Selecteer een pagina

Afgelopen week leek alles weer back to normal te zijn. Alsof er geen feestdagen ooit zijn geweest en het gewone leven er weer gewoon was. Het was weer een gewone werkweek van 5 dagen, er waren geen spannende gebeurtenissen en er waren geen feestjes of borrels. Het leven was weer gewoon zoals het leven hoort te zijn. Wat ik afgelopen week allemaal deed, deel ik uiteraard vandaag weer met jullie.

Maandag 8 januari ‘18

Vandaag zet ik misschien mijn meest kwetsbare blog ooit online over hoe leven met lipoedeem nou echt is en wat het met mij doet. Ik blijf het spannend vinden om zulke blogs te posten maar aan de views en berichtjes die ik krijg merk ik wel dat het nodig is. Niet alleen voor mij in mijn helingsproces maar ook voor mede lipoedemers en voor iedereen om mij heen. Maar toch blijft het altijd spannend, mede omdat ik mij zo kwetsbaar opstel. Dus voordat ik aan de werkdag begin, heb ik al een hele hectische morgen omdat de berichtjes binnen stromen. Het kost wat moeite om op het werk te komen omdat er een verkeersinfarct is en alle wegen volstromen. Iedereen komt te laat binnen, er zijn zieken en het is een lekker begin van de week. Gelukkig is het meeste voor de dinsdag gedaan en kan ik verder de dag relaxed doorkomen. Ik eet samen met een vriendin bij haar moeder (die zichzelf weer heeft overtroffen) en samen gaan we naar een afspraak waardoor ik uiteindelijk weer veel te laat thuis ben. Niet erg handig voor een doordeweekse dag maar goed, soms is het nodig.

Dinsdag 9 januari ‘18

Met mijn bijna 40 jaar, breekt een kort nachtje mij toch op. Hoewel ik deze week heel enthousiast een blog schrijf over tips om je morgen met een kickstart te beginnen, is het deze morgen alleen maar haasten en zorgen dat ik op tijd de deur uit ga. Ook ik heb zulke dagen jongens. It’s part of life, niemand is perfect (heb ik ook maar gehoord in een motivational video). Er zijn nog steeds zieken, dus er ligt genoeg werk en met genoeg werk, vliegt de dag ook voorbij. Helaas loopt het magazijn tegen een vertraging aan en werken wij voor het eerst dit jaar over. Later dan gepland kom ik thuis en dat is dan ook het moment dat de vermoeidheid toeslaat. Ik eet wat en ga in de chill modus de rest van de avond.

Woensdag 10 januari ‘18

Vandaag is een gezondheidsdag. Ik begin met een afspraak bij de voedingsspecialist om te bespreken hoe ik mij zo optimaal mogelijk ga voorbereiden qua voeding voor de operaties maar ook hoe ik het straks allemaal ga aanpakken als het achter de rug is. Nu doe ik net alsof de operaties al gepland staan en ik al weet wat er gaat gebeuren maar dat is helaas niet zo (dat geld blijft een dingetje). Ik wil alleen wel zo goed en gezond mogelijk er in stappen en weten hoe ik mijn levensstijl zo optimaal mogelijk kan krijgen. Daarna ga ik snel naar het werk om meteen in een bespreking te vallen en nog van alles te moeten regelen. Een lekkere hectische dag. Na het werk heb ik nog een afspraak bij mijn coach (in het kader van gezondheidsdag). We praten over de eventuele operaties, de impact die het kan gaan hebben, wat er in mij omgaat en waar ik tegenop zie. Ik luister misschien teveel motivatie video’s maar ik probeer het universum natuurlijk voor te bereiden op een goed 2018 ;-).  Na deze enerverende dag, schuif ik aan bij mijn ouders voor een heerlijke fish and chips maar dan de gezondere variant.

Donderdag 11 januari ‘18

Vandaag is een hectische dag door een aantal dingen die op kantoor spelen en gebeuren. Zo’n dag waarop je continue achter de feiten aanrent. Uiteindelijk houdt het ook in dat er in het magazijn een aantal dingen niet goed gaan en wij voor de 2e keer deze week overwerken. Weer een behoorlijk enerverend dagje die alle energie die ik heb opslurpt. Thuis maak ik voor het eerst een maaltijd met courgettini (ben er nog steeds niet helemaal over uit wat ik ervan moet vinden) en plof ik op de bank. Ineens staat een van mijn buurvrouwen voor de deur en stopt snel geld in mijn hand voor mijn lipoedeem fonds. Haar dochter heeft mijn verhaal aan haar laten lezen en ze wil graag haar steentje bijdragen. Zo ontzettend lief maar het overrompelt mij wel een beetje en eigenlijk ben ik er de hele avond een beetje beduusd door. Ik vind alles wat er gebeurt rondom mijn crowd funding zo lief en ik ben zo dankbaar voor alle lieve mensen die mij willen helpen. Met een dankbaar hart (en een boel adrenaline), val ik uiteindelijk te laat in slaap.

Vrijdag 12 januari ‘18

Als de wekker gaat ben ik serieus in de veronderstelling dat het weekend is en de wekker gewoon zijn mond moet houden. Tot ik bij mijn bewustzijn kom en mij realiseer dat het toch echt nog gewoon vrijdag is en ik naar kantoor moet. Er is genoeg te doen en ik begin vandaag met de standaard dingen en een gesprek met een kandidaat voor een vacature die wij hebben. Lekkere rommelige vrijdag is het want ook mijn collega’s zijn bijna allemaal vrij vandaag. Het rennen en vliegen van deze week zet zich dus ook gewoon door op vrijdag. Na het werk ga ik alvast boodschappen doen zodat ik dit lekker morgen niet meer hoef te doen. Ik vind boodschappen doen gewoon niet leuk en helemaal niet in het weekend. Ik geef het maar eerlijk toe ;-). Thuis ruim ik alles op en bel heel lang met een vriendin. Ik zag dat het tweede seizoen van Disjointed op Netflix staat, dus hier begin ik lekker het weekend mee.

Zaterdag 13 januari ‘18

Ik heb een aardige to do lijst voor vandaag maar ik begin het weekend op de bank met Netflix. Ik kijk alle afleveringen van Disjointed en begin met Somebody feed Phil. Geweldige serie vind ik dat: humor, lekker eten en mooie steden. Ondertussen begin ik wel aan de taken van mijn to do lijst en ik schiet lekker op. Ik begin dit soort zaterdagen steeds meer te waarderen. Nergens naar toe hoeven en een prima balans tussen dingen doen en rusten. Ik test de sap centrifuge uit die mijn vader nog had staan en maak een wortel, mango, appel en gember sapje. Zoooo lekker! Ik kan nu al niet wachten tot het zomerfruit weer in de winkels ligt. Tegen de middag voel ik een migraine aanval opkomen. Not wanting this maar ik geef er toch maar aan toe en de rest van de zaterdag gaat daarmee verloren helaas.

Zondag 14 januari ‘18

Gelukkig ben ik redelijk hersteld na de aanval van gisteren en voel ik mij vandaag een stuk beter. Maar goed ook want ik heb beloofd om kennissen te helpen met het seizoensklaar maken van hun restaurant. De zomer gaat er aankomen en na een winterstop is er genoeg om schoon te maken. We gaan flink aan de slag en komen een heel eind met een lekker muziekje op. Schoonmaken is niet mijn hobby maar een keertje helpen vind ik geen probleem. Als wij klaar zijn, ga ik naar mijn ouders waar ik de rest van de middag op de bank hang. Mijn vader heeft weer zijn best gedaan met een waar culinair hoogstandje en na een dag schoonmaken, gaat dat er echt wel in. Thuis neem ik lekker een hele warme douche met de feestdagen limited edition Spicy Mandarin lijn van de Etos en kijk lekker in bed nog een aflevering van Somebody feed Phil. Zo jammer dat er maar zo weinig afleveringen van zijn.

It’s a wrap, hoe was jullie tweede week van januari?

Take care!

xoxo