Selecteer een pagina

2af764cf21a68bf856dd9d210711bb78

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

912795c5069b0b80eabb4be3ad5e6ad2

Vandaag een vrouw die de laatste jaren de wereld heeft veroverd met haar onderzoeken naar een redelijk taboe doorbrekend onderwerp en wiens boeken ik inmiddels op menig blog voorbij heb zien komen. Een wetenschapper die dankzij haar onderzoek de mogelijkheid heeft gevonden om haar verhaal te vertellen en te vertellen wat de bevindingen zijn van de onderzoeken die zij doet. Haar Ted talk staat inmiddels in de top 5 van meest bekeken Ted Talks ever, meer dan 25 miljoen mensen zagen haar speech over de kracht van kwetsbaarheid, en ik denk dag menig vrouw inmiddels wel een boek van haar heeft gelezen, inclusief mijzelf want ik las afgelopen maand haar boek: Sterker dan ooit. De woman crush van vandaag is Dr. Brené Brown.

The power of vulnerability

Dr. Brené Brown is onderzoekshoogleraar maatschappelijk werk aan de University of Houston waar zij onderzoek doet naar kwetsbaarheid, imperfectie, moed en schaamte. Inmiddels heeft zij haar onderzoeken verwerkt in haar boeken waarvan er 3 inmiddels op de nummer 1 positie zijn gekomen van de New York Times bestseller list: de moed van imperfectie, de kracht van kwetsbaarheid en sterker dan ooit. Hierin bespreekt Brené Brown onderwerpen die in de huidige maatschappij waar altijd alles maar mooi en perfect moet zijn, toch een beetje in een taboe sfeer zijn gehuld. Want niemand wil eigenlijk toegeven dat zij imperfect of kwetsbaar zijn terwijl juist vaak daar de “genezing” van onze problemen begint. Heel veel mensen struggelen omdat zij aanlopen tegen hun eigen perfectionisme of verwachtingen en juist dat is hetgeen wat Brené op een hele normale nuchtere manier probeert aan te pakken en uit te leggen.

De kracht van Brené

283aae1f5811670358023e4c4c3b1c8a

Naast haar drukke bestaan als onderzoeker is Brené ook moeder van twee kinderen en echtgenoot maar is Brené inmiddels ook een vaste columniste in O Magazine van Oprah Winfrey en is zij regelmatig te gast in Super Soul Sunday op het Oprah network, schrijft zij boeken en blogs, geeft motiverende speeches en is zij CEO van The Daring Way & Courage works. Met haar bedrijven heeft zij een online community ontwikkelt met e-courses, workshops en interviews voor mensen die er klaar voor zijn om een dapper en geliefd leven te leiden waarin zij zelf in control zijn. De kracht van Brené ligt hem in het delen van haar eigen verhaal en concrete eigen voorbeelden aanhalen waarin zij haar eigen kwetsbaarheid erkent en laat zien. Zij laat letterlijk aan haar lezers zien wat er met haar gebeurt op bepaalde momenten, hoe zij zich voelt en hoe zij ervoor heeft gezorgd om uit de situatie te komen. Brené geeft ook eerlijk toe dat het dankzij haar onderzoeken naar kwetsbaarheid is, dat zij een andere kijk op de wereld heeft gekregen.

Vallen en opstaan

c97f5079b5c2b08433352b96c940cc5d

Afgelopen maand was het boek “sterker dan ooit” een van de boeken die ik las voor Booktober. Een boek dat gaat over hoe je omgaat met de momenten waarop je bent gevallen en op de grond ligt. Hoe ga je om met de schaamte, hoe ga je om met het falen, hoe ga je om met het niet waarmaken van je eigen verwachtingen, hoe ga je om met de aannames die je doet als er anderen bij betrokken zijn maar als allerbelangrijkste: hoe sta je weer op en pak je het leven aan? Een ontzettend inspirerend boek voor iedereen. We maken namelijk allemaal wel eens mee waardoor wij vallen en uiteindelijk weer willen opkrabbelen. Ik heb inmiddels de moed van imperfectie al klaarliggen om te gaan lezen. Ik vind het geweldig hoe Brené in een wereld waarin wij allemaal de instagoodlife leven en alleen de mooie dingen willen laten zien, toch het aandurft om een heel kwetsbaar onderwerp aan te snijden en daarin wil laten zien dat het niet allemaal maar mooi en geweldig hoeft te zijn maar dat het juist oké is om niet helemaal perfect te zijn en te leren van je kwetsbaarheid en dat het oké is om imperfecties te hebben. Haar kracht zit het in het delen van haar eigen verhaal en er niet een heel wetenschappelijk verhaal van te maken. Door haar eigen ervaringen, wordt het ontzettend menselijk en oprecht. Ik vind Brené een ontzettend inspirerend persoon en ben benieuwd wat zij ons nog allemaal gaat laten zien en leren.

Hebben jullie al eens wat gelezen van Brené Brown? Geloven jullie in de kracht van imperfectie en kwetsbaarheid?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin