Selecteer een pagina

Traditiegetrouw kies ik aan het einde van het jaar een woord voor het nieuwe jaar, mijn One Little Word dat hopelijk als een rode draad door het nieuwe jaar gaat. Deze One Little Word traditie is al jarenlang een begrip in de scrapbookwereld en eentje waar ik nog steeds veel waarde aan hecht. Dit jaar kostte het mij wat meer moeite om mijn woord te kiezen dan voorgaande jaren. Maar het is weliswaar gelukt en in de laatste week van 2021 deel ik mijn gekozen woord voor 2022 dan ook graag met jullie.

One Little Word 2021

In mijn One Little Word blog van vorig jaar, schreef ik dat wij het jaar weer in quarantaine afsloten en dat ik hoopte dat het dit jaar anders zou zijn. Helaas is dat dus niet het geval en 2021 was wederom een bijzonder jaar. Mijn woord voor 2021 was “Fierce” omdat ik vond dat ik assertiever in het leven mocht staan en meer voor mijzelf mocht opkomen. Bij het kiezen van mijn woord, had ik eigenlijk één situatie in gedachten waarvan ik vond dat ik daar meer voor mijzelf mocht opkomen. Niet wetende dat ik mijn woord in meer situaties nodig zou hebben en dat het zo’n toepasselijk woord zou zijn voor 2021.

De bewuste situatie waar ik tegenaan hikte en waarvan ik vond dat ik daarin actie moest ondernemen, bleek er een te zijn die gemakkelijker uit te spreken was dan ik ooit had kunnen bedenken. Het was niet nodig om ontzettend fierce te zijn want uiteindelijk ging het makkelijker dan gedacht en heb ik mij drukker gemaakt dan uiteindelijk nodig was. Maar gedurende het jaar waren er vaker momenten waarin ik voor mijzelf moest opkomen en dat was niet altijd makkelijk maar uiteindelijk wel de moeite waard. Ik ben dit jaar meerdere keren fierce geweest en dat zorgt er nu ook voor dat ik sta waar ik nu sta.

One Little Word 2022

Ik heb het volgens mij nog nooit zo lastig gehad met een woord kiezen voor het nieuwe jaar als dit jaar. Misschien omdat ik heel erg goed in mijn vel zit en eigenlijk alles lekker loopt. Misschien door de situatie waarin wij nu zitten en het gebrek aan hoop op verandering. Maar deze week viel voor mij ineens het kwartje en wist ik ineens wat mijn woord voor 2022 zou gaan zijn. Mijn 2021 was best een jaar met uitdagingen en werd ik regelmatig geconfronteerd met mijn eigen angsten die ik soms heel erg diep had weg gestopt. Een van de angsten waar ik mee werd geconfronteerd was de angst voor de weegschaal en de afkeuring vanuit de medische wereld toen ik het traject voor mijn gewicht in ging. Zo waren er nog een paar situaties waarin ik werd geconfronteerd met oude angsten waarvan ik niet had gedacht dat die er nog zouden zitten.

Hoewel ik mij niet laat tegenhouden door mijn angsten, zorgt het er wel voor dat ik soms moeite heb om situaties aan te pakken. Daarom heb ik voor komende jaar het woord “Fearless” gekozen als mijn One Little Word. Angst is een slechte raadgever en ik merk dat het mij soms beperkt in het doen van bepaalde stappen of vertrouwen te hebben in een goede uitkomst. Ik hoop dan ook in 2022 wat minder tegen gehouden te worden door angst en meer in mijn kracht te staan in bepaalde situaties. Ik denk dat als ik fearless in het leven kan staan, dat ik dan nog meer kan bereiken en het leven nog mooier en leuker zal worden.

Hebben jullie een woord voor 2022?

Take care!

xoxo