Selecteer een pagina

Happy wednesday! Wat een week heb ik achter de rug! Ik ben er zelf nog een beetje door overrompeld. Mijn blog van maandag ging viral, ik trok zelf de stoute schoenen aan om de blog bij de media/politiek/ zorg verzekeraars onder de aandacht te brengen en er volgden heel veel interessante gesprekken. Laten we het erop houden dat mijn verzekeraar in ieder geval zich bewust is van wat er nu speelt rondom de vergoeding van lipoedeem operaties. Het was een bewogen week die behoorlijk wat met mij deed. Benieuwd wat er nou allemaal gebeurde, lees dan snel verder.

Maandag 20 augustus ’18

Ik begin de maandag weer eens met een Facebook ban, altijd een goed begin van je dag zullen wij maar zeggen. Kennelijk is er iemand die een beetje moeite heeft met mij of mijn blogpost en dus leuk op de rapporteer button drukt. Dit keer is het zelfs een ban van 24 uur. Ik heb Facebook wederom een bericht gestuurd maar uiteraard krijg ik daar geen reactie op. Verder kan ik er niet veel aan doen dus is het een kwestie van loslaten. De blog van vandaag roept nogal wat reacties op en ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als ik hem ga delen in de lipoedeem Facebook groepen morgen. De hele dag werk ik thuis en ik merk dat ik zoveel productiever ben als ik thuis werk. De tijd vliegt ook echt voorbij en voor ik het weet is de dag alweer voorbij.

Dinsdag 21 augustus ’18

De Facebook ban is opgeheven en ik kan weer in groepen posten dus daar begin ik mee. De blog over Barbie roept meteen hevige reacties op en eigenlijk gaat het de hele dag door. Ook al zitten er een paar negatieve reacties tussen, het overgrote deel is positief en ik voel mij enorm gesteund. Ik loop dan ook echt op wolkjes en krijg weer even een positieve boost. Natuurlijk moet er ook nog gewerkt worden want dat gaat gewoon door. Als ik na het werk bij mijn ouders kom, gaat het vooral over de vervolgstappen die ik nu kan nemen om lipoedeem nog meer onder de aandacht te brengen. Dit is een kans die ik niet mag laten liggen en dan komt meteen de spanning om de hoek kijken. Ik weet dat de kans er is en dat ik hem moet grijpen maar toch val ik in de avond in mijn oude negatieve gedachten en durf ik niet zo goed.

Woensdag 22 augustus ’18

Na een nachtje slapen, besluit ik mijn oude patronen en negatieve gedachten overboord te gooien en ik benader diverse media/ politici en mijn eigen zorg verzekeraar. Eerlijk is eerlijk, ik vind het ontzettend spannend maar niet geschoten is altijd mis (een zin die ik afgelopen week heel vaak heb gehoord). Belangrijk is wel dat ik nu even met beide benen op de grond blijf want het gewone leven gaat ook verder. Hoewel ik mij nu wel heel erg strijdvaardig voel en door wil gaan. Aan het eind van de middag ontvang ik een telefoontje uit Hilversum van RTL Nieuws over mijn email. Ze willen er graag mee aan de slag en ik stuur ze nog wat informatie toe. Super tof maar ontzettend spannend.

Donderdag 23 augustus ’18

Terwijl het gewone leven gewoon doorgaat, staat mijn telefoon rood gloeiend. Niet alleen een hotline met RTL maar ook mijn zorg verzekeraar is wakker geschud door mijn email en RTL die contact met ze opneemt. Na het werk heb ik een lang en zeer prettig telefoongesprek met RTL. Zij zijn nog op zoek naar meer informatie zodat ze het item kunnen onderbouwen maar er lopen dingen en dat is al heel erg fijn. Ondertussen heb ik nog een afspraak staan bij de fysio voor een oedeem massage van mijn geopereerde been en kan ik ook eindelijk even tot rust komen. Mijn hoofd tolt echt van alles wat er gaande is maar het voelt ook stoer dat ik eindelijk door mijn eigen negatieve gedachten van kan niet/ slaat nergens op/ heeft toch geen zin, ben door gebroken.

Vrijdag 24 augstus ’18

Vandaag werk ik de hele dag thuis en het is loeidruk met van alles dat er geregeld moet worden. Een soort Murphy’s law want er gaat van alles fout en ik heb het gevoel alsof ik een verkeersregelaar ben ik die alles alle kanten op moet sturen. Ondertussen blijft mijn telefoon ook rinkelen want mijn zorg verzekeraar wil mij erg graag spreken over hetgeen er nu gaande is. Helaas krijgt RTL het item niet goed onderbouwd doordat er cijfers ontbreken en gaat het voor nu niet door maar ik blijf met ze in contact over wat er nu gaat gebeuren vanuit de verzekering. Dus het balletje rolt nog steeds maar op een iets lager tempo. Ik heb uiteindelijk een heel prettig gesprek met de voorlichter van mijn zorg verzekeraar en ook daar blijft het balletje nog rollen. Dus dit is een gevalletje “to be continued”. Uitgeput plof ik uiteindelijk bij mijn ouders op de bank neer want hoe tof het ook allemaal is wat er gaande is, het heeft ook een behoorlijke impact.

Zaterdag 25 augustus ’18 + zondag 26 augustus ’18

Gisterenavond leek het ineens herfst en als ik wakker word op zaterdagochtend, hoor ik de regen nog steeds tegen de ramen kletteren. Ik vind dat dus echt heerlijk. Ja, ik ben een beetje een weirdo daarin maar ik hou van de herfst. Vooral als ik niets hoef te doen. Ik zet een lekker muziekje op, steek een herfstig geurkaarsje aan en ga aan de slag in bullet journal. Ik loop een beetje achter en ik heb er nu zin in om te werken.

Het hele weekend is eigenlijk een relaxed weekend. Beetje in mijn bullet journal werken, rommelen in huis, dingen opruimen en mij langzaamaan gaan voorbereiden op de volgende lipoedeem operatie die over een week gepland staat. Nu weet ik veel beter wat ik kan verwachten en kan ik mij dus ook veel beter voorbereiden. Plus dat de week er echt wel in gehakt heeft en mijn lichaam en vooral hoofd de tijd nodig heeft om bij te komen.

Hoe was jullie week?

Take care!

xoxo