Selecteer een pagina

15d33e21c133c12e855b080a7073945e

Happy Saturday! Waarschijnlijk heb je nu weekend of vakantie, allebei heerlijk! De zomer staat voor mij voor zon, luieren, relaxen en lezen. Heel veel lezen. Nu lees ik het hele jaar door wel maar op een of andere manier heb ik in de zomer er meer rust voor. Helemaal tijdens een vakantie heb ik er veel meer rust en tijd voor en kan ik mijzelf de hele dag verliezen in een boek. Daarom vandaag summer readings. Een blog over boeken.

20160722_115507

Vandaag twee boeken van een vrouw die onlangs in de Woman Crush Wednesday stond en van wie ik een groot fan ben. Allebei haar boeken heb ik in een ruk uitgelezen. Het is niet je typische roman waar we het nu over hebben maar het zijn wel ontzettend inspirerende boeken die heel makkelijk weg lezen. Vandaag een review over “On Top” en “On Life” van Anna Nooshin. Beide boeken geven een inkijk in het leven van Anna Nooshin, de stappen die zij heeft gezet om haar succesvolle carrière op te starten en de mensen die haar hebben gesteund in dit proces. On Top is meer gericht op online succes terwijl On Life meer gaat over het leven, vriendschap en liefde.

On Top

20160722_115511

On Top is de must have inspiratiegids voor vrouwen die weleens gedacht hebben: Is dit alles? Een boek vol humor, zelfspot en herkenbare situaties.

Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op en is een begrip in modeland. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle-industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan.

In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie – never before seen – privéfoto’s, waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien.

Wat gebeurt er als je ineens ‘On Top’ staat? Hoe verandert je leven, hoe veranderen je vriendschappen, wat gebeurt er als je voor je droom gaat en het lukt?

(bron: On Top – Anna Nooshin)

20160722_115522

Ik las dit boek vorig jaar en vond het een grote bron van inspiratie. Hoe Anna zich heeft ontworsteld uit haar moeilijke jeugd door hard te werken, te durven en niet op te geven. Hoe zij ondanks haar drukke leven, haar passie voor reizen nooit heeft opgegeven en daarin ook vaak aan zichzelf denkt. Hoe zij zich staande weet te houden in een druk en succesvol leven. Maar ook hoe zij nog altijd tijd weet te vinden voor zichzelf, haar relatie, haar familie en haar vriendschappen. Belangrijkste les uit dit boek is dat hard werken altijd loont, dat je niet moet opgeven en altijd doorgaan maar dat je niet mag vergeten te genieten. Het boek is inspiratie voor elke vrouw die ambitie heeft en soms wel eens aan zichzelf twijfelt, Anna Nooshin laat zien dat ook met onzekerheid je je ambities kan volgen en waarmaken. Een boek wat ik zeker nog wel een paar keer ga lezen als ik inspiratie nodig heb.

On Life

20160722_115528

Na de succesvolle bestseller On Top is er nu On Life, waarin Anna Nooshin een geheel nieuwe kant van zichzelf laat zien. In On Life gaat Anna in gesprek met inspirerende mensen die het dichts bij haar staan. Ook geeft ze antwoorden op vragen die haar het meest worden gesteld over fashion, beauty en reizen. Je leert haar nóg beter kennen. Met haar moeder bespreekt ze uitgebreid hun vlucht uit Iran en de impact die dat heeft gehad. Ook komen haar beste vriendinnen en vriend aan het woord en vertellen over hun leven met Anna.

Met Anna’s open en eerlijke inzichten laat ze vooral zien dat geen droom te hoog gegrepen is en dat het ontdekken van je eigen stijl niet alleen over mode gaat, maar een manier is om jezelf te vinden. Geïllustreerd met veel intieme ‘never before seen’ – polaroids en prachtige portretten van Anna met haar loved ones deelt Anna in On Life haar leven met jou.

(Bron On Life – Anna Nooshin)

20160722_115542

Toen ik wist dat er een tweede boek zou komen, moest ik deze hebben en stond dan ook te popelen om hem te kopen. Big confession, ik was een beetje teleurgesteld toen ik het formaat van On Life zag, vergeleken met On Top is het een heel stuk kleiner. Iets wat ik ook bij veel andere bloggers las die het boek kochten. Neemt niet weg dat de insteek van het boek je weer een stukje dichter brengt bij de persoonlijkheid Anna Nooshin. Door de interviews met de mensen die dicht staan bij Anna, leer je toch weer een hele andere kant van haar kennen. Vooral de gesprekken met haar moeder, vriend Danny, zus Aida en haar vriendinnen, zie je een hele andere kant dan de glamour Anna die je vaak in de media ziet. Heel leuk vind ik dat aan het eind van elk hoofdstuk er nog een aantal tips worden gegeven zoals bijvoorbeeld over je eigen stijl ontwikkelen en hoe je reizen in je eentje leuk en gemakkelijk maakt. Wederom staan er geweldige foto’s in dit boek. Ik vind “On Life” een feel-good boek waar de liefde vanaf straalt.

Beide boeken zijn leuk om te lezen maar als ik echt een aanrader zou moeten kiezen dan zou ik zeker gaan voor “On Top”. In dit boek vind je echt tips over je ambities waar maken en word je geinspireerd door de weg die Anna Nooshin zelf heeft afgelegd. Mocht je een makkelijk te lezen summer feel-good boek willen die niet al te veel plek in neemt, dan zou ik gaan voor “On Life”.

Heb jij de boeken van Anna Nooshin al gelezen? Wat is jouw summer must read?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin