Selecteer een pagina

Bron: Ali Edwards

Nog maar even en wij beginnen aan een nieuw jaar. Voor de een staat dit nieuwe begin in het teken van goede voornemens, voor mij staat het al jaren in het teken van het kiezen van mijn One Little Word. Een traditie die al jaren geleden bedacht is door de beroemde Amerikaanse scrapster Ali Edwards en waar ik al jaren aan mee doe. Je kiest simpelweg 1 woord waarnaar je in het nieuwe jaar naar wilt leven en wat als een rode draad door je jaar zal lopen in alle beslissingen die je neemt en alle doelen die je jezelf stelt. It’s a word to live by. Benieuwd welk woord ik voor 2019 kies, lees dan snel verder.

One little word 2018

Mijn woord voor 2018 was Shine en jongens, wat heb ik immens gestraald dit jaar. Vaak was het niet eens bewust en was ik mij er niet eens heel erg bewust van maar als ik terug kijk op dit jaar dan zie ik genoeg momenten waarop ik straalde. Of het nou de glimlach was die op mijn gezicht getoverd werd na de operaties, of toen ik mijn eerste broek paste of toen ik voor het eerst weer in een vliegtuig zat of als ik een compliment kreeg over hoe ik eruit zag, I shined like sunshine.

Het was niet alleen het stralende uiterlijk of de glimlach maar het was ook in de acties die ik nam. Ik straalde toen ik mijn eerste betaling voor de operatie deed en mij bewust werd van hoe trots ik op mijzelf was dat het mij gelukt was. Ik straalde toen ik de laatste betaling voor de operatie deed en mij bewust werd van hoe volwassen ik mij voelde. Ik straalde toen ik mijn nieuwe contract ondertekende. Ik straalde toen ik van een bonus een mooi sieraad kon kopen. Ik straalde van alle lieve berichten die ik mocht ontvangen.

Shine hoorde echt bij 2018 en het was het juiste woord.

One little word 2019

Het juiste woord voor een nieuw jaar kiezen, gaat niet zonder slag of stoot. Er kwamen heel wat woorden voorbij waarbij ik mij goed voelde en die ik toepasselijk vond. Maar er was 1 woord waarbij ik steeds terug kwam en dat was GO!

Go staat voor in beweging komen, stappen zetten, dynamiek, dingen in gang zetten en er voor gaan. Jarenlang heb ik niet alleen opgesloten gezeten in mijn lichaam maar ook in het leven. Ik durfde niets meer omdat ik bang was voor de afwijzing en te falen. Ik heb alles letterlijk stil gezet en eigenlijk heb ik daarmee ook mijn dromen in de kast gezet. De operaties hebben er voor gezorgd dat ik niet alleen lichamelijk weer in beweging kon komen maar dat ook mijn leven weer in beweging mag komen, mijn angsten in 2018 mag achterlaten en dat ik de wereld mag laten zien wie ik ben.

2019 wordt het jaar waarin ik op alle vlakken in beweging mag en wil komen. Ik wil mijn dromen en doelen afstoffen en in werking zetten. Ik wil sporten en lekker in beweging komen. Ik wil heel veel leuke dingen doen en mooie herinneringen creëren. Ik wil reizen en mooie steden bezoeken. Ik wil een frisse wind door mijn leven die alles in beweging zet. Ik wil de positieve flow waarin ik de laatste maanden zit, dubbel en dwars doortrekken in 2019. Ik wil vooral uit mijn oude vertrouwde comfort zone komen en just go for it.

Wat zou jullie woord voor 2019 worden?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock