Selecteer een pagina

It’s Monday again en maandag betekent een Mind Your Step update. Hoe ging deze week? Waar liep ik tegenaan? Wat deed ik anders?

cropped-mind-your-step

Dit was natuurlijk een rare week door de kerstdagen. Ik werkte gewoon tot en met donderdag, deed mee aan twee groepslessen van Mind Your Step (2 verschillende met 2 keer verschillende mensen wat dan weer een beetje eng was. Hello innerlijke criticus), reisde alleen naar de andere kant van de wereld om te gaan logeren en was dus uiteindelijk 3 dagen niet thuis.

20151225_113003

Wederom een spannende week. Wederom een week waarin ik out of my comfortzone moest stappen. Een week waarin ik mij realiseerde dat er in deze fase weer hele andere en vooral nieuwe dingen zullen zijn waar ik tegenaan ga lopen. De vorige fase was gericht op opnieuw leren eten en de invloed van de eetstoornis op je leven terugdringen. De eetstoornis heeft vaak een hele prominente en dominante plek in de levens van mensen. Het slokt alles op. Zeg maar een soort dementor uit Harry Potter. Het slokt niet alleen je plezier in het leven op maar ook al je tijd en energie. Tijd en energie die je liever gebruikt voor leuke dingen. Nu de aanwezigheid veel minder is, komt er ook ruimte om af te spreken, tijd te investeren in andere mensen en andere dingen. Dat is onwennig. Je steekt je tijd en energie niet meer in de dementor maar in jezelf en dat is eng want dat betekent ook aandacht aan jezelf geven en lief voor jezelf zijn.

10837eb2e0b3b6f130e329f9371cdbbe

Het sporten onder begeleiding van Mariecke bevalt mij heel erg goed. Haar enthousiasme en energie voel je in iedere les. Het is ongelofelijk hoe zij dit doet, gemotiveerd en vol energie blijft. Jammer genoeg door de feestdagen geen personal training deze week maar toch aan twee groepslessen mee gedaan. Het voelt goed en het voelt fijn om bezig te zijn. Ik ben net pas begonnen maar voel mij toch energieker. Het is nog wel een drempel waar ik over heen moet maar dat heeft misschien meer met mijn eigen verlegenheid en onzekerheid te maken. Dinsdag stond ik op de trampoline en toen realiseerde ik mij hoe erg dit met jezelf vertrouwen te maken heeft. Vertrouwen op jezelf, vertrouwen op je trampoline, vertrouwen op je lichaam en vertrouwen dat het wel goed komt. Vooral het vertrouwen in mijzelf is natuurlijk een puntje van aandacht. Vanuit dit punt zal er ook een nieuw zelfvertrouwen komen. En dat soort dingen bedenk ik dan gewoon terwijl ik aan het lopen ben op de trampoline en voorzichtig de oefeningen mee probeer te doen. Ik ben mij zo bewust van hoe mijn lichaam reageert, hoe ik mij voel, wat er door mij heen gaat, wat ik wel en niet kan dat ik tijdens zo’n les nog heel erg in mijn hoofd bezig ben. Mijn innerlijke criticus roept “vroeger kon je die oefeningen met 2 vingers fluitend in je neus en moet je jezelf nu zien ploeteren” en mijn innerlijke vriendin roept “je staat hier, je wil dit, je doet dit en je kan dit”. Dus daar ga je al: jezelf vertrouwen dat je het kan maar ondertussen je zelfvertrouwen die wankelt onder het geweld van je innerlijke criticus. Wat er dan gebeurt? Je raakt uit balans, je raakt uit je ritme en je staat te stuntelen op je trampoline. Mind controls your body ;-).

20151220_143344

Eten was deze week wel een dingetje. Ik heb geprobeerd om mij aan mijn eetmomenten te houden en zoveel mogelijk goed te eten. Soms was dat niet mogelijk, soms wel. Ik heb 80% goed gegeten. Ik heb gesnoept maar ik heb niet lopen grazen (ofwel de hele dag door snaaien). Ik heb diverse traktaties afgeslagen en gekozen voor een gezonde keuze. Ik heb nog niet volgens het menu van Mariecke gegeten omdat ik mij realiseer dat ik mij daarin moet gaan verdiepen en het goed en bewust moet gaan lezen met een blocnote naast mij om te noteren wat ik ga eten, wanneer ik ga eten en wat ik daarvoor nodig heb. Normaal gesproken zou ik als een gek alles noteren, naar de supermarkt rennen, van alles kopen, erachter komen dat ik nog van alles in de kast had staan, veel te veel geld uitgeven en dan completely lost zijn. Nu wil ik het heel bewust doen. Niet alleen een bewust menu maar ook bewust boodschappen doen en dus opletten wat ik koop en wat het mij kost. De komende weken ga ik mij daarin verdiepen en mijn tijd voor nemen.

013d359e116d291e21dd00e89ae1d5b9

Deze week waren er veel momentjes van besef. In mijn hoofd doe ik dingen vaak wel “even” en moet het gewoon zo snel mogelijk maar deze week besefte ik mij dat dit een heel proces is wat tijd nodig heeft. Een proces wat je niet eventjes gaat doen. Het is een proces van omzetten, nieuwe balansen zoeken, nieuw vertrouwen in jezelf vinden, de confrontatie met jezelf aangaan, nieuwe dingen leren of dat nou in voeding of beweging is of in omgaan met het krijgen van complimenten in real life (via social media een compliment ontvangen is geweldig en veilig want dan kan ik mij verstoppen achter mijn scherm en ziet niemand wat het met mij doet. Maar een compliment in real life ontvangen is eng en onwennig. Ik besef mij nu pas hoe ontzettend verlegen ik ervan word), een nieuwe weg vinden maar vooral een nieuwe mindset vinden. Zodra ik in mijn verlegenheid, onzekerheid en gebrek aan vertrouwen in mijzelf schiet, werkt dat meteen door naar mijn lichaam. Ik blokkeer met sporten, ik word dwars en ga aan mijn eten trekken. Dus de komende tijd is het voor mij ontzettend belangrijk om daar een bewustwording in te creëren. Wat gebeurt er? Wat doet dat met mijn hoofd? Welk effect heeft het op mijn lichaam en leven? Welk effect heeft het op mijn eten?

Screenshot_2015-12-22-13-46-33

Dit was ook een hele mooie week. Een week waarin ik een prominente plaats kreeg met Plus Een Beetje op de website van Mariecke (als je nog niet gekeken hebt, ga dan NU kijken want hij is mooi) en waar ik spontaan ontzettend verlegen van werd want het is natuurlijk een ontzettende eer. De week waarin ik in mijn eentje een wereldreis ondernam en alleen helemaal naar Zeeland reed. Best spannend en eng maar ik ging goed voorbereid op pad met mijn groene shake en fruit (wie had dat ooit kunnen bedenken dat ik zoiets alleen zou doen en dan met een bakje met mandarijntjes achter het stuur zat ipv zakken snoep en chips). De week waarin ik mij weer een stukje bewuster werd, mijn droom stiekem uitschreef, plannen maakte voor de toekomst, durfde te denken in overvloed (dank je wel Danielle voor ons gesprek van zondag. Heeft een boel los gemaakt), durfde te zeggen wat ik dacht toen ik het ergens niet mee eens was en de week waarin ik leerde om mijn perfectionisme los te laten en te accepteren dat het nu even is zoals het is. Dingen die allemaal op een positieve manier zullen bijdragen aan het omgooien van mijn lifestyle en mijn road naar size happy positief zullen beïnvloeden.

Hoe was jullie week? Wat hebben jullie deze week geleerd?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin