Selecteer een pagina

Vorige week schreef ik nog dat ik eigenlijk geen boeken meer wil lezen van influencers omdat ze vaak 12 in het dozijn zijn en eigenlijk niet meer zo heel erg vernieuwend. Toch heb ik vandaag weer een boek review van een boek geschreven door een vlogster. Maar de schrijfster in kwestie, is niet alleen vlogster. Ze is namelijk ook journaliste, zangeres en creatieve bij. Ze schrijft voor verschillende kranten en tijdschriften, heeft al heel wat boeken op haar naam staan, schildert en tekent en maakt video’s over haar manier van in het leven staan. Zo was zij getrouwd maar woonden zij en haar man wel in aparte huizen. Sofie Rozendaal is dus niet je standaard influencer en het boek wat ik vandaag van haar review “De stilte in bed” is ook niet een standaard influencer boek. Benieuwd waar “De stilte in bed” over gaat? Lees dan snel verder.

De stilte in bed – Sofie Rozendaal

In De stilte in bed beschrijft Sofie Rozendaal twee bepalende fases in haar leven, met daarin twee totaal verschillende mannen. Haar buurman, van wie ze gelooft dat hij de liefde van haar leven is en met wie ze trouwt terwijl lichamelijke passie ontbreekt. En een oudere man, die alles lijkt wat ze verafschuwt – dominant, bot, een seksueel gedreven charmeur –, maar die toch een sterke aantrekkingskracht op haar uitoefent. Een die ze niet kan sturen of weerstaan. Twee uitersten, die elk op een andere manier het uiterste van Sofie vragen.

In dit persoonlijke relaas deelt Sofie haar zoektocht naar sensualiteit en seksuele vrijheid; naar wat het betekent om als jonge vrouw je grenzen te verkennen. En je verlangens – hoe duister die ook mogen zijn.

Bron afbeelding en tekst: Bol.com

Mijn mening

Sofie ben ik ooit gaan volgen nadat ik een tweet van haar las over liefdesverdriet en problemen in haar huwelijk. Zoals je merkt ben ik helemaal geen sensatiezoeker maar er was iets in haar tweet wat mij intrigeerde. Ze maakte toen een hele rauwe en pure vlog serie over haar scheiding en alle problemen waar ze gedurende haar huwelijk en nu scheiding tegenaan liep. Niet alleen de praktische zaken maar ook over het gebrek aan passie en genegenheid. Ze zat soms heel kwetsbaar voor de camera maar ook als een ontzettend sterke vrouw die opkrabbelde na een hele moeilijke periode. Eigenlijk is ze in al haar video’s heel open, ook over onderwerpen als sex, single zijn en het opnieuw ontdekken van haar seksualiteit. Eigenlijk waar “De stilte in bed” ook over gaat. Haar ontdekkingstocht naar een nieuwe vorm van seksualiteit en genegenheid vergeleken met datgene ze gewend was met haar ex.

De stilte in bed is een open en eerlijk boek waarin de tijd met haar ex afgewisseld wordt met de nieuwe man in haar leven die compleet het tegenovergestelde was van haar ex. In beide stukken, lees je niet alleen haar onzekerheden terug maar zie je haar ook opbloeien bij nieuwe ontdekkingen. Het boek is geschreven in korte hoofdstukken en door de afwisseling van het heden naar het verleden, lees het boek als een speer. Soms vraag je je af waarom ze in haar huwelijk is gebleven ondanks de problemen waar ze tegenaan liep maar tegelijkertijd vraag je je ook af wat ze in de nieuwe man ziet die eigenlijk alles is waar ze niet op valt. Het boek voelt als een bevrijding en zonder schaamte geschreven. Je ziet onder je ogen Sofie haar kracht weer terugkrijgen en duidelijk voor zichzelf kiezen.

Hebben jullie wel eens een vlog van Sofie gekeken?

Take care!

xoxo

Bron stockafbeeldingen: Unsplash.com