Selecteer een pagina

f230edd34f1a27e6c5bc81a30b6e1a7a

Het is weer tijd voor een summer readings. Lekkere luchtige boeken om in het zonnetje te lezen. En wat een geweldige zomerweek hebben wij achter de rug! Op en top genieten. Helemaal omdat het misschien wel de laatste zomerdagen van dit jaar zijn. Alhoewel een fijne indian summer in September ook nog mogelijk is. Maar goed, tijd voor een summer reading. Vandaag het laatste deel in de Shopaholic serie van Sophie Kinsella: Shopaholic grijpt in. Ja, waarschijnlijk ben ik de laatste op de hele wereld die hem nog moest lezen maar wie weet zijn er wel mede standers die hem ook nog niet hebben gelezen. Vandaag mijn mening over dit laatste deel in de Shopaholic serie.

Shopaholic grijpt in

20160823_113232

Becky is met haar familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er vandaar is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstekend afgaat). Want ze is tenslotte in Las Vegas. Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

(Bron: shopaholic grijpt in)

Mijn mening

Oké, ik ga meteen straight en eerlijk zijn: ik vond hem tegenvallen. Dit was echt een vervolg wat een vervolg teveel was. Het hele originele concept van Shopaholic waarom het in de oorsprong zo’n succes werd, is volledig weg. Ik weet nog dat ik de eerste delen verslond. Het was herkenbaar maar het was ook zo leuk om te lezen hoe Becky zich in de problemen werkte en zich steeds weer eruit wist te redden. Dit boek is eigenlijk gewoon een verhaal. Een vervolg op een laatste deel maar het mist de sprankeling. Ik realiseerde mij pas toen ik het boek voor een kwart had gelezen dat het een vervolg was op het vorige boek. De andere boeken waren allemaal op zich zelf staande boeken met een nieuw verhaal. Ik heb het boek wel uitgelezen want het leest vrij makkelijk weg en natuurlijk wil ik weten wat er uiteindelijk aan de hand was met haar vader en Tarky en hoe het eindigt maar het was niet een boek waar ik een heel erg “jaaaa” gevoel bij heb. Als je alle Shopaholic boeken hebt gelezen, dan zou ik deze ook lezen maar ik zie het niet als een aanrader uit de serie. Ergens was ik teleurgesteld. Misschien wel door mijn eigen verwachtingen maar ik had namelijk het heerlijk gevonden als Becky een flinke terugval had gehad in haar shopdrang. Of ben ik nu heel erg gemeen?

Heb jij de boeken van Sophie Kinsella gelezen? Heb jij dit laatste deel gelezen en wat vond je ervan?

Take care!

xoxo

(voor deze blog is een affiliate link gebruikt. Kopen via deze link is heel veel liefde voor Plus Een Beetje)

Follow my blog with Bloglovin