Selecteer een pagina

Another week has flown by .. ik zei het maandag al en het begint echt een cliché te worden. Een week die wederom bestond uit hard werken en zorgen dat ik daarna mijn rust pakte. Ook dat begint cliché te worden maar op dit moment is het niet anders. Maar ook een week waarin ik weer verder ging met het regelen van mijn vakantie naar Amerika. Wat ik nog meer deed afgelopen week, lees je uiteraard weer vandaag.

Maandag 21 augustus ‘17

Het is maandag! Zondag had ik niet zo’n hele goede dag omdat mijn lichaam behoorlijk tegenstribbelde maar doordat ik rustig aan heb gedaan, voel ik mij vandaag gelukkig beter. Ik ben getagged in een filmpje van een Amerikaanse officier die zegt dat je moet beginnen met je bed op te maken en je zo een voorsprong neemt op de dag. Nu zegt hij ook dat je een haai altijd op zijn snuit moet slaan en als je in de modder vast komt te zitten, je gewoon moet gaan zingen. Het zijn metaforische uitspraken maar het zijn wel dingen om over na te denken. Dus ik begin met mijn bed op te maken en te hopen op een productieve dag. Het is een typische maandag en er ligt veel werk als ik aankom. But it’s oke. De dag vliegt voorbij. Maar goed, dat is mijn standaard zin inmiddels. Na het werk ga ik even langs de Albert Heijn om gebruik te maken van die geweldige vers mix aanbiedingen. Ben ik de enige die daar heel blij van word? Ik verlaat het pand met bakken pruimen, druiven, blauwe bessen, perziken en nectarines voor belachelijk weinig geld. Tevreden kom ik thuis en doe lekker verder niets.

Dinsdag 22 augustus ‘17

Het is heel erg maar ik weet gewoon niet meer wat ik vandaag heb gedaan. Uiteraard het standaard riedeltje: opstaan, werk, thuis komen maar ik weet dus niet meer hoe ik de dag ben doorgekomen. Ik heb wel mijn eetplanning vandaag goed op de rit en heb lekkere bakjes met vers fruit en groenten bij mij. Ik kan daar echt blij van worden, helemaal omdat mijn lichaam er goed op reageert. Na het werk rommel ik thuis nog wat aan en werkt aan mijn blog. Just another day in the life of a working girl. Spannender kan ik het niet maken.

Woensdag 23 augustus ‘17

Another day alone in the office en ook nog eens een mega drukke dag. I like drukke dagen en gewoon de hele dag bezig zijn. Maar op een dag als deze gaat het soms wel iets te ver en komt de stress omhoog schieten. Gelukkig komt alles op zijn pootjes terecht en heb ik wel weer de controle. En stiekem denk ik dan terug aan wat een verschil het nu is met hoe ik vorig jaar was rond deze tijd. Een dood opgebrand vogeltje op de bank die niet meer kon en look at me now. Ben ik trots? Ja, ik ben reuze trots waar ik nu sta en hoe ik alle ballen weer in de lucht kan houden. Maar ik merk wel dat ik ben veranderd. Ik neem af en toe gas terug. Ik bewaak mijn grenzen. Ik geef werk uit handen (liever niet maar goed, soms kan het niet anders). Maar ik merk ook dat ik nog mijn valkuilen heb en dat merk ik vooral als ik aan het einde van de dag thuis kom en mijn energie op is. Daar heb ik nog een puntje van aandacht. Van mijn collega krijg ik een zak mais jelly candy. Hele aparte maar lekkere zoete snoepjes. Mais maar dan in snoep vorm.  Thuis werk ik nog een beetje aan mijn blog, hang nog wat voor de tv en ga uiteindelijk te laat naar bed maar merk wel dat ik steeds meer energie in de avonden begin te krijgen. Ook een stap voorwaards.

Donderdag 24 augustus ‘17

Ken je die dagen dat je bij het wakker worden eigenlijk al weet dat dit hem niet gaat worden? Iets met verkeerde been uit bed stappen? Dit is zo’n dag. Wakker worden met hoofdpijn, een discussie moeten voeren omdat je voor een simpel formuliertje bij de huisarts € 23,00 moet betalen voor de tweede keer in 3 maanden (hier ben ik dus nog niet klaar mee .. hahaha), irritatie niveau wat hoog zit en dan ook nog Ajax die schandelijk verliest. Zo’n dag was het dus. Ja, ook ik heb zulke dagen. Gelukkig was er ook nog wel wat te lachen: mijn vader die over de whatsapp mijn commentaar over Ajax niet accepteert en altijd positief blijft, een huge autocorrect verbetering die te hysterisch is en waardoor ik met tranen in mijn ogen zowat van de bank val van het lachen en mijn collega die ik probeer wijs te maken dat die mais snoepjes van gisteren echt groenten zijn. Zie, zo zijn er altijd wel geluksmomentjes te vinden ;-).

Vrijdag 25 augustus ‘17

Ik schrik wakker van de wekker na gisteren weer te lang voor de tv te hebben gezeten omdat ik de nabeschouwing van Ajax wilde zien en toen toch ook nog even bij Jinek bleef hangen. Maar de ochtend is beter dan gisteren en het is vrijdag. Win win situatie. Ik wil nog even snel tanken bij een tankstation bij mij om de hoek waar de prijzen super laag staan op de vrijdag en in het weekend. Ik ben zo iemand die daar altijd op let en dan ook echt toeslaat als de prijs het laagst is. Doen jullie dat ook voor de drivers onder ons? Vandaag is het weer een dagje alleen. Gelukkig komen volgende week de eersten weer terug van vakantie en zullen de dagen alleen grotendeels opgelost zijn. Vandaag is het rustig, wat mij de gelegenheid geeft om even bij te komen en alles bij te werken. In de pauze ga ik even naar de zwarte markt om alvast brood te halen en lekker een turkse pizza te snacken. De dag kabbelt verder. Ik heb alles weer bijgewerkt en kan met een leeg bureau en lege inbox het pand verlaten. Mission accomplished! Uiteraard start het weekend met een home cooked meal bij mijn ouders. Ik kom aan met een tas vol lege bakjes. Vast herkenbaar voor de mensen die ook regelmatig bij hun ouders eten. Ik vergeet ze alleen altijd weer mee terug te nemen (hoi pap!).

Zaterdag 26 augustus ’17 + zondag 27 augustus ‘17

Bron: Shutterstock

Het weekend bestaat vooral uit bijkomen, boodschapjes doen, bezoekje aan de bibliotheek want ik moet natuurlijk wel weer een voorraadje boeken hebben voor de boek reviews (yes, ze blijven doorgaan) en vakantie voorbereidingen. Je kent het wel: lijstjes maken van de spullen die je mee wilt nemen (niet heel veel want ik wil genoeg ruimte in mijn koffer houden voor de te shoppen spullen), nog wat zaken regelen en vooral op zoek gaan naar leuke dingen om te doen. Uiteraard kijk ik ondertussen ook nog naar Max Verstappen en maak een planning voor komende week. Ik check mijn afspraken, de dingen die ik MOET doen en de dingen die ik WIL doen, plus mijn maaltijdplanning. Een prima weekend.

Hoe was jullie week? Hoe gaan jullie om met een verkeerde-been-uit-bed-dag?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin