Selecteer een pagina

Het einde van 2020 komt nu snel dichtbij en het is tijd om terug te kijken op een bizar jaar. Een vaste traditie ieder jaar is om mijn One Little Word te kiezen voor het nieuwe jaar. Iets wat ooit begon als een traditie in de scrapbook wereld dankzij Ali Edwards, is het nu iets wat steeds meer mensen doen. Een woord waarnaar je in het nieuwe jaar wilt leven. Vandaag deel ik mijn One Little Word 2021 met jullie.

One little word 2020

Toen ik mijn One Little Word voor 2020 koos, had ik nooit kunnen bedenken wat voor jaar dit zou worden. Ik koos eind 2019 voor het woord “Acceptance”. Ik zat toen in de revalidatie van de operatie aan mijn bovenarm maar dat ging niet zoals het hoorde en alles voelde toen heel erg uitzichtloos. Tegelijkertijd werd ik ontzettend onrustig van omdat mijn arm simpelweg niet goed voelde.

Ik koos voor “Acceptance” omdat ik meer wilde accepteren dat het leven soms is zoals het is en mijn lichaam soms doet zoals het doet. In 2020 kreeg accepteren een hele andere dimensie en werden we gedwongen te accepteren dat de wereld stil kwam te staan. We moesten een nieuw normaal accepteren waarin we veel thuis waren en niets meer is zoals het was. Kennelijk had ik een vooruitziende blik en werd accepteren een stuk makkelijker. Soms is het zoals het is en gaan dingen niet zoals je hoopt. Je kan er tegen vechten maar soms is accepteren het enige wat je kan doen.

One little word 2021

We eindigen 2020 net zoals ik 2019 eindigde: in lockdown. Iets wat voor mij in 2019 al een realiteit was door mijn arm. Het enige verschil is dat ik nu een beter vooruitzicht heb en weer hoop heb op nieuwe stappen te kunnen ondernemen. Ik zit er nu volledig anders bij dan een jaar geleden en dat is een fijn gevoel. Toch moest ik even nadenken over wat mijn woord ging zijn. Na 3 jaar van opereren en revalideren met nog de nodige naweeën, heb ik het gevoel dat ik geleefd werd en alles maar op zijn beloop liet gaan. Het is tijd voor een nieuwe stap en weer wat energieker in het leven te staan, met de focus op mijzelf.

Mijn woord voor 2021 wordt dan ook “Fierce”. Ik mag weer wat feller in het leven staan. Ik mag assertiever zijn en meer voor mijzelf opkomen. Ik mag weer wat wilder in het leven staan en nieuwe uitdagingen aanpakken. Ik mag vaker mijn mond opentrekken en laten zien wat ik waard ben. Ik denk dat “Fierce” het woord is dat mij door 2021 gaat begeleiden.

Wat gaat jullie woord voor 2021 zijn?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen OLW: Ali Edwards

Bron stock afbeelding: Unsplash.com