Selecteer een pagina

Vorige week schreef ik een recensie over een boek wat een complete misser was. Ik had mij weer eens laten verleiden door een advertentie die voorbij kwam op social media. Gelukkig kon ik hem toen lenen bij de bibliotheek want het was toch zonde geweest als ik hem had gekocht en het was een tegenvaller. Je zou denken dat ik mij niet meer aan dezelfde steen zou stoten en mij niet weer zou verleiden. But guess again. De magie van social media had mij weer te pakken toen ik een advertentie van een schrijfster voorbij zag komen. Gelukkig had de bibliotheek dit boek in hun assortiment en besloot ik toch weer een gokje te wagen. Hopelijk was de advertentie dit keer geen teleurstelling. Het bleef toch een beetje in mijn achterhoofd hangen toen ik begon aan “Alleen een beetje verliefd misschien” van Lonneke van Engelen. Benieuwd of ik dit keer wel een topper te pakken had? Lees dan snel verder.

Alleen een beetje verliefd misschien – Lonneke van Engelen

Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar. Het kan snel gaan. Midden dertig, vijf jaar getrouwd, twee kids, goede baan, tweekapper en een stationwagen. Alles lekker voor elkaar. Dacht ze.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Gelukkig heb ik na de mislukking van vorige week, niet teveel geluisterd naar het stemmetje in mijn achterhoofd en heb ik toch weer een boek gelezen die ik in een social media advertentie had gezien. Wat een heerlijk boek is “Alleen een beetje verliefd misschien” van Lonneke van Engelen. Het onderwerp is wellicht niet het allerfijnste maar het laat wel zien hoe anders mannen en vrouwen in een huwelijk staan. Waar Lonneke alle ballen hoog probeert te houden, zich schuldig voelt over haar verliefdheid en affaire en blijft proberen om een rekening te houden met alles en iedereen, zo doen haar ex en nieuwe liefde gewoon waar zij zin in hebben. Waar je eerst denkt dat Lonneke alles goed op de rit heeft en het ideale plaatje leeft, zo kom je goed bedrogen uit gedurende het lezen van het boek. Een liefdeloos huwelijk met een man die geen poot uitsteekt, een drukke baan en de zorg over twee jonge kindjes, de kostwinner zijn en alles in huis moeten doen en dan de onverwachtse collega waarmee ze een affaire begint en die een aardige record sheet als vreemdganger heeft. Lonneke van Engelen neemt je volledig mee in de gang van zaken van het huwelijk tot aan het ontstaan van de affaire en de gevolgen hiervan. Als je een lekker boek voor tijdens je vakantie wilt, lees deze dan zeker en er is zelfs al een vervolg op.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com