Selecteer een pagina

Gekscherend zeg ik wel eens dat ik niets anders kan dan verkopen. Al bijna mijn hele werkzame leven, werk in de verkoop. Ooit begonnen in winkels en inmiddels al flink wat jaren als account manager. Het is ook hetgeen wat ik het leukste vind om te doen. Natuurlijk zijn er ook wel eens momenten dat ik even een baal moment heb door omstandigheden maar het overgrote deel, vind ik verkoop het allerleukste wat er is. Streber als ik ben, vind ik het heerlijk om een goede verkoop te scoren en een tevreden klant, maakt nog altijd mijn dag. Net als ik de passie voor verkopen heb, zijn er genoeg mensen die ook een passie voor hun beroep hebben. Waarom vind iemand zijn werk het leukste werk van de wereld en wat drijft iemand om zijn beroep te beoefenen. Het boek “Dagboek van een verloskundige” geeft precies aan waarom Marlies Koers voor haar beroep heeft gekozen. Vandaag een review over dit boek.

Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers

Van grote hoogtes naar diepe dalen en van gemoedelijke spreekuren tot zenuwslopende bevallingen. En dat alles soms in één dag. Dit boek geeft een unieke en openhartige kijk achter de schermen van een van de mooiste, intiemste en zwaarste beroepen.

Je hebt 20 uur niet geslapen, 10 uur nauwelijks gegeten en je bent bezig met de begeleiding van je tweede bevalling tijdens je 48-uurs dienst. Welkom in het leven van een verloskundige. Een baan met grote verantwoordelijkheid, met soms moeilijke en snelle beslissingen. Marlies Koers neemt je in Dagboek van een verloskundige een jaar lang mee in haar hectische en onvoorspelbare leven. Van spreekuren tot spoedsituaties en van bijzondere momenten tot groot verdriet: een jaar vol eerlijke, ontwapenende en inspirerende verhalen en een ode aan het vak in al zijn complexiteit.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Dit boek is precies wat ik bedoel met het hebben van een passie voor je vak. Marlies Koers beschrijft de hoogte- en de dieptepunten met zo’n enorme passie. Je voelt die passie en het plezier in haar werk gewoon van de pagina’s spatten. Het is geen boek vol rozengeur en maneschijn maar geeft de goede en de slechte momenten weer. Marlies maakt het niet mooier dan het is: haar werkdagen niet maar ook de gebeurtenissen rondom zwangerschap en geboorte niet. Het is een hele realistische kijk op het vak verloskunde. Ook de dagen die een zwart randje hebben, horen hier helaas bij maar dat maakt dit boek zo’n mooi document.

Het boek is in dagboekvorm geschreven en dat vind ik persoonlijk heel prettig weglezen. Helemaal omdat geen een dag hetzelfde is. De schrijfstijl is vlot en vooral heel erg prettig te lezen. Dit boek is een weerspiegeling van het echte leven als verloskundige en laat ook zien wat dit beroep met iemand doet. Een beroep waarbij je eigenlijk bijna nooit de deur achter je dicht kan trekken omdat het continue doorgaat. Door de boeiende schrijfstijl en het interessante onderwerp, heb ik dit boek in een ruk uitgelezen.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com