Selecteer een pagina

Vorig jaar won ik op de blog van Natasja een flesje Marc Inbane “Le Teint” met SPF 10. Le Teint is een moisturizer met een tintje en hoewel ik dat tintje vorig jaar echt wel kon gebruiken, aangezien ik de zomer oversloeg en de kleur van Sneeuwwitje had, ben ik er dit jaar pas begonnen met het testen. De afgelopen maand testte ik deze moisturizer uit en vandaag deel ik mijn mening met jullie. Ben ik fan en kom ik dit jaar van mijn Sneeuwwitje teint af, lees dan snel verder.

Marc Inbane Le Teint

Marc Inbane is een vooraanstaand merk als het gaat om zelf tanning producten. Le Teint is een getinte luxe vocht regulerende gezichtscrème met SPF 10. Het is geen zelfbruiner maar een tint met een natuurlijk effect die het natuurlijke bruiningsproces van de huid activeert en is dus ideaal voor mensen die geen zelfbruinende producten willen gebruiken maar toch een zomerse teint willen hebben. Het actieve ingrediënt Bronzyl stimuleert de melamine productie, zet de huid aan om de eigen UV-bescherming op te bouwen en geeft een egale teint. Door toevoeging van sheabutter en Hygroplex NMF-complex krijg je een zachte en soepele huid.

De producten van Marc Inbane zijn dermatologisch getest, veganistisch en vrij van parabenen. Le Teint zorgt voor een stralende en gebruinde huid. Door de innovatieve technieken die Marc Inbane gebruikt blijft de teint langer behouden en voorkomt schade door UV-stralen.

Le Teint komt in een mooie zwart matte pompflacon waardoor hij heel erg hygiënisch en zuinig in gebruik is. Voor een flacon van 30 ml betaal je € 39,95

Mijn mening

Eerlijk is eerlijk, ik ben altijd een beetje voorzichtig met het gebruiken van zelfbruinende producten maar dat komt meer omdat ik bang ben voor een soort oempa loempa effect. Helemaal met mijn gezicht ben ik altijd een beetje op mijn hoede. Le Teint kun je in principe gebruiken als gezichtscrème. Je hebt maar een pompje nodig voor je hele gezicht en zodra je de crème uitsmeert, versmelt deze met je huid. MAAR .. ik heb hem toch gemengd met mijn Kiehl’s dagcrème om niet meteen van teint Sneeuwwitje naar teint Geordy Shore te gaan. Helemaal omdat wij pas in het begin van het jaar zijn en ik de hoop heb dat er nog heel wat mooie dagen komen waardoor ik wat natuurlijke vitamine D kan oppikken.

Gemengd met mijn Kiehl’s dagcrème is de kleur wat mij betreft perfect. De geur is wat apart, poederig maar toch ook met een beetje de geur van zelfbruiner. Ik kan het niet zo heel goed beschrijven. Mijn huid voelt fluweelzacht aan, de crème trekt snel in en voelt heel erg fris, waarschijnlijk door de combinatie met de Kiehl’s gezichtscrème. Mijn huid heeft een licht tintje, die net het Sneeuwwitje effect eraf haalt en ik niet als een wit spook door het leven hoef te gaan. Het geeft een gezonde kleur aan mijn huid en tegelijkertijd een mooie glans. De komende maanden ga ik door met het gebruiken van Le Teint en ik hoop daardoor de UV-bescherming van mijn huid op te bouwen maar tegelijkertijd natuurlijk een gezond zomers kleurtje te krijgen.

Mocht je net als ik een beetje aarzelen over het gebruik van zelfbruiners op je gezicht dan is Le Teint van Marc Inbane echt een aanrader om mee te beginnen.

Gebruiken jullie zelfbruiners?

Take care!

xoxo

Dit product heb ik gekregen. Het feit dat ik dit gekregen heb, is niet van invloed op mijn mening.