Selecteer een pagina

Al heel vaak heb ik geroepen dat ik geen boeken van influencers meer zou lezen omdat ze toch allemaal hetzelfde zijn. Bij de meesten is dat ook zo maar toch zit er soms een uitzondering tussen. Niet dat ik nu ineens weer alle boeken van influencers wil gaan lezen maar soms wil ik wel eens een uitzondering maken. Dit keer is de uitzondering de autobiografie van Channah Koerten die een kijkje geeft in haar leven voordat ze in de schijnwerpers kwam te staan. Channah is in mijn ogen niet je typische influencer maar iemand die doet waar zij zich goed bij voelt en altijd haar hart volgt. Dat maakt ook dat ik haar graag volg en erg benieuwd was naar haar levensverhaal, wetende dat er meer achter het social media plaatje zat. Ik las haar autobiografie “I’m still Channah from the block” in een rap tempo uit en deel graag met jullie mijn mening hierover vandaag.

I’m still Channah from the block – Channah Koerten

Channah Koerten (1994) is presentatrice, onderneemster én moeder van Tiger en Rumi.

‘Kwetsbaarheid is ook kracht. Ik hoop dat dit boek anderen, in een vergelijkbare situatie, kan inspireren. Mijn verleden heeft mij niet tegengehouden om al mijn dromen na te jagen. Sterker nog, het heeft mij de mentaliteit gegeven nergens bang voor te zijn! Want, wat heb ik nou echt te verliezen? Niks!’

Hoewel Channah nu zeer succesvol is, was de weg daar naartoe zeker niet gemakkelijk. Channah woonde in verschillende (pleeg)gezinnen en heeft nooit een stabiele basis gekend. In deze autobiografie neemt ze jullie mee naar waar ze vandaan komt, en hoe ze is gekomen waar ze nu is. Channah weet als geen ander dat je met de juiste mentaliteit overal kunt komen: de vechtersmentaliteit.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Channah Koerten is bekend geworden door programma’s als Ex on the Beach en Temptation Island maar heeft zich inmiddels ontwikkeld als een allround business woman die dit jaar samen met haar kindjes besloot naar Curaçao te verhuizen om daar een bed and breakfast te beginnen, naast dat ze nog even twee bedrijven hier uit de grond stampte. Niet je typische influencer maar wel een vrouw die heel slim gebruik heeft gemaakt van haar bekendheid. Maar ook een vrouw die het flink voor haar kiezen heeft gekregen en een hele moeilijke jeugd heeft gehad waarin zij vaak moest knokken voor haar plekje. Iets wat zij ook beschrijft in haar boek. Ze neemt je mee in haar levensverhaal vanaf haar geboorte tot aan de vrouw die ze nu is. Een meisje dat al jong in pleeggezinnen terecht kwam en haar weg zelf in het leven moest vinden, met de nodige pieken en dalen. Naast haar levensverhaal, staan er ook interviews in met de mensen die dichtbij Channah staan en zo krijg je een compleet beeld van de vrouw die zij nu is.

Het boek is geen hoogstaande literatuur en ook niet een “makkelijk” weg lees boek. Het is rauw, intens, open en oprecht. Het laat een kant zien die je niet ziet op social media. Persoonlijk vind ik het heel knap dat Channah zich zo heeft durven open stellen en haar verhaald heeft gedeeld. Je leest soms de pijn en het verdriet tussen de regels door. Het is in ieder geval niet een regenboog en unicorn boek maar het rauwe verhaal van een vrouw die gevochten heeft voor waar zij nu staat.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com