Selecteer een pagina

Mijn gelezen boeken lijstje groeit elke week weer, mede dankzij de mogelijkheid om boeken uit de bibliotheek te kunnen lenen. Iedere week kijk ik weer even door de nieuwe aankomsten bij de bibliotheek en ik verbaas mij erover hoe up to date ze vaak zijn. In mijn beleving was het vroeger niet zo up to date. Doordat ik regelmatig op de website en in de collectie van de bibliotheek kijk, vind ik niet alleen de boeken die ik graag wil lezen maar soms vind ik ook boeken die ik op het eerste gezicht niet zou uitkiezen. Een van die boeken was “Moeders en dochters” van Erica James. Een onbekende schrijfster en in eerste instantie dacht ik dat het zo’n ouderwetse roman was. Niet in de zin van de Bouqet reeks serie maar meer de Libelle romans. Toch besloot ik hem te lezen en ik was aangenaam verrast. Vandaag mijn review van “Moeders en dochters” geschreven door Erica James.

Moeders en dochters – Erica James

Naomi en haar dochters Martha en Willow hebben een goede band, maar nu ze weduwe is, is het tijd om haar dochters te vertellen dat haar huwelijk met hun vader niet zo gelukkig was als het leek.

Tot zijn dood heeft Naomi samen met haar man hun dochters Martha en Willow opgevoed. De zussen konden niet meer van elkaar verschillen: Martha is vastberaden en gedreven zoals haar vader, terwijl Willow een vrije geest is. Ondanks dat moeder en dochters een goede band hebben, zijn er dingen die Naomi voor haar meisjes heeft achtergehouden, zoals het feit dat haar huwelijk met hun vader niet zo gelukkig was als het leek… Nu ze weduwe is, hoopt Naomi op een nieuw begin met buurman Ellis, maar haar dochters accepteren haar nieuwe relatie niet van harte. Kunnen deze drie vrouwen elkaar weer vinden in hun zoektocht naar geluk?

Bron tekst en afbeelding: Bol.com

Mijn mening

“Moeders en dochters” is zo’n boek wat eigenlijk heel anders is dan dat ik dacht. Ik had meer een romantische setting verwacht over de band tussen moeders en dochters maar na het lezen, bleek dit toch een andere wending te nemen. Dit boek laat maar weer zien dat je nooit kunt weten wat er achter de voordeur gebeurt en hoe de relatie is tussen mensen. Waar het plaatje naar de buitenkant wellicht erg mooi lijkt, zo kan het achter de voordeur een compleet horror scenario zijn. Dat is wat “Moeders en dochters” goed laat zien. Naast toxic relaties, is een ander belangrijk onderwerp in dit boek kind trauma’s. Er is nu natuurlijk veel aandacht voor de impact van kind trauma’s en de invloed op het volwassen leven. Dit boek haakt daar goed op in. Niet alleen in de beleving van Martha over haar vader maar ook hoe Willow in relaties staat en de angst om uit een toxic relatie te stappen. Hoewel ik dacht dat het een Libelle roman was, blijkt dit boek een heel diep inkijkje te nemen in familierelaties en de impact van trauma’s en patronen uit de jeugd. Ik was aangenaam verrast door dit boek en vond het erg prettig om te lezen. Het is in een hele open en vooral vriendelijke stijl geschreven, ondanks de heftige onderwerpen die aangekaart worden. Zeker een aanrader.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com