Selecteer een pagina

Beste directeuren en medewerkers van de zorg verzekering,

Schamen jullie je op dit moment niet een beetje? Afgelopen weken vielen niet alleen de nieuwe polissen op de deurmat met daarbij tegelijkertijd wederom een verhoging van de premie maar ook kwam het nieuws via de Consumentenbond naar buiten dat jullie eigenlijk heel veel geld op jullie spaarrekening hebben staan. Zelfs meer reserves dan wettelijk vereist is. Dat is toch gek hé dat jullie de stijgingen van de zorg premie goed praten onder het mom van “stijgende zorgkosten die gedekt moeten worden” maar ondertussen wel lekker aan het oppotten zijn. Iets waar de gemiddelde Nederlander toch wat moeite mee heeft met alle stijgende vaste lasten.

Extra miljoenen in kas

Als ik dan naar mijn eigen situatie kijk, betaal ik mij scheel aan zorg kosten omdat ik graag verder wil in het leven en een toekomst wil hebben. Niet alleen mijn premie maar ook mijn lipoedeem operaties en alle bijkomende kosten. Het grappige is nog wel dat ik op 30 oktober een aanvraag bij u heb ingediend waarop binnen 10 werkdagen gereageerd zou worden maar het is inmiddels 19 november en helaas heb ik niets meer vernomen. Dat is gek hé want als wij simpele Nederlanders niet op tijd betalen of reageren, dan krijgen wij meteen een herinnering of boetes maar als het omgekeerd gebeurt, dan hoor je niemand er over. Je zou toch denken met al die extra miljoenen in kas, dat er heus wel een medewerker extra op een aanvraag kan worden gezet.

Net als dat je zou denken dat er met die extra miljoenen die jullie lekker aan het sparen zijn, een heleboel mensen geholpen kunnen worden die op dit moment buiten de boot vallen. Dan heb ik het niet alleen over al die vrouwen met lipoedeem die een mooier vooruitzicht zouden hebben als de liposucties en alle andere behandelingen zouden worden vergoed maar wat dacht u van de mensen die medicijnen nodig hebben om te blijven leven die ineens niet meer vergoed worden? Nee, laten we dan maar gewoon lekker Barbie naar een luxe oord in Schotland sturen waar ze behandeld wordt voor haar verslaving maar kennelijk toch nog de tijd vindt om sex foto’s te sturen naar haar nieuwe geliefde die ze in de kliniek heeft ontmoet. Nee, dan besteed je inderdaad je centjes heel wijs.

Nederland gezonder

Of de plannen om Nederland gezonder te krijgen. Nederland, het land dat in code Oranje verkeert als het gaat om overgewicht en de roep om GBP’s toeneemt. Nee, dan besteed je inderdaad ook je centjes heel wijs. Laten we als staat en verzekeraars mensen met een belerend vingertje toewijzen over wat zij wel en niet mogen. Denkt u zelf dat dan de epidemie aan GBP’s afneemt? Dat er minder mensen zullen sterven aan longkanker? Dat er minder alcoholisten zijn? Gaat u dan met die centjes elke Nederlander aan het handje nemen en zeggen wat ze wel en niet mogen doen? Hoe lang gaan jullie dat dan volhouden? Of gaan we in een soort The Handmaid’s Tale staat wonen waar alleen de superieuren nog mogen genieten van de privileges van het leven?

Nee verzekeraars, lekker bezig!

Kijk naar de individu

Kijk, als jullie dan toch zo graag met de politiek Nederland gezonder willen maken, roep dan elke Nederlander op voor een gezondheidstest en bekijk wat iemand mankeert. Maar dan wel graag een test door mensen die weten waar ze over praten want helaas zijn er nog steeds artsen die nog nooit over een ziekte als lipoedeem gehoord hebben en schrikken als zij horen dat er 35,5 liter vet uit twee benen van een 39 jarige vrouw gehaald is. Als jullie nou je lekker opgepotte centjes daar eens aan besteden. Kijk eens naar de mens, onderwijs artsen met de verschillende ziekten die niet bekend zijn en investeer in mensen die een toekomst willen hebben en daar nu heel diep voor in de buidel moeten tasten.

Nee verzekeraars, lekker bezig hoor met al die miljoenen op de bank. Hopelijk krijgen jullie van de bank meer spaarrente dan de gemiddelde Nederlander en kunnen die miljoenen nog tot veel meer stijgen. En mochten jullie nou klaar zijn met het tellen van jullie centjes en het verzinnen van uitermate goede smoezen, wellicht kan iemand binnen jullie organisatie de tijd nemen om eens op een oprechte manier naar mijn aanvraag te kijken en zich in te leven hoe ik mij voel. Niet alleen hoe ik mij voelde voor de operaties en hoe uitzichtloos mijn leven nog was. Maar ook hoe ik mij nu voel en wat voor vrijheid ik heb terug gekregen voor die € 9000,–. Waarschijnlijk is dat voor u peanuts met die goed gevulde spaarrekening maar voor mij is het heel veel geld. Geld dat ik goed kan gebruiken om te investeren in mijn toekomst en er voor te zorgen dat ik zelf dat gezonde lichaam weer krijg. Iets wat ik heel lang niet kon omdat ik benen had die aangetast waren door de lipoedeem.

Premie daling?

Mijn zorgkosten zullen de komende tijd alleen maar dalen omdat ik een grote investering heb gemaakt in mijn gezondheid, gaat mijn zorg premie dan ook dalen want feitelijk heb ik u hartstikke geholpen?

Waarschijnlijk begint u mij inmiddels een vervelende zeur te vinden maar weet u, het maakt mij niet uit want des te meer ik mij in uw gang van zaken verdiep, des te meer dingen vind ik die gewoon niet correct zijn. Wellicht wordt het gewoon eens tijd dat u met de billen bloot gaat en eens openheid van zaken geeft. Tot nu toe heb ik namelijk nog steeds geen antwoorden op mijn vragen en blijft u zich verschuilen achter de politiek en zorg verzekeraars.

Take care!

Xoxo