One little word 2019

Bron: Ali Edwards

Nog maar even en wij beginnen aan een nieuw jaar. Voor de een staat dit nieuwe begin in het teken van goede voornemens, voor mij staat het al jaren in het teken van het kiezen van mijn One Little Word. Een traditie die al jaren geleden bedacht is door de beroemde Amerikaanse scrapster Ali Edwards en waar ik al jaren aan mee doe. Je kiest simpelweg 1 woord waarnaar je in het nieuwe jaar naar wilt leven en wat als een rode draad door je jaar zal lopen in alle beslissingen die je neemt en alle doelen die je jezelf stelt. It’s a word to live by. Benieuwd welk woord ik voor 2019 kies, lees dan snel verder.

One little word 2018

Mijn woord voor 2018 was Shine en jongens, wat heb ik immens gestraald dit jaar. Vaak was het niet eens bewust en was ik mij er niet eens heel erg bewust van maar als ik terug kijk op dit jaar dan zie ik genoeg momenten waarop ik straalde. Of het nou de glimlach was die op mijn gezicht getoverd werd na de operaties, of toen ik mijn eerste broek paste of toen ik voor het eerst weer in een vliegtuig zat of als ik een compliment kreeg over hoe ik eruit zag, I shined like sunshine.

Het was niet alleen het stralende uiterlijk of de glimlach maar het was ook in de acties die ik nam. Ik straalde toen ik mijn eerste betaling voor de operatie deed en mij bewust werd van hoe trots ik op mijzelf was dat het mij gelukt was. Ik straalde toen ik de laatste betaling voor de operatie deed en mij bewust werd van hoe volwassen ik mij voelde. Ik straalde toen ik mijn nieuwe contract ondertekende. Ik straalde toen ik van een bonus een mooi sieraad kon kopen. Ik straalde van alle lieve berichten die ik mocht ontvangen.

Shine hoorde echt bij 2018 en het was het juiste woord.

One little word 2019

Het juiste woord voor een nieuw jaar kiezen, gaat niet zonder slag of stoot. Er kwamen heel wat woorden voorbij waarbij ik mij goed voelde en die ik toepasselijk vond. Maar er was 1 woord waarbij ik steeds terug kwam en dat was GO!

Go staat voor in beweging komen, stappen zetten, dynamiek, dingen in gang zetten en er voor gaan. Jarenlang heb ik niet alleen opgesloten gezeten in mijn lichaam maar ook in het leven. Ik durfde niets meer omdat ik bang was voor de afwijzing en te falen. Ik heb alles letterlijk stil gezet en eigenlijk heb ik daarmee ook mijn dromen in de kast gezet. De operaties hebben er voor gezorgd dat ik niet alleen lichamelijk weer in beweging kon komen maar dat ook mijn leven weer in beweging mag komen, mijn angsten in 2018 mag achterlaten en dat ik de wereld mag laten zien wie ik ben.

2019 wordt het jaar waarin ik op alle vlakken in beweging mag en wil komen. Ik wil mijn dromen en doelen afstoffen en in werking zetten. Ik wil sporten en lekker in beweging komen. Ik wil heel veel leuke dingen doen en mooie herinneringen creëren. Ik wil reizen en mooie steden bezoeken. Ik wil een frisse wind door mijn leven die alles in beweging zet. Ik wil de positieve flow waarin ik de laatste maanden zit, dubbel en dwars doortrekken in 2019. Ik wil vooral uit mijn oude vertrouwde comfort zone komen en just go for it.

Wat zou jullie woord voor 2019 worden?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock

, , , , , , , , , , , ,

8 Responses to One little word 2019

 1. Darina 17 december 2018 at 06:53 #

  Je hebt een heel mooi woord gekozen voor het nieuwe jaar! Dat gaat echt goedkomen 🙂 Ik heb gekozen voor “Achieve” en je hebt me geinspireerd om er een blog over te schrijven 😘

 2. Jenn 17 december 2018 at 08:27 #

  Wat grappig, ik heb toevallig voor volgend jaar ‘shine’ gekozen 🙂 Jouw nieuwe woord is ook heel mooi!

 3. rachel 17 december 2018 at 09:29 #

  ik kies voor enjoy omdat ik er weer alles uit wil halen en overal van wil gaan genieten 😀

 4. Annette 17 december 2018 at 18:49 #

  Mooi Marije en wat een goed woord, zowel voor 2018 als die voor 2019. Ik denk dat ik voor 2019 voor Dare zou kiezen. Ik doe al steeds meer alleen en stap op dingen af en onderneem dingen in mijn eentje maar laat me soms toch nog afschrikken, wil ik echt aan werken en gewoon mezelf de spreekwoordelijke schop onder het achterste verkopen en gewoon gaan en doen!

 5. Natascha 17 december 2018 at 21:04 #

  Wat een mooi woord Marije! Ik vind het trouwens een hele goede om eens over na te denken. Heb er net even over nagedacht en ik weet niet zo goed hoe ik het in 1 woord moet samenvatten. Durven misschien, loslaten, go with the flow, geniet… het zijn meerdere woorden hihi

 6. Sonja 18 december 2018 at 18:37 #

  Go is een perfect woord! Ik wil een woord dat bij mij past en ik zou wel RUST willen.
  Mag ik eindelijk eens een jaar zonder gedoe hebben?

 7. Daenelia 19 december 2018 at 20:08 #

  Live.
  Gewoon zo simpel.

 8. Giovanna Jansen 6 januari 2019 at 13:20 #

  Wat een mooi en krachtig woord voor het komende jaar! Je woord voor 2018 vind ik ook heel mooi trouwens. Ik had nog nooit gedacht om een woord voor het komende jaar te kiezen, tot ik er net over las op Darina’s blog. Heel leuk idee!!

Geef een reactie