Selecteer een pagina

Het eerste half jaar van 2017 is voorbij gevlogen. Of begin ik nu heel oud te klinken dat ik echt het gevoel heb dat de tijd voorbij vliegt? Ik vond het vandaag wel weer eens tijd voor een bijklets blogje want dat heb ik de laatste tijd heel weinig nog maar gedaan. Vandaag klets ik jullie bij over wat het eerste half jaar van 2017 mijn gebracht heeft en mijn plannen voor de rest van 2017.

Eerste helft 2017

De eerste helft van 2017 was een druk half jaar voor mij. Ik begon het jaar met de laatste maanden van mijn revalidatie bij Heliomare en toen de revalidatie was afgelopen, was mijn enige focus om volledig terug te keren op de werkvloer. En dat deed ik en hoe, want ik kwam sterker terug dan ooit. Sterker maar ook met een andere focus en de wetenschap dat ik grenzen heb. Om mijn grenzen te bewaken, moet ik op een andere manier werken. Niet makkelijk als je al ruim 20 jaar op dezelfde manier werkt. Ik leer elke dag weer een beetje. Soms op de juiste manier en soms op de verkeerde manier. Toen ik net weer begon met volledig te werken, vond ik het best spannend of het allemaal wel ging lukken maar inmiddels ben ik 4 maanden verder en ik weet dat ik het weer kan. Dat was voor mij het belangrijkste. Dit half jaar was wel een half jaar van vallen en weer opstaan. Het liefst had ik natuurlijk mijn revalidatie afgesloten in de veronderstelling dat ik weer helemaal de “oude”  was maar dat gaat niet meer gebeuren. Het hele proces heeft mij veranderd en dat houdt ook in dat mijn leven is veranderd. Iets wat niet altijd makkelijk is en de nodige aanpassingen vraagt. Dus het gebeurt nog regelmatig dat ik val en mijzelf weer bij elkaar moet rapen om op te staan.

Blog

De revalidatie en werk hadden het eerste half al mijn focus en energie nodig. Andere dingen hadden daardoor minder prioriteit. Mijn blog bleef wel doordraaien (met dank aan mijn geweldige contributors die mij regelmatig uit de brand konden helpen) maar ik vond het soms best lastig om elke dag weer een blog online te zetten. Maar ik deed het wel en daar ben ik trots op. Hoewel er best wat momentjes waren dat ik de boel bij elkaar heb gevloekt waarom ik ook alweer zo nodig elke dag wil publiceren en waarom ik dit in godsnaam doe want ik was toch een blog begonnen omdat ik het leuk vond?  Maar elke dag kreeg ik weer lieve comments of leuke berichtjes en ik zag mijn bezoekersaantallen blijven stijgen. Iets wat mij op de been hield. Daarnaast had ik ook een aantal leuke gebeurtenissen die betrekking hadden op mijn blog. Zo had ik in mei mijn eerste blogger evenement in samenwerking met Viking en had een aantal hele leuke samenwerkingen waar ik ontzettend blij van werd.

Happy moments

Ondanks mijn volledige focus op revalidatie en werk, bleef ik wel leuke dingen doen. Ik bezocht een aantal tentoonstellingen, ging naar het Paleis op de Dam, ging een dagje naar Thermen Busseloo, had heel veel vriendinnen dates, ging heel vaak en lekker uiteten  en ging ook nog een heerlijk weekje naar Tenerife als cherry on the pie. Allemaal dingen waar ik ontzettend blij van werd en soms ook ontzettend nodig had.

Wijze lessen

Het afgelopen half jaar was er ook eentje van een heleboel wijze lessen en ik maakte verschillende stappen in mijn persoonlijke groei. Ik leerde dat eens nee zeggen ook oké is en dat je soms gewoon je schouders moet ophalen en weglopen. Ik leerde steeds beter luisteren naar mijn lichaam en kan steeds beter signaleren wanneer ik rust nodig heb. Ik leer steeds meer in het moment te leven en de kunst van het loslaten. Ik leerde steeds meer voor mijzelf te kiezen en te luisteren naar wat ik nodig heb. Ik leerde ook dat persoonlijke ontwikkeling en groei tijd nodig heeft en soms met hele kleine stapjes gaat. Maar de belangrijkste les was toch wel dat alleen IK de verandering in mijn leven kan doorvoeren en niemand anders.

Maar al met al, ik had een geweldig eerste half jaar van 2017.

Tweede helft 2017

Tijdens het schrijven van deze blog, realiseer ik mij dat ik voor de tweede helft van 2017 nog geen plannen of doelen heb. Het ligt nog als een blanco blad voor mij en ik weet nog niet precies wat ik allemaal wil gaan doen deze komende 6 maanden. De eerste helft van 2017 was heftig en ik denk dat ik de komende 6 maanden even mijn tijd ga nemen om bij te komen en mijn blik weer op scherp te krijgen. Op mijn gemak uitzoeken naar wat ik nu nodig heb en wil gaan doen i.p.v. allemaal ambitieuze plannen te maken die ik misschien uiteindelijk niet waar kan maken en dan met een kater achter blijf.

Misschien is het voor mij gewoon eens tijd om Go with the Flow te gaan en kijken wat het leven mij brengt. Natuurlijk hoop ik wel op een geweldig komend half jaar waarin ik nog heel veel leuke dingen mag en ga doen. Niet alleen op persoonlijk vlak maar ook op werk- en blog gebied.

Maar voor nu weet ik het gewoon even niet en is mijn enige prioriteit lekker genieten van de zomer maanden.

Hoe was jullie eerste helft van 2017? Hebben jullie al je plannen klaar voor de tweede helft van 2017?

Take care!

Xoxo

Follow my blog with Bloglovin