Selecteer een pagina

Februari is de maand waarin het Valentijnsdag is en het is eigenlijk de maand van de liefde geworden. Natuurlijk weet ik dat het grotendeels een maand is die wordt benut door de commercie en ergens zijn originaliteit misschien een beetje heeft verloren. Toch heb ik besloten om deze maand alleen maar boeken met jullie te delen die over de liefde gaan. Gewoon een hele maand met wellicht wel zoet sappige liefdesverhalen om de maand van de liefde te vieren. Vandaag een boek van de schrijfster die de #Kobotalent schrijfwedstrijd 2019 won bij Bol.com met haar boek Recept voor Geluk. Ik heb het misschien wel eerder gezegd maar ik hou van liefdesverhalen die te maken hebben met koken en bakken. Ik weet niet waar die liefde vandaan komt aangezien ik verre van bakken hou, toch vind ik het eerdere keer weer geweldig om een liefdesverhaal hierover te lezen. Vandaag de recensie over “Recept voor Geluk” van Saskia Oudshoorn.

Recept voor geluk – Saskia Oudshoorn

De 24-jarige Liv werkt onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen. De uren zijn lang en het werk eentonig; ze kan niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten. Onno heeft zijn bedenkingen, maar Liv besluit de sprong te wagen en ondertekent impulsief het huurcontract. Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen zaak heel wat voeten in de aarde heeft. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom. Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan.

Bron tekst en afbeelding: Bol.com

Mijn mening

Zoals ik in mijn intro al schreef, hou ik van liefdesverhalen die iets met bakken te maken hebben. Recept voor geluk heeft niet alleen met bakken te maken maar ook met een nieuwe start in het leven maken en afscheid nemen van je oude leven wat je niet meer dient. Saskia Oudshoorn heeft dat zo mooi beschreven in dit boek. Je voelt de worsteling van Liv om een punt te zetten achter haar oude leven en te gaan voor een nieuwe en onbekende stap. Saskia Oudshoorn heeft het zo goed beschreven dat je als het ware mee gesleurd wordt in de afwegingen die Liv moet maken om de stap te zetten naar haar droom en alle twijfels die erbij komen kijken om dan ook nog eens afscheid te nemen van een relatie die je in alles tegenwerkt. Hoewel dit boek echt in de categorie chick-lit valt, is het zo goed geschreven dat ik het weer eens binnen een dag uit had en niet weg wilde leggen. Je wilt simpelweg weten welke beslissing Liv maakt, hoe zij de obstakels op haar weg opruimt, afscheid neemt van de dingen die haar niet meer dienen en de voorzichtige stappen zet op haar nieuwe weg met een nieuwe liefde. Simpelweg een heerlijk weg lees boek dat je meesleept.

Hebben jullie voorkeur voor een bepaald onderwerp als het gaat om boeken?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com