Selecteer een pagina

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Woman Crush

De Woman Crush van vandaag zagen jullie onlangs al in een plog op Plus Een Beetje voorbij komen. Een vrouw die haar passies volgt en ermee aan de slag is gegaan. Een vrouw die haar hart volgt en goed luistert naar wat haar hart zegt. Een vrouw die als eerste in Nederland een blog opstartte die speciaal gericht is op zakelijke mode en uiterlijke verzorging. Een vrouw die dit jaar het eerste plus size modehandboek van Nederland uitbracht. De Woman Crush van vandaag is Aileen Out, eigenaresse van PrettyBusiness en schrijfster van het boek  Strakke Rondingen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Volg je passie

Aileen heeft twee uitlopende passies en dat zijn mode/ uiterlijke verzorging en bestuur/ politiek. Zij is altijd haar passies achterna gegaan en heeft daarom eerst Mode gestudeerd en is daarna nog Bestuurskunde gaan studeren. Een tijdlang is zij werkzaam geweest in de mode branche maar op dat moment was het niet de juiste plek voor haar. Hierdoor heeft zij er voor gekozen om haar tweede passie achterna te gaan en is zij begonnen met de opleiding bestuurskunde en is na twee jaar studeren, naast haar studie, gaan werken bij een grote overheidsinstantie. Tijdens haar werk bij de overheid kwam zij er achter dat ze een bepaalde creativiteit in haar baan miste en zo is zij in 2014 gestart met de website Prettybusiness: een blog die speciaal gericht is op zakelijke mode en uiterlijke verzorging. Dit stelt haar in de gelegenheid om haar twee passies met elkaar te combineren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Prettybusiness

Prettybusiness is de eerste blog in Nederland die zich richt op (hoofdzakelijk) werkende vrouwen en ook mannen. Op haar blog geeft Aileen praktische tips om er verzorgd en representatief uit te zien. Haar doel is om te laten zien dat iedereen op zijn eigen manier een zakelijke versie van zichzelf kan creëren en dat je daarvoor echt geen pak hoeft aan te trekken. Belangrijk voor Aileen is dicht bij jezelf blijven, je eigen stijl behouden en er toch zakelijk en representatief uitzien. Met haar blog inspireert zij vele dames en heren om in een zakelijke eigen stijl op de werkvloer te begeven.

9200000059105423

Strakke Rondingen

Naar aanleiding van de vele vragen die Aileen kreeg door haar blogs van dames met een vol lichaam en hoe zij zich toch representatief konden kleden, kwam zij erachter dat er op het gebied van praktische mode tips voor volle vrouwen maar weinig te vinden was. Dit inspireerde Aileen om “Strakke Rondingen” te schrijven. Een boek gevuld met praktische tips en gericht op de ‘gewone’ vrouw die zich netjes wil kleden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ambities

Aileen heeft een gat in de markt gevonden met haar boek en website en inmiddels heeft zij zich besloten om zich volledig hierop te gaan richten. Hiermee laat zij ook zien dat je altijd je passie en je hart moet volgen en doen waar jij je goed bij voelt en wat jou blij maakt. Als met Aileen praat over haar boek en website dan straalt zij aan alle kanten en je ziet en voelt dat zij bezig is met haar grote passie. Aileen is een curvy lady die heel goed begrijpt waar vollere dames tegenaan lopen en daarom ook een gedegen advies kan geven om toch zakelijk gekleed te gaan maar daarin dicht bij jezelf te blijven. Zij wil dan ook elke vrouw mee geven dat het geluk niet altijd zit in gewicht of maat maar hoe jij je voelt over en in je eigen lichaam. Liefde voor je lichaam begint uiteindelijk bij jezelf. Wees mild en lief voor jezelf.

20160828_142230

De stappen die Aileen in haar leven heeft gezet vind ik bewonderenswaardig. Het volgen van je passie, je realiseren dat het niet jouw plek is en dan een hele andere weg inslaan, vind ik ontzettend dapper en gedurfd. Kiezen voor jezelf en waar jij je goed bij voelt, Aileen is doing it. Aileen laat zien dat dicht bij jezelf blijven en je gevoel volgen ontzettend belangrijk zijn in het leven. Daarnaast heeft zij inmiddels een heleboel vrouwen en mannen geholpen als het gaat om hun keuzes in zakelijke kleding. Inmiddels is Aileen weer aan een nieuwe stap in haar leven begonnen en gaat zij nu de wereld verover met PrettyBusiness.nl. Hou haar dus zeker in de gaten!

Kenden jullie PrettyBusiness en Aileen Out al? Lopen jullie tegen problemen aan als het gaat om zakelijke kleding?

Take care!

xoxo

Bron foto’s: Aileen Out

Voor deze blog is gebruik gemaakt van een affiliate link

Follow my blog with Bloglovin