Selecteer een pagina

Al heel wat jaren, kies ik aan het begin van het jaar een woord waarnaar ik wil gaan leven gedurende het jaar. Wat ooit als een traditie in de scrap wereld begon dankzij de bekende Amerikaanse scrapster Ali Edwards, is voor mij inmiddels mijn eigen traditie en soort van goede voornemen geworden. Het moet namelijk een woord zijn waarnaar je wilt leven, dat je overal in terug wilt laten komen en wat je intentie is voor het jaar. Het moet bij je passen en je uitdagen. Vorig jaar was mijn woord “Transformatie” en wat het dit jaar gaat worden, deel ik vandaag met jullie.

Transformatie

2017 zou voor mij een spannend jaar worden. Toen het jaar begon, zat ik midden in mijn revalidatie en re-integratie traject. De transformatie was al volop bezig, alleen voelde ik het toen niet zo. Gedurende de revalidatie werd er behoorlijk aan mij getrokken qua gevoelens en emoties. Waar ik er normaal voor zou weg lopen, had ik nu de keus gemaakt om het aan te gaan. Ik wist dat ik iets aan mijn leven moest veranderen, wilde ik niet weer op dit punt terecht komen.

Hoewel het jaar soms met pieken en dalen ging, was 2017 wel het jaar waarin ik mijn rust vond, leerde dat ik mijn grenzen mocht aangeven en werd ik vooral heel erg oké met mijzelf. Waar ik vroeger altijd groter/ beter/ mooier moest zijn en ik vooral met de buitenwereld bezig was, was het nu oké om met mijzelf te zijn. In 2017, ging ik mijn eigen transformatie aan. Je kent het verhaal van de rups en de vlinder, dat is ongeveer mijn verhaal voor 2017.

Shine

De laatste maanden van 2017 ben ik erg veel bezig geweest met de woorden die mij aanspraken voor 2018. Woorden die goed voelden, woorden waar mijn hart een sprongetje van maakten, woorden die krachtig voelden, woorden waarbij ik mij goed zou voelen en woorden die mij een doel zouden geven.

De laatste maanden van 2017 kwam ik steeds meer uit mijn schulp en begon ik steeds meer van mijzelf te laten zien. Niet altijd makkelijk omdat het vaak kwetsbare dingen waren die ik liet zien maar het leverde mij tegelijkertijd heel veel op. Er kwamen mooie dingen op mijn pad, er werden mooie woorden gesproken (dank je wel pap) en ik kwam steeds dichter bij wie ik werkelijk ben. Ik denk dat 2018 het jaar gaat woorden waarin ik eindelijk vanuit de coulissen in de spotlight ga stappen. Daarom heb ik voor 2018 “Shine” als mijn woord van het jaar gekozen.

Nu is 2018 pas 2 weken oud en ik weet nu al dat ik het juiste woord heb gekozen.

Als jullie een woord voor dit jaar zouden mogen kiezen, waar zouden jullie dan voor gaan?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock