Selecteer een pagina

Afgelopen zondagavond stuurde mijn vader een van zijn cryptische app berichtjes “Kobe Bryant helikopterongeluk”. In eerste instantie geloofde ik het niet, tot de nieuwsberichten binnen begonnen te komen en bleek het waar te zijn dat de helikopter waar Kobe Bryant met nog 8 anderen in zat, was neergestort. Negen mensen die waarschijnlijk die ochtend de deur uitgingen, hun geliefden gedag zeiden en in de veronderstelling waren dat ze die avond gewoon weer aan de eettafel zouden zitten. Hoewel 95% van de mensen waarschijnlijk niet regelmatig met een helikopter zich vervoeren, blijkt met dit tragische ongeluk maar weer hoe kwetsbaar het leven is.

Koester het leven

Het tragische ongeluk van Kobe Bryant geeft maar weer aan hoe kwetsbaar het leven is en hoe dankbaar je elke dag weer mag zijn dat er een nieuwe dag is. Of dat je relatief gezond bent. Of dat je ’s avonds weer thuis komt bij je geliefden en ze kan kussen omdat je weer thuis bent. Of dat je soms gewoon een luie dag hebt en even uit de rat race kan stappen. In een maatschappij als de onze, is het misschien niet meer heel erg normaal om je bewust te zijn van wat je hebt en het feit dat je elke dag weer een nieuwe dag hebt. Het is soms goed om stil te staan bij wat je hebt en dan heb ik het niet over materiĆ«le zaken want die zijn vaak vervangbaar maar kijk eens naar de mensen in je leven, de zon die elke dag weer op gaat en de vrijheid die wij hebben.

Ik hou van je

Geef je ouders een knuffel als je ze ziet, vertel je geliefde dat je van hem/ haar houdt en bel die ene vriendin die je al een tijd niet hebt gesproken maar die ontzettend veel voor je betekent. Wees je bewust van de kwetsbaarheid van het leven en realiseer je dat we het leven wel hebben gekregen maar dat het geen garantie is en zo over kan zijn. Realiseer je dat het morgen over kan zijn en dat je dan geen spijt wilt hebben omdat je je ouders/ geliefde/ vrienden niet hebt kunnen zeggen hoeveel ze voor je betekenen en dat je van ze houdt om wie ze zijn. En ook al is het leven niet altijd makkelijk, ook al zijn mensen niet altijd aardig, ook al doet je lichaam niet altijd wat je wilt, wees dankbaar. Toon je dankbaarheid elke dag voor het leven wat je hebt. Laat social media los, laat het perfecte plaatje los, laat je masker los en vier het leven zoals het is. Ook als je nu op kantoor zit of door een moeilijke tijd gaat of gewoon even niet lekker in je vel zit, ook hier kom je doorheen. Wees dankbaar en toon je liefde voor het leven, elke dag weer. Niemand heeft namelijk de garantie dat er weer een morgen gaat zijn en soms worden wij keihard met onze neus op de feiten gedrukt door tragische ongelukken zoals afgelopen zondag waar de NBA held Kobe Bryant kwam te overlijden, samen met de 8 andere inzittenden.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com