Selecteer een pagina

Deze rare tijd is eigenlijk het juiste moment om je to read lijst bij te werken want we moeten toch thuis blijven. Maar ik merk aan mijzelf dat ik een bepaalde soort onrust in mijn heb en daarom wat moeite heb om in een goede lees flow te komen. Zelfs met boeken die ik heel graag wilde lezen, heb ik moeite om erin te komen en erin te blijven. Misschien ook wel omdat ik continue het nieuws aan het checken ben of er al nieuwe ontwikkelingen zijn. Niet een hele gezonde bezigheid dus ik wil gaan proberen het vanaf nu wat minder te doen. Deze week is ook de laatste week dat De Wereld Draait Door te zien is en juist de schrijver van het boek van vandaag is een vaste gast bij dit programma. Splinter Chabot is een van de flamboyante gasten die regelmatig is aangeschoven om zijn mening te geven. Onlangs schreef hij het boek “Confettiregen” over zijn coming out. Een boek wat ik heel graag wilde lezen en afgelopen week dan ook deed. Vandaag mijn review van het debuut van Splinter Chabot.

Confettiregen – Splinter Chabot

CONFETTIREGEN is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Als in een sprookjeswereld. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens sommigen gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes bestemd zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen.

Aan de hand van drie bepalende ontmoetingen in zijn jeugd, komt Wobie steeds meer over zichzelf te weten. Naarmate hij ouder wordt ontdekt hij langzaam maar zeker dat hij anders is dan zijn broers, anders dan zijn meeste klasgenoten, anders dan wie hij dacht te zijn. Anders dan wie hij wilde zijn. Langzaam sluipt er een grijze mist in zijn leven, en begint hij iets te ontdekken dat eerst genegeerd, vervolgens gevreesd, maar uiteindelijk gevierd wordt. Dit boek is een dagboek van die worsteling en die zoektocht.

CONFETTIREGEN is niet alleen een geweldig verhaal om te lezen maar ook een belangrijk boek dat verschillende generaties herkenning zal geven en verschillende generaties zal raken.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Toen ik het interview met Splinter Chabot bij De Wereld Draait Door zag over zijn boek en hem meerdere keren emotioneel zag worden, wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Het boek gaat namelijk over hem en over zijn coming out. Als je hem zo op tv ziet, dan zou je niet denken dat hij zo gestruggeld heeft met zichzelf en met wie hij was. Wat voor hem eigenlijk heel erg normaal was, was dat voor de buitenwereld niet altijd. Een zeer verwarrende confrontatie met het gevoel over wie hij is en hetgeen de buitenwereld hem laat geloven.

Splinter Chabot neemt je mee in zijn eigen leven op zijn eigen sprankelende manier. Ook al heeft het hoofd personage een andere naam, je leest precies de persoonlijkheid van Splinter hierin. Het is bizar om te lezen hoe de man die je nu ziet, zo ontzettend heeft geworsteld met zichzelf en zijn geaardheid. De confrontatie met de harde buitenwereld tegenover zijn roze wereld zijn soms hard en verwarrend. Wie mag je zijn en wie ben je? Het boek is zo geschreven dat je volledig wordt meegenomen in de worsteling die Wobbe doorgaat en soms is dit een hele emotionele omdat je de verwarring voelt. Helemaal als je ziet hoe flamboyant en vooral zichzelf Splinter Chabot nu is. Een mooie maar vooral ontroerende roman die je direct in je hart raakt. Een roman waar heel veel mensen in de zoektocht naar zichzelf, zich in zullen herkennen.

Lezen jullie veel op dit moment?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com