Selecteer een pagina

photogrid_1486450171885

Happy Wednesday lieve lezers! Het is weer tijd voor mijn week overzicht. Vorige week sloten wij januari af en begonnen we alweer aan februari. Een week waarin ik keihard terugviel als het ging om mijn gezondheid en even ontzettend boos was op de wereld en mijn lichaam. Maar ik krabbelde ook weer op en was sneller weer op de been dan ik had gedacht. Er vonden veel gesprekken hierover plaats maar ook over mijn toekomst na de revalidatie. Een bewogen week vol bewustwording. Hoe de week precies verliep, deel ik uiteraard vandaag met jullie.

Maandag 30 januari ‘17

photogrid_1486449650065

Het is weer mijn Heliomare dag. Ik begin met een vaag hoofdpijnerig gevoel en voel mij ook wat stijf. Dus ik kan twee dingen doen: 1. Ik blijf in bed liggen en maak het erger of 2. Ik ga uit bed, ga de dag beginnen en maak in de ochtend een wandeling. I am learning mensen, echt! Het liefst wil ik in bed liggen maar ik sta op, ontbijt op mijn gemak, werk aan mijn revalidatie huiswerk (want dat is heel veel) en ik trek mijn wandelschoenen aan om te gaan wandelen. Ik begin goed maar ga te snel en krijg pijn aan mijn knie. Ik wandel wel door en na even wat gerust te hebben, heb ik er toch een goed gevoel over. Ik ga naar Heliomare om mijn planning af te werken en sluit de dag af met lekker zwemmen. Ik word er echt blij van en krijg er onwijze energie van om in het zwembad rond te mogen dobberen. Aangezien ik gisteren natuurlijk een drukke creatieve dag had, heb ik mijn ouders zo lief mogelijk aangekeken om vandaag bij ze te mogen eten.

Dinsdag 31 januari ‘17

photogrid_1486449692911

De laatste dag van januari is aangebroken en dat houdt in dat ik nog maar een maand in revalidatie zit. To be honest, ik vind het best spannend dat het straks afgelopen is en dat ik het dan “alleen” moet doen. Gelukkig sta ik vandaag sterk en krachtig op. Een gevoel wat ik af en toe ontzettend mis, ondanks dat ik inmiddels wel besef dat ik niet meer de “oude” zal zijn. Met een goed gevoel loop ik de deur uit. Klaar om de dag te beginnen. Vandaag zit ik een dagje alleen en het is fijn dat ik mij goed voel want dat zorgt er voor dat ik meteen mijn focus en de controle heb over de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Diep van binnen zit er een soort van bewijsdrang dat ik aan mijzelf wil laten zien dat ik af en toe die oude ik nog ben. Ik werk geconcentreerd de dag door en haal al mijn deadlines voor de dag. Terug in de auto voel ik mij on top of the world want ik kan het gewoon nog steeds. Helaas heeft mijn bewijsdrang ook een keerzijde, thuis stort ik lichamelijk helemaal in en voor het eerst in lange tijd ben ik ontzettend boos. Boos op de wereld, boos op mijn lichaam, boos op alles en iedereen. De vermoeidheid en pijn nemen alles over en het enige wat ik nog wil is in bed liggen en deze avond vergeten.

Woensdag 1 februari ‘17

photogrid_1486449766606

In een waas word ik wakker. Gisterenavond heeft er flink ingehakt, de nacht was onrustig en ik word met een heel ander gevoel wakker dan gisteren. In een waas kom ik de ochtend door en als ik in de auto zit, realiseer ik mij ineens dat ik volgens mij mijn tanden zelfs ben vergeten te poetsen. Stiekem moet ik daar dan weer om lachen. Gelukkig heb ik mijn revalidatie maatjes en vriendinnen die op dit moment ook door soortgelijke trajecten gaan en bij hun kan ik mijn frustraties even kwijt. Ik ga gewoon werken maar in een lager tempo en wat beter lettend op mijn grenzen. Ook dan kom ik de dag goed door en haal ik mijn deadlines. Wijze les voor de toekomst. Ik kom met een beter gevoel thuis dan dat ik weg ging en dat geeft weer hoop want ik val wel terug maar ik kom er makkelijker uit dan een jaar geleden. Maar ik ben mij wel bewust dat ik de avonden echt rustig aan moet doen en doe dat dan ook, onder het genot van Idols. Af en toe lig ik in een deuk om de audities en ga met een glimlach naar bed.

Donderdag 2 februari ‘17

photogrid_1486449836090

Revalidatie dag twee van deze week. Een dag gevuld met veel gesprekken en bewegen. We werken aan mijn zit houding op kantoor, praten veel over de terugval (hoe daar mee om te gaan) en bespreken de manieren waarop ik zo snel mogelijk weer naar een 40-urige werkweek terug kan komen na de revalidatie. Mijn hoofd zit vol aan het einde van de dag maar gelukkig kan ik vanuit Heliomare meteen naar mijn ouders en hoef ik mij niet druk te maken over avondeten want we eten mijn favoriete bonenschotel à la mama. Love it! Rest van de avond werk ik nog even aan mijn therapie huiswerk en doe ik verder niets meer, emmer met energie is leeg.

Vrijdag 3 februari ‘17

photogrid_1486449912052

Vrijdag is de lastigste dag van de week op het moment als het gaat om mijn energie huishouding. Na een week met werk en revalideren is mijn energie niveau op vrijdag echt het laagst. Maar het leven gaat gewoon door en uiteraard zit ik op tijd op kantoor. Gelukkig is het een redelijk relaxte dag en krijg ik veel gedaan op mijn eigen nieuwe tempo. Een standje lager dan de machine die normaal door stampt. Dat hoort nu eenmaal bij Marije 2.0. Het is leuk dat ik af en toe mijzelf wil testen of ik alweer op mijn oude punt terug ben maar deze week is gebleken dat die test niet realistisch is en ik nog niet op dat punt ben. Ik ben onderweg maar ben er nog niet. Ik ga eerder weg van kantoor omdat ik naar de bedrijfsarts moet voor een evaluatie. We maken een opbouwschema voor na de revalidatie en het ziet er positief uit. Het is een positief en motiverend gesprek dat de bedrijfsarts afsluit met de mededeling dat hij mij niet meer terug wil zien, tenminste niet in deze setting. Met een goed gevoel ga ik naar huis en hang lekker de rest van de avond op de bank, met caramel zeezout paaseitjes om het weekend te vieren ;-).

Zaterdag 4 februari ‘17

photogrid_1486449995767

Geen wekker, geen afspraken, geen planning. Heerlijk om te weten dat de dag zo gaat zijn. Ik weet nu dat ik dit soort dagen nodig heb om de rust in mijn week te brengen. Mijn oude ik zou elke dag zo vol mogelijk plannen en blijven rennen. Mijn nieuwe ik weet dat het belangrijk is om niets dagen en momenten in de week te hebben. Dagen om bij te komen en de rust terug te vinden. Ik start op mijn gemak de dag, ga nog even naar het dorp voor boodschappen en lummel de middag door. ’s Avonds eet ik weer lekker bij mijn ouders (altijd weer blij dat dat kan) en ga daar op de scooter heen (anders loopt de accu leeg en kan ik er straks niet op rijden als het mooi weer wordt), ondanks dat ik de eerste spetters regen al voel. Een lekkere avondje met een traditionele Amsterdamse brood maaltijd. Je kan de Amsterdammer wel uit Amsterdam halen maar Amsterdam niet uit de Amsterdammer. Ik hou van dit soort tradities. Mijn vader heeft weer zijn best gedaan en voldaan ga ik naar huis. Wel door de regen en op dat moment ben ik dan weer niet zo blij met de beslissing om toch op de scooter te gaan .. hahaha. Maar goed, elk nadeel heb zijn voordeel. De rest van de avond is rustig en ik kijk de film “Passengers” waar ik eigenlijk meer van had verwacht en nu stiekem blij ben dat ik niet naar de bioscoop ervoor ben geweest.

Zondag 5 februari ‘17

photogrid_1486450064537

Het is zondag en daar word ik altijd blij van. Ik weet niet wat het is maar zondag heeft gewoon iets fijns en ongedwongen. Ook als er wel afspraken staan. Ik start lekker rustig met ontbijten en WNL op zondag. Ik plan de blog van Barbara voor maandag in en trek daarna mijn wandelschoenen aan. Mijn vriendin en ik gaan voor onze wekelijkse “hoofd leeg” wandeling de duinen in. Dit keer gaat haar oudste zoon gezellig mee. Na het wandelen, pak ik mijn rust en doe lekker even niets. Helemaal prima, daarvoor is het een zondag. ’s Middags ga ik met mijn ouders naar de verjaardag van mijn grote neef en zijn dochter. Daar zijn wij de hele middag en avond. Er wordt flink bij gekletst met iedereen die er is. Rond een uur of 8 zijn wij thuis en ik probeer het nog even om op de bank te zitten maar merk dat mijn energie emmertje weer leeg is. Dus ik ga lekker naar bed, kijk nog wat vlogs, lees nog wat en ga dan lekker op tijd slapen met een goed gevoel omdat ik duidelijk op mijn grens let en er aan toegeef.

Komende week staan er weer wat leuke afspraken geplanned en ga ik natuurlijk ook weer aan de slag bij Heliomare en mijn werk.

Hoe was jullie week? Wat zijn jullie plannen voor komende week?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin