Selecteer een pagina

Na vorige week, mogen we toch wel concluderen dat 2021 gezakt is voor het examen om een goed jaar te worden. Waar iedereen eind 2020 hoopte dat 2021 een beter jaar zou worden, mogen we nu na een half jaar 2021 toch wel concluderen dat 2021 misschien nog wel slechter is dan 2020. Waar ik normaal aan het einde van het jaar pas een terugblik doe van het jaar, heeft 2021 ervoor gezorgd dat ik nu al een recap van het eerste half jaar ga doen. Want damn, wat is dit voor een jaar?Verschrikkelijk dieptepunt

Bron foto: William Rutten/ Linda

Afgelopen week was een verschrikkelijk dieptepunt: het overlijden van Peter R. De Vries, stijgende besmettingen en het zuiden van Nederland, België en Duitsland waar een ware watersnoodramp plaats vond. Machteloosheid is misschien wel het woord wat het eerste half jaar van 2021 het beste doet beschrijven. Verslagenheid is misschien ook wel een woord wat past bij het eerste half jaar van 2021. Of woede en onmacht. Of lamgeslagen. Er zijn een aantal woorden die nu al horen bij het eerste half jaar van 2021.

Je zou haast denken dat alle ellende zat in 2020 maar kennelijk was die gifbeker nog niet leeg en zat er nog meer in. Individuen die het de normaalste zaak van de wereld vinden om mensen op klaarlichte dag neer te schieten omdat ze het niet zint. De natuur die zelf bepaalt wat hij doet en mensenlevens verwoest. En dan nog Corona, wat moet je daar nog over schrijven. Die kaart is inmiddels wel eindeloos uitgespeeld maar bepaald nog steeds ons leven.

Kap met je onzin

 Bron afbeelding: Police for Freedom demonstratie zaterdag 17 juli 2021

Afgelopen week was verschrikkelijk maar de klap op de vuurpijl waren toch wel de mensen die misbruik maakten van de ellende. De Willem Engels die beweren dat watersnoodramp in Limburg een hoax is en gebruikt wordt als afleidingsmanoeuvre. De complottheorie aanhangers die beweren dat de aanslag op Peter R. De Vries een afleidingsmanoeuvre is van het plan van de regering. De mensen die iedere week weer ergens staan te klagen en commentaar te leveren over onze dictatuur en allerlei fake nieuws aan het verkondigen zijn.

Men, ik ben jullie zo zat! Shut up en ga ergens in een hoekje zitten tegen jezelf praten. Hoe durf je al deze ellende in twijfel te trekken? Hoe durf je je vraagtekens te zetten bij wat er op dit moment gaande is? Hoe durf je überhaupt je mond open te trekken afgelopen week? Hoe durf je afgelopen zaterdag met borden de straat op te gaan en je af te vragen “wie de nieuwe Anne Frank gaat worden”? Hoe durf je een quote van Peter R. De Vries te gebruiken om je ongenoegen over de Corona maatregelen te uiten? Hoe durf je! 2021 is niet alleen een jaar van ellende maar ook een waar de fatsoensnormen duidelijk niet meer bestaan. Schaam je diep en kruip terug onder je steen!

Take care!

xoxo