Selecteer een pagina

2023 was voor mij een heel goed leesjaar en ik heb eindelijk mijn plezier weer gevonden in lezen. Het heeft even geduurd en wellicht waren de omstandigheden er niet naar de afgelopen jaren maar het plezier is terug. Eerlijk is eerlijk, dat maakt mij wel blij want het zorgt voor de nodige afleiding en ik vind het leuk om naar nieuwe boeken te zoeken. Maar eerlijk is eerlijk, ik bleef wel erg hangen in hetzelfde genre dus voor 2024 ga ik dat proberen te veranderen. Inmiddels haal ik veel nieuwe boeken weg bij de nieuwe collecties in de bibliotheek en een van de boeken was “Boven de wolken” van Jenny Colgan. To be honest, ik ben geen fan van de schrijfstijl van Jenny Colgan dus het was wel een uitdaging om weer eens een boek van haar te lezen. Vandaag mijn review van “Boven de wolken” van Jenny Colgan.

Boven de wolken – Jenny Colgan

In Boven de wolken onderbreekt Morag McGinty haar snelle pilotenleven in Londen om terug te keren naar de rust van Schotland. Nu haar grootvader niet kan werken, heeft Morag geen andere keuze dan de lokale vliegroute over te nemen in zijn gammele, oude vliegtuig en de lokale bevolking – en af en toe een schaap – over de prachtige archipel te vervoeren.

Tot ze terechtkomt in een razende storm en een noodlanding moet maken op een afgelegen eiland. Ze is gestrand, ver van de bewoonde wereld en helemaal alleen, hoewel… Naast ontelbare vogels woont er één man: Gregor Cameron, de norse ornitholoog die het hele seizoen voor het eiland zorgt. En het lijkt erop dat ze voorlopig met elkaar opgescheept zitten.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Mijn mening

Na het lezen van dit boek, ben ik er achter gekomen dat het niet de schrijfstijl is van Jenny Colgan die ik niet prettig vind maar het is de omgeving waar ik niets mee heb. Na het lezen van meerdere boeken die gesitueerd zijn in het Verenigd Koninkrijk, ben ik er achter gekomen dat ik daar gewoon niets mee heb. Ik ben meer een Zuid-Europa fan denk ik dan een koud en regenachtig Verenigd Koninkrijk. Het is niet mijn ding en aangezien de meeste boeken van Jenny Colgan zich daar afspelen, denk ik dat daar mijn “irritatie” zit. En toch probeer ik het steeds weer in de hoop dat ik er een ander gevoel bij heb.

De schrijfstijl van Jenny Colgan is prima en goed te lezen. Er zit een prettige verhaallijn in maar het is wel een beetje 12 in het dozijn. Wellicht omdat ik zoveel boeken in dit genre heb gelezen. Morag is een ambitieuze jongedame die het wil maken als piloot in de reguliere vlieg industrie en zit er niet op te wachten om de familie business over te nemen. Maar een gebroken hart en familie problemen leiden haar terug naar het eiland waar ze vandaan komt. Ze besluit haar opa te helpen en maakt zo kennis met een zeer aparte man waarmee ze door onvoorziene omstandigheden opgescheept komt te zitten. Het vervolg zullen jullie vast wel kunnen raden. Het boek leest prettig weg en dit keer vond ik de setting van de eilanden en de mysterieuze Gregor wel leuk. Dat maakte dat het boek een beetje mysterieus tintje kreeg. Best een leuk boek en verhaal, prettig geschreven maar de omgeving is gewoon niet mijn ding.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com