Selecteer een pagina

Begin dit jaar nam ik uit de bibliotheek “Café Zon & Zee” van Jenny Colgan mee uit de bibliotheek omdat de kaft van het boek mij aansprak. Het koste een klein beetje moeite om erin te beginnen maar uiteindelijk las ik het in een ruk uit. Ik zou de schrijfstijl van Jenny Colgan willen omschrijven als die van Sophie Kinsella maar met een magisch randje dankzij de locatie van het verhaal: Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland. De setting geeft een soort Lord of the Rings achtige setting maar dan wel met hedendaagse problemen. Ik was dan ook aangenaam verrast dat ik al zo snel het tweede deel “Het eindeloze strand” in de Kobo app vond en ben direct begonnen met lezen. Benieuwd of deel twee ook zo’n page turner was, lees dan snel verder.

Het eindeloze strand

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur. Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes). Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten? Flora’s beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen. Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen. Vinden Flora en Joel hun geluk terug?

Bron: Bol.com

Mijn mening

Deel 1 vond ik al geweldig maar deel 2 vond ik nog veel beter. Ik was natuurlijk al getriggerd door de verhaal lijn en de personages uit deel 1 “Café Zon & Zee” maar ik heb nooit al te hoge verwachtingen van een vervolg als ik deel 1 al geweldig vond. Ik vind het vooral mooi hoe Jenny Colgan de magie van een Schots eiland waarover veel mythen zijn, heeft kunnen verbinden met hedendaagse actualiteiten en problematiek. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Saif, de lokale huisarts die gevlucht is uit Syrië en in dit deel goed nieuws krijgt over zijn familie maar ook wordt geconfronteerd met nieuwe problematiek. Tegelijkertijd zie je dan hoe een kleine gemeenschap elkaar allemaal helpen en ook Saif hulp krijgt om zijn nieuwe problemen op te lossen.

Ik las in dit boek nog meer een Sophie Kinsella schrijfstijl. Vlot en met leuke grapjes die de serieuze momenten weer afwisselen. Je moet wel deel 1 gelezen hebben voordat je aan dit deel begint want anders snap je de personages en verhaallijn niet want alle personages hebben hun eigen geschiedenis. Maar als je op zoek bent naar leuke boeken voor bijvoorbeeld de komende vakanties, dan zijn deze boeken zeker een aanrader.

Welke boeken gaan jullie meenemen op de komende vakanties?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock

Bron boek afbeelding: bol.com