Selecteer een pagina

Januari was een geweldige lees maand en ik kan nog steeds niet geloven dat ik zoveel boeken in één maand kon lezen. Natuurlijk gaat niet iedere maand zo zijn en ik merk het verschil in februari nu al. Soms is de lees vibe gewoon goed en soms zakt het in. Daar heb ik nu een beetje last van. Daarom heb ik deze maand even geen boeken vanuit de bibliotheek maar pak ik de boeken die ik in mijn kast heb staan en laatst heb meegenomen uit de boekenkast van mijn beste vriendin. Zo zorg ik dat er geen tijdsdruk op mijn lezen zit en ik niet binnen een termijn mijn boeken moet lezen omdat ze terug moeten naar de bibliotheek. Naast mijzelf geen tijd druk op te leggen, helpt het ook altijd om mij te laten inspireren met boeken die ik graag zou willen lezen komende tijd. Tijd dus om een lijstje met boeken te delen die nieuw zijn en die ik graag komende tijd wil lezen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Olifantenpaadjes – Sebastiaan Chabot

Een gelukkig gescheiden gezin huurt elke zomer een huis aan de Zuid-Franse kust om het leven van voor de scheiding na te bootsen. Ieder gezinslid denkt dat ze het voor een ander doen. Alleen de vader, professor Raad, weet dat hij het voor zichzelf doet. Die paar dagen aan de kust behoren elke zomer weer tot de gelukkigste in zijn jaar. Olifantenpaadjes is een komische en ontroerende roman over een familie die tegen beter weten in vasthoudt aan oud en beproefd geluk, ook al zijn de barstjes duidelijk zichtbaar. Toen Raad vijf jaar was en niet langer in de plooien van zijn moeders rok paste, en mensen buiten de familie met een familiemening de moeder van Raad erop wezen dat het vijfjarige kind niet langer wat ‘aan de bange kant’ was maar ‘een angstige indruk’ maakte, besloot zijn moeder van een van haar grote, stevige rokken een knuffelolifant te maken. ‘Laat Mimp maar antwoord geven als het allemaal een beetje spannend is, lieverd,’ had zijn moeder hem ingefluisterd. Vanaf die dag sliep Raad op het randje van zijn bed, zodat er genoeg ruimte overbleef voor zijn olifant, en voor de ruime, ongedwongen persoonlijkheid van zijn olifant.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

De familie Chabot heeft inmiddels meerdere schrijvers in hun midden. Van meerdere heb ik iets gelezen, van Sebastiaan Chabot nog niet. Nu moet ik eerlijk zeggen dat boeken van familie Chabot niet de eersten zijn die ik zou pakken als ik in een lees funk zit maar ik zag “Olifantenpaadjes” van Sebastiaan Chabot voorbij komen en ik wil hem wel gaan lezen als ik weer mijn lees vibe enigszins terug heb zoals in januari.

De Oostenrijkse verleiding – Karen Sosan

In De Oostenrijkse verleiding, de heerlijk winterse roman van bestsellerauteur Karen Swan wil regisseur Clover Phillips een documentaire maken over Kit Foley, een getalenteerde maar controversiële snowboarder. Hij was ooit betrokken bij een dodelijk ongeval, maar heeft daar nooit over willen praten.

Vastbesloten om de waarheid te achterhalen vertrekt Clover naar de besneeuwde Alpen, waar ze een romantisch winterwonderland deelt met een man die haar niet kan uitstaan. Hij vindt dat ze bevooroordeeld is, en hij is bovendien druk met trainen voor het WK. Terwijl Clover de beste shots probeert te maken en steeds dieper in Kits verleden graaft, merkt ze dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Toch is ze ervan overtuigd dat hij iets verbergt. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?

Bron tekst + afbeelding: Bol.com 

Soms helpt het mij om weer terug in het lezen te komen door simpele en luchtige boeken te lezen of gewoon boeken van nieuwe schrijvers die ik nog niet ken. De Oostenrijkse verleiding is van zowel een nieuwe schrijfster als dat het in de categorie van simpel en luchtig valt. Een romance in de sneeuw met een mystieke man die een rugzak heeft. Prima boek om tussendoor te lezen lijkt mij.

Hoe verzin je het – Renéé Olsthoorn

Daantje van Duinen is de Amsterdamse Zuidas zat. Als junior associate bij een groot advocatenkantoor voelt ze zich uitgebuit door haar werkgever, en in de liefde wil het al helemaal niet vlotten. Ze besluit het roer om te gooien en haalt haar moeder Iris, die sinds een halfjaar weduwe is, over om samen een wijn- en kaaswinkel in Frankrijk te beginnen. Geen gewone wijn- en kaaswinkel, maar een in Nederlandse wijn en kaas gespecialiseerde winkel. Gekkenwerk, vindt iedereen, alsof Frankrijk zelf niet over meer dan voldoende kaassoorten beschikt. En Nederlandse wijnen die moeten concurreren met de Franse? Ondenkbaar! Maar Daantje is vastbesloten en ze vertrekken. Eenmaal in Frankrijk is er veel werk aan de winkel – letterlijk, want het pand dat Daantje in hartje Troyes heeft gekocht, moet van top tot teen gerenoveerd worden. Daarvoor nemen ze het lokale klusbedrijf Alain Brique et fils in de arm. Terwijl vader Alain en zoon Olivier het pand opknappen, bloeit er iets op tussen hen en de Nederlandse vrouwen. Een pand restaureren blijkt echter veel makkelijker dan een gebroken hart of een bittere kijk op de liefde herstellen.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

“Hoe verzin je het” is het typische boek wat ik kan lezen, ook al zit ik in een lees dip. Het heeft precies alles waar ik blij van word: iemand die haar werk zat is, besluit het roer om te gooien en dan naar Frankrijk vertrekt om daar een nieuwe start te maken. “Ik vertrek” maar dan in een boek vorm ipv in een televisie programma. Blijer kun je mij dan ook niet maken en nu ik deze blog schrijf, is dit het boek wat ik nu ga lezen.

Luister – Sacha Bronwasser

Het nieuws reisde snel, zoals dat soort nieuws doet. Ik wist dat het ook over jou ging zodra het eerste bericht uit Parijs kwam. Bijna zes jaar geleden nu, op een vrijdag de dertiende. Een datum als een slechte grap. Online meldden allerlei mensen zich ‘veilig’. Vrienden, een nichtje, een ver familielid. Oud-studiegenoten, mijn eigen oud-leerlingen. Exposanten van de fotobeurs, je vakgenoten. Anderen, vage kenissen: het verbaasde me hoeveel bekenden aan de rand van het wereldtoneel rondhingen. Jij was daar ook, Flo, en op jouw profiel bleef het stil. Akelig stil, zegt men dan.

Bron + afbeelding: Bol.com

Dit boek van Sacha Bronwasser heeft iets mysterieus. Ik heb nog nooit wat van deze schrijver gelezen dus ik weet niet of de stijl mij helemaal aanspreekt maar soms is een uitdaging wel eens goed als je eigenlijk altijd voor hetzelfde genre kiest. Wie weet pakt dit boek mij wel enorm.

Never never – Colleen Hoover

Charlie Wynwood en Silas Nash zijn al beste vrienden sinds ze konden lopen. Ze zijn een stel sinds hun veertiende. Maar op een dag worden ze wakker als volslagen vreemden. Elke herinnering is verdwenen: hun eerste kus, hun eerste ruzie, het moment waarop ze verliefd op elkaar werden…

Charlie en Silas moeten samenwerken om erachter te komen wat er is gebeurd en waarom. Maar hoe meer ze te weten komen over het stel dat ze ooit waren, des te vaker ze zich afvragen waarom ze ooit samen waren. Misschien is het wel makkelijker om te vergeten dan om te herinneren.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Een nieuwe Colleen Hoover kan haast niet in mijn lijstje ontbreken. Ik blijf mij erover verbazen hoeveel boeken sommige schrijvers in een jaar tijd kunnen schrijven. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het met Colleen Hoover soms wel een hit or miss is en ik inmiddels zo ver ben dat ik niet alles meer van haar lees. Maar na mijn laatst gelezen Colleen Hoover “Verity” heb ik de smaak weer te pakken en wil ik het toch weer proberen. You don’t know if you don’t try it ;-).

Welk boek zijn jullie nu aan het lezen of staat hoog op jullie te lezen lijstje?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com