Selecteer een pagina

Vorige week ontving ik van de presentator van een nieuw radio programma op de lokale radio zender, een email of ik deel zou willen nemen aan een discussie in zijn programma over de Provinciale Staten verkiezingen. Hoewel ik politiek uitermate interessant vind, zijn de Provinciale Staten verkiezingen een ver van mijn bed show en wist ik niet eens dat ze op 20 maart a.s. al waren. Ik twijfelde, zocht allerlei redenen en excuses om het niet te doen maar deed het toch. Bij twijfel toch doen.

Bij twijfel niet doen

Allereerst voelde ik mij ontzettend vereerd omdat de uitnodiging naar aanleiding van mijn blog was. Bij het lezen van de email kwamen er al de eerste twijfels want ben ik wel geschikt om aan zo’n discussie deel te nemen en kan ik mij over mijn onzekerheid c.q. verlegenheid heen zetten. Ik deelde het bericht met mijn ouders en vriendinnen, ik deelde mijn twijfels en vroeg wat zij er van vonden. Mijn allerbeste excuus om het niet te doen was toch wel dat mijn naam verkeerd geschreven was. Ja, als je een reden zoekt om iets niet te doen dan pak je alles aan wat maar een mogelijkheid kan zijn. Het enige wat ik dacht was bij twijfel niet doen maar ik realiseerde mij ook heel erg goed dat dat mijn oude gedrag is en het ook een reden is waarom ik heel veel kansen aan mij voorbij heb laten gaan waar ik soms nog wel eens spijt van heb.

Bij twijfel dus wel doen

Hoewel ik 1001 redenen had om het niet te doen, deed ik het uiteindelijk wel. Ik kwam uit mijn comfort zone en zo zat ik op een gewone dinsdagavond in februari aan tafel om te praten over de Provinciale Staten en de burgemeester van Zandvoort. En ik had nergens last van. Het werden een leuke twee uur met goede discussies en er was geen een keer dat ik mij niet op mijn gemak voelde. De belangrijkste les is dus dat bij twijfel ik dingen soms gewoon moet doen. Dat mijn twijfels vaak veroorzaakt worden door onzekerheden maar dat ik daarom soms wel hele mooie ervaringen en kansen mis. Soms moet je dus gewoon gaan en niet naar je twijfels luisteren. Soms liggen de mooie dingen gewoon buiten je comfort zone zonder dat je het weet.

Doen jullie bij twijfel of blijven jullie in je comfort zone?

Take care!

xoxo

Bron stock foto: Shutterstock