Selecteer een pagina

Melkmeisje bestaat dit jaar 140 jaar en is daarmee een van de oudste oer-Hollandse bad- en douche merken. Misschien ken je ze wel van de enorme flessen douche crèmes die vroeger bij jullie onder de douche stonden. Ik weet wel dat mijn oma wel eens de karnemelk versie in de badkamer had staan en ik mij eigenlijk afvroeg wat de geur precies zou zijn maar er niet aan durfde te ruiken omdat in mijn hoofd karnemelk altijd zuur rook. Naast de oude vertrouwde versies, introduceert Melkmeisje dit jaar twee nieuwe geuren in hun assortiment douche crèmes: Munt & Honing en Sinaasappelbloesem. Ik was erg benieuwd naar de geuren en testte deze voor jullie uit.

Melkmeisje

Melkmeisje bestaat dit jaar 140 jaar en staat bekend om hun ambachtelijke manier van zeep maken. Zij maken gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals melk proteïnen, honing, zonnebloem extract en pioenroos extract. Melkmeisje heeft producten voor het hele gezin en heeft inmiddels ook een lijn met verzorgingsproducten voor de allerkleinsten. Zo kun je dus met alle generaties in de familie gebruik maken van de producten van Melkmeisje.

De producten van Melkmeisje reinigen, verzachten en verzorgen. De prijs voor de royale 1 liter flessen zijn dan ook te koop voor een nuchtere, Hollandse prijs. Dit oudste oer-Hollandse bad- en douche merk wil kwalitatief goede bad- en douche producten toegankelijk maken voor iedereen.

Dit jaar viert Melkmeisje haar 140ste verjaardag en zij vinden dat elk kind recht heeft op de speciale herinneringen van een bad/ douche moment. Daarom zijn zij een samenwerking aangegaan met de stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt er voor dat kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren doordat de middelen hiervoor ontbreken, een verjaardagsbox krijgen waarmee zij toch hun verjaardag kunnen vieren. Melkmeisje heeft voor deze stichting de campagne #melkmeisjemoment in het leven geroepen en voor elk gedeeld moment, doneert Melkmeisje 1 fles aan de stichting Jarige Job zodat er nog meer kinderen er een feestje van kunnen maken in bad of de douche. Meer te weten komen over deze actie, de informatie kun je hier vinden.

Mijn mening

Tijdens het boodschappen doen, zag ik ineens een aanbieding van de Munt & Honing en Sinaasappelbloesem liggen bij de Vomar. De flessen waren nu maar € 1,– en, ondanks mijn gedachten over de karnemelk variant, besloot ik deze mee te nemen en te testen. Het zijn alle drie geuren waar ik heel erg blij van word en die mooi bij het komende voorjaar passen.

Beide geuren zijn subtiel aanwezig en geven mij echt een voorjaarsgevoel. Waar ik in de winter kies voor wat heftigere en meer kruidige geuren, wil ik voor het voorjaar wat lichtere geuren. Beide varianten sluiten precies aan op die wens. Sinaasappelbloesem ruikt lekker fris met een zoete ondertoon en de Munt & Honing heeft een meer zoetere honing geur waar een kleine touch mint doorkomt. Als ik moest kiezen, zou ik meer voor een munt geur kiezen dan honing maar ik ben aangenaam verrast en dit is een geur die ik echt zou gebruiken tijdens het douchen ’s avonds.

De douche crèmes zijn allebei mild, zuinig in gebruik en laten mijn huid niet trekkerig aanvoelen. Wat mij betreft heerlijke producten om het voorjaar mee in te luiden.

Hadden jullie vroeger iets van Melkmeisje in de badkamer staan?

Take care!

xoxo

Bron informatie Melkmeisje: melkmeisje