Selecteer een pagina

De laatste persoonlijke update die ik heb geschreven was begin december vorig jaar. Toen ik in juni aan de verschillende gewicht en lipoedeem trajecten begon, had ik de intentie om regelmatig een update te plaatsen maar ja, zoals wel vaker in mijn leven komt er dan van zo’n intentie niets meer terecht. I blame it on my ADHD en dat is iets waar ik de afgelopen maanden steeds meer over aan het ontdekken ben. Daarom vond ik het wel weer eens tijd voor een persoonlijke update.
Gewichtsperikelen


Vorig jaar ben ik via het ziekenhuis aan een traject begonnen om te ontdekken of er een link was tussen mijn ADHD en eetgedrag. Dat liep wat anders dan de verwachting die ik er van had en ik liep na de 1e afspraak het ziekenhuis uit met een recept voor injecties om te kijken of die zouden gaan helpen bij mijn verzadigingsgevoel. Het was het begin van een rollercoaster waarbij ik tegen dingen aan liep die ik zelf niet had kunnen bedenken.

Het ergste waren de bijwerkingen en na maanden constant misselijk zijn en met maagzuur worstelen, besloot ik vlak na het schrijven van de update dat ik even klaar was met de injecties. Ondanks dat ik er baat bij had, geweldig veel kilo’s afviel en geen trek of hongergevoel had. De bijwerkingen zorgden ervoor dat ik er behoorlijk klaar mee was. Maar ook dat was uiteindelijk niet de oplossing.

Door blijven zoeken


Inmiddels ben ik weer gestart met de injecties en blijft mijn gewicht dalen. Ik ben nu 9 maanden onderweg en in die tijd al 30 kilo kwijt. Het zijn niet alleen de injecties die hiervoor hebben gezorgd maar ook elke week tenminste 2 keer naar de sportschool gaan en natuurlijk 4 keer per dag naar buiten gaan met mijn kleine Champ. Vooral het bewegen en naar buiten gaan, hebben mij heel veel goed gedaan en zijn dingen waar ik blij van word.

De afgelopen maanden waren een ware rollercoaster die niet makkelijk waren vooral omdat ik heel veel zelf heb moeten ontdekken. Vanuit het ziekenhuis krijg ik geen begeleiding en het is dus zelf veel uitzoeken en ontdekken. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik inmiddels heel wat meer heb ontdekt over ADHD en daaraan gerelateerde zaken waar ik altijd tegenaan ben gelopen. Dus niet alleen ben ik heel veel afgevallen, fitter geworden en zit ik beter in mijn vel, ook heb ik veel meer over mijzelf ontdekt. Dus hoe moeilijk het soms ook was, toch ben ik blij dat ik aan deze rollercoaster begonnen ben.

Take care!

xoxo