Beste zorg verzekeraars en zorg instituut Nederland

Beste zorg verzekeraars en zorg instituut Nederland,

Afgelopen week viel mij iets op in het nieuws en nu denkt u misschien: “waarom schrijf je ons dan een brief?”. Nou, leest u dan even verder. Afgelopen week kwam in het nieuws dat Barbie, ofwel Samantha de Jong, naar een afkickkliniek in Schotland wordt gestuurd. De kosten voor een week in deze kliniek zijn € 5000,– en Barbie dient daar op zijn minst 10 tot 16 weken te blijven. Haar vriend Jeffrey gaf in een interview met Shownieuws aan dat hij met de verzekering had geregeld dat dit vergoed wordt.

Hopelijk lukt het haar om aan haar verslaving te werken en deze achter zich te laten. Maar wat ik niet snap, als 1 van de 11% vrouwen in Nederland met lipoedeem, waarom de zorg verzekering deze behandeling vergoedt. Nu komt het dus, wij dames met lipoedeem worden in de steek gelaten door zorg verzekeraars want lipoedeem is geen erkende ziekte en het is niet voldoende bewezen dat behandelingen werken. De behandeling van een verslaafde geeft ook geen garantie dat de behandeling zal helpen op de langere termijn. 

Waarom wordt er wel een vergoeding van € 80 000,– gegeven voor de behandeling van Barbie die tot nu toe tot tweemaal toe zichzelf uit een kliniek in Nederland heeft uitgecheckt omdat zij het beter wist en de behandeling niet nodig had volgens eigen zeggen? Terwijl dames met lipoedeem, die soms zelfs afstevenen op invaliditeit, zelf opdraaien voor de kosten van behandelingen die niet goedkoop zijn om maar gewoon te kunnen blijven meedraaien in de maatschappij?

Ik ben buiten mijn schuld om ziek geworden en heb hier niet om gevraagd. Ik heb niet die immense massa aan vet cellen in mijn benen gestopt en ook niet een ander gevraagd om dit te doen. Barbie heeft er grotendeels zelf voor gekozen om aan zelf medicatie te doen en te kiezen voor bepaalde producten die niet goed voor haar waren om haar problemen weg te krijgen. Dus mensen die er niet voor kiezen om een chronische ziekte te krijgen, moeten het afleggen tegen mensen die zelf hun neus vol stoppen en pillen slikken om het even heel krom en hard te zeggen? Ik vraag mij dan toch ter dege af waar het verschil ligt in uw opinie? En ik denk dat er heel veel vrouwen zijn met lipoedeem die zich nu hetzelfde afvragen. Zijn wij minder en verdienen wij dan niet de zorg die wij verdienen? Legt u mij , en al die andere vrouwen, dit toch eens uit.

Ik gun iedereen de zorg die zij nodig hebben maar laten we dat dan wel eerlijk verdelen. Voor die € 80 000,– die u nu uitgeeft aan het oplossen van de problemen van Barbie, kunt u op zijn minst al 10 vrouwen helpen met lipoedeem in hun benen (als ik uitga van een simpele berekening gebaseerd op mijn eigen kosten). Een simpele conclusie is dus dat u liever 10 vrouwen, die heel graag verder willen in het leven, in de kou laat staan om 1 iemand te helpen die tot op heden niet heeft bewezen dat zij voor de behandeling wil gaan. Is dat niet een beetje krom?

Afgelopen 7 juli is er 14,5 liter lipoedeem vet uit mijn linker bovenbeen gehaald à raison van € 3000,– waarvan ik elke euro zelf heb mogen betalen. De komende maanden volgen er nog 2 operaties met dezelfde kosten. Ik stevende af op invaliditeit en dus een kans op uitval. Een simpele berekening leert mij dat ik op de langere termijn meer zou kosten als ik niets had gedaan en daadwerkelijk invalide was geworden terwijl er operaties zijn die mij letterlijk op de been kunnen houden. Dus levenslange kosten voor de maatschappij wegen niet op tegen een “simpele” € 9000,– vergoeding voor operaties die mij mijn leven weer terug geven en er voor zorgen dat ik nog heel wat jaren kan meedraaien in de maatschappij. Maar u vergoedt liever € 80 000,– voor een periode in een afkick kliniek voor een dame die tot op heden niet heeft bewezen dat zij volledig voor herstel wil gaan?

Beste zorg verzekeraars en zorg instituut Nederland, het gaat mij niet om Barbie maar om de vergoeding, legt u dat mij toch eens uit want ik snap uw beleid niet meer!

Take care!

xoxo

Disclaimer: Verslaving is een ernstige ziekte waar zeker hulp voor nodig is om deze te overwinnen maar er zijn heel veel goede klinieken in Nederland die lang niet zoveel kosten.

Bron afbeelding: Jeffrey en Samantha © Instagram Jeffrey Lake

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 Responses to Beste zorg verzekeraars en zorg instituut Nederland

 1. Natasja 20 augustus 2018 at 06:35 #

  Uhm… misschien moet samantha die behandeling ook wel zelf betalen? En ik denk echt niet dat zij om deze ellende gevraagd heeft. Ik begrijp je frustratie over het niet vergoeden van je operaties volkomen, maar ik vind het jammer dat je deze over de rug van iemand anders uit.

 2. Nancy 20 augustus 2018 at 08:46 #

  Heel duidelijk! Goed geschreven hoor!

 3. Annette 20 augustus 2018 at 19:28 #

  Ik geef je gelijk, ik vind dit onbegrijpelijk. Ik vind dat mensen met een verslaving geholpen moeten worden, daar niet van maar ik vind dat ook van mensen met Lipoedeem. Ik vind dat gemeet met 2 maten van de verzekeringen zo belachelijk. Ik hoop dat dit wordt opgepikt en overal wordt gepubliceerd. Probeer de Metro eens zou ik zeggen?!

 4. Darina 20 augustus 2018 at 19:50 #

  Goed geschreven!!!! 😘

 5. Sonja 21 augustus 2018 at 07:45 #

  Ik snap je insteek helemaal. Als dit openbaar gemeld word, mag je hier op reageren.

 6. Linda 21 augustus 2018 at 08:19 #

  Goed geschreven marije! Ben benieuwd of je een reactie krijgt..
  Ik heb het interview niet gelezen…Ik dacht dat RTL de kosten voor de afkickkliniek wilde betalen.
  Onbegrijpelijk dat dit vergoed wordt en onze lipoedeemoperaties niet, terwijl die ook echt nodig zijn..

 7. Daenelia 21 augustus 2018 at 09:02 #

  Stuur je dit ook als open brief naar de verschillende media? Misschien dat een krant het online wil publiceren? Ik denk dat er zeker meer aandacht voor mag zijn (niet zo zeer ten koste van anderen, natuurlijk, maar dat geef je ook in je disclaimer aan).

 8. Cora 21 augustus 2018 at 13:37 #

  Zo ook hetzelfde voor mensen die de”ziekte van Lyme” dragen. Men noemt het ‘ziekte’ maar het valt onder aandoening. Alle onderzoeken moet je zelf betalen. De wereld is krom. In Oostenrijk enten ze al jaren tegen de ziekte van Lyme. Alle kinderen krijgen de enting. Waarom hier nog niet.
  Ze hebben er geen notie van waar ze over praten…. pennenlikkers!

  Een Lyme patiënt. We have to kick Some Asses.

 9. Phil 22 augustus 2018 at 14:11 #

  Alweer het bewijs, dat als je Nederland maar een grote mond hebt en erg ordinair bent, je ook “geholpen “ wordt, misschien vindt zij het weer in Schotland te regenachtig en wil ze naar de Bahama’s,s of zo, spaart ze geld van de zonnebank 😂😂😂😂

 10. sammie 29 augustus 2018 at 19:53 #

  Ik heb dit allemaal niet mee gekregen, ik kijk geen shownieuws omdat ik het een k*t programma vind met vaak veel roddels en informatie gebaseerd op horen van. Toch begrijp ik met de beste wil van de wereld niet waarom een zorgverzekeraar die belachelijk hoge kosten van Barbie zou dekken. Iedereen in NL ligt krom om die idioot hoge premie iedere maand te betalen, als je dan al eens iets hebt kun dit alsnog zelf betalen door dat eigen risico en soms betaal je het hele jaar voor jan doedel. Triest om te bedenken dat zorgverzekeraars dat geld dan uitgeven aan dit soort hulp voor een vol gespoten Bn’er. Zouden ze inderdaad veel beter kunnen besteden aan mensen zoals jij, mensen die graag mee willen draaien maar gevloerd worden door een niet officieel erkende ziekte/aandoening.

Geef een reactie