Body Positive Power event

Afgelopen dinsdag was ik aanwezig bij het Body Positive POWER event dat Blossom Books organiseerde ter ere van de Nederlandse uitgave van het Body Positive Power boek van Megan Jayne Crabbe a.k.a. Body Positive Panda. Zoals ik twee weken geleden al schreef, vind ik body positivity in combinatie met de lipoedeem in mijn lichaam best een lastig onderwerp. Ik was dan ook erg benieuwd naar dit event. Vandaag deel ik met jullie niet alleen een verslag over dit event maar ook mijn gevoel nu rondom body positivity.

Body Positive Power

Het event draaide om de publicatie van de Nederlandse editie van het boek Body Positive Power van Megan Jayne Crabbe. Megan Jayne ontwikkelde al op haar vijfde problemen met haar zelfbeeld en dit zorgde ervoor dat bijna haar hele jeugd in het teken stond van afvallen.

Op haar 14e kreeg Megan de diagnose anorexia, hierop volgde een periode van herstel maar ook van eindeloos diëten, binge-eaten, afvallen en weer aankomen. Plus een eindeloze strijd met haar zelfbeeld en zichzelf haten tot op het bot. Op een dag ontdekte zij op Instagram een vollere dame in haar bikini die zich bewust was van haar omvang maar daar helemaal oké mee was. Dit was voor Megan het begin van een ommekeer in haar leven en haar zelfbeeld.

Geluk heeft niets met je kledingmaat te maken

Naast Megan waren er ook nog 4 andere sprekers uitgenodigd:

– Jolanda Veldhuis bestudeert de effecten van media en de directe sociale omgeving op het lichaamsbeeld van jongeren.

– Alessandra Sellers is vitaliteitscoach en personal trainer. Alessandra houdt zich bezig met het coachen van mensen op het gebied van leefstijl, training, voeding en het managen van stress.

– Danielle van Heemskerk is oprichter van Bureau Body Positive. Zij bestrijdt de epidemie van lichaams ontevredenheid met coaching, informatie en hulpmiddelen rondom Body Positivity, lichaams respect, intuïtief eten en Health At Every Size.

– Merel Wildschut is bekend als “die van de Groene Meisjes”. Merel blogt over duurzaamheid en groener leven. Merel heeft jaren haar lichaam gehaat en heeft nu een modus gevonden om blijer met zichzelf te zijn en beter voor zichzelf te zorgen.

Bron: Blossom Books

Mijn ervaring

Zoals jullie misschien weten vind ik body positivity een lastig onderwerp in mijn eigen situatie en ik was dan ook wel een beetje sceptisch over deze avond. Maar .. ja, daar is de maar .. ik vond het een ontzettend positief event. Mede omdat alle sprekers eigenlijk toegaven dat ze goede en slechte dagen hebben. Dat hun leven dus niet iedere dag uit body positivity bestaat maar dat ze ook gewoon slechte dagen hebben.

Persoonlijk vond ik de presentaties van Alessandra Sellers en Merel Wildschut het interessants. Alessandra was heel erg eerlijk over het feit dat zij heel lang zich heeft laten tegenhouden om persoonlijk trainer te worden omdat ze zich daarvoor te dik voelde en vond dat ze geen goed voorbeeld was voor haar cliënten. Merel’s humor maakte een zwaar thema meteen een stuk lichter. Als iemand direct begint met “Hoi ik ben Merel en ik ben dik” dan heb je mijn aandacht al.

Ik vond het een ontzettend inspirerende avond met een hele duidelijke boodschap. De media en de dieet industrie maken gebruik van onze onzekerheden en verdienen daarmee hun geld. Hoe vaak heb je op een tijdschrift niet het zoveelste ultieme dieet op de voorpagina zien staan? De boodschap van de avond was dan ook wees blij met wie je bent, omhels jezelf om wie je bent, leer je lichaam aanvaarden en leer ervan te houden want dit lichaam is het enige wat je hebt.

Uiteraard ga ik heb boek lezen en kunnen jullie hierover binnenkort een review lezen.

Take care!

xoxo

, , , , , , , , , , , , , , ,

11 Responses to Body Positive Power event

 1. Jenn 5 juli 2018 at 08:37 #

  Oh wat super dat je erbij kon zijn! Ik had ook graag willen komen, maar helaas was het al uitverkocht toen ik zag dat dit eraan kwam.

  • Marije Strobos 6 juli 2018 at 06:46 #

   Aaah jammer! Was echt een fijne inspirerende avond

 2. Daenelia 5 juli 2018 at 09:31 #

  Maar … zijn dit soort boeken ook niet gericht op geld verdienen aan de onzekerheid die mensen hebben over hun lichaam? Ik zie dat graag beantwoord in je review, want ik denk dat daar de sceptische kant vandaan komt.
  Ergens vraag ik me ook af of deze boeken niet te erg gericht zijn op met name vrouwen (geen man te bekennen op die foto’s), en hoe het dan komt dat mannen hier niet gevoelig voor zijn? Is dat niet raar of is dat in opkomst? En als je ondergewicht hebt, is body positivity dan ook behulpzaam om minder te kijken naar hoe je lichaam overkomt en meer naar hoe je toch gezond kan leven?
  Ik wacht de review af. Zo op het eerste gezicht snap ik de body positive movement niet zo, en komt het op mij in ieder geval over als weer een manier om onzekere mensen iets aan te praten (in de positieve zin, misschien.

  • Rosanne 5 juli 2018 at 10:53 #

   Hoi Daenelia,
   ik snap je kritische punt maar al je vragen gaan echt over de basis van bodypositivity :)! Lees er eens iets meer over of volg bijvoorbeeld @bodyposipanda op Instagram en je zal antwoorden op al je vragen krijgen!

   Om alleen op je laatste vraag een antwoord te geven: is het een slecht iets om te proberen mensen die zich dag in dag uit verschrikkelijk over hun uiterlijk voelen in te laten zien dat ook zij er mogen zijn? Dat ook zou van waarde zijn, respect en liefde verdienen. Dat dat geen dingen zijn die bepaald zouden moeten worden aan de hand van je uiterlijk maar aan wie jij van binnen bent! Het zou mij worst wezen of daar geld aan verdient wordt, beter dat er geld wordt verdient aan boeken waardoor mensen zich beter gaan voelen over zichzelf dan aan het ZOVEELSTE dieet boek waarin heel duidelijk wordt gemaakt dat er maar 1 manier is om mooi te zijn. We zijn allemaal mooi en precies goed zoals we zijn <3!

   Liefs!

  • Marije Strobos 6 juli 2018 at 06:46 #

   Je vraag heeft mij wel aan het denken gezet. Ik kom hier zeker op terug in mijn review

 3. Rosanne 5 juli 2018 at 10:50 #

  Hey Marije,

  wat top dat je er ook was, ik vond het ook écht super. Wat een lekkere sfeer hé <3.

  Liefs Rosanne

  • Marije Strobos 6 juli 2018 at 06:45 #

   Ik vond de sfeer erg bijzonder

 4. Darina 5 juli 2018 at 18:36 #

  Ik sta helemaal achter de boodschap van de avond. Ben benieuwd naar de review.

  • Marije Strobos 6 juli 2018 at 06:45 #

   Ik denk dat het een hele goede boodschap is die nog meer verspreid mag worden.

 5. Sonja 5 juli 2018 at 22:29 #

  Door mijn misbruik was het positief kijken naar mijn lijf en no-go! Ik was toch niks waard?
  Tot ik begon met sporten, merkte dat ik mijn lichaam kon kneden. En werd steeds zelfverzekerder…
  kijk ook ik heb nog dagen dat het mis gaat… zoals deze maand, ik ben helemaal van slag. Maar vroeger zou ik mijd aar voor straffen, nu denk ik… mens je bent 50, zeur niet en wees trots.

  Marije ik kan mij voorstellen dat je nog worstelt met de vrouw in de spiegel. Dat is niet erg, omdat je er wel mee bezig bent om die vrouw stukje bij beetje te accepteren. Met of zonder operaties zul je dat op den duur ook doen.

  • Marije Strobos 6 juli 2018 at 06:45 #

   😘😘😘😘

Geef een reactie