telefoontje krijgt, van Jesse. Emma moet kiezen tussen een echtgenoot en een aanstaande, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Met One true loves heeft bestsellerschrijver Taylor Jenkins Reid een ontroerende roman geschreven over wat het betekent om werkelijk lief te hebben. En bestaat er zoiets als de enige ware?

Bron tekst: Bol.com

Mijn mening

Iets wat ik eigenlijk bij alle boeken heb van Taylor Jenkins Reid is dat ik altijd wat moeite heb met erin komen. Ik moet mij vaak door het begin worstelen en zelfs het boek af en toe wegleggen in het begin. Ik weet niet precies wat het is maar ook bij “One true loves” had ik het weer. Ik begon er in en moest hem na 30 bladzijden even apart leggen en wat anders gaan lezen. Toch was er iets wat mij weerhield van het helemaal stoppen met lezen en uiteindelijk ben ik blij dat ik het boek weer heb opgepakt om hem verder te lezen. Het is een bizar verhaal van een dood gewaande echtgenoot die na jaren ineens nog blijkt te leven. Jaren waarin Emma is doorgegaan met leven en een nieuwe liefde in haar leven heeft gekregen. Het leven van Emma staat compleet op zijn kop als blijkt dat haar echtgenoot Jesse nog leeft. Net op het moment dat Emma met haar nieuwe liefde Sam zich heeft verloofd en op het punt staat om een nieuw hoofdstuk in haar leven in te stappen.

Hoe ga je om als je oude liefde, van wie je afscheid had genomen omdat het haast onmogelijk was dat hij nog kon leven na een tragisch ongeluk, ineens toch weer blijkt te leven en eigenlijk gewoon door wil gaan waar jullie gestopt waren? Hoe ga je om met een nieuwe liefde waarmee je op het punt staat om te trouwen en een nieuw leven mee te beginnen na jaren verdrietig te zijn geweest om de oude liefde die je bent verloren? Hoe kies je tussen twee uitersten? Het is een verhaal van liefde, verdriet, verwarring, elkaar opnieuw ontdekken en daaruit conclusies trekken. Het is een verhaal van de liefde opnieuw ontdekken na de liefde verloren te zijn. Het is een verhaal van ontdekken wie je bent als blijkt dat het leven dat je leefde eigenlijk niet meer bij je past. Taylor Jenkins Reid heeft weer een mooi en geweldig boek geschreven. Een boek dat gaat over het vinden van de liefde, realiseren dat liefde heel onvoorspelbaar kan zijn, liefde een tweede kans geven en dat de ware niet altijd degene is die je dacht dat hij was.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com