Selecteer een pagina

07564d2cdb10a9e3d9d86d2d497503d5

De afgelopen maanden heb ik veel adviezen en tips gekregen hoe om te gaan met de diagnose die ik kreeg en de problemen waar ik tegenaan liep. Een heel scala aan poedertjes, drankjes, voedingsmiddelen, boeken, therapieën, olietjes en adviezen kwamen voorbij. Goedbedoeld en ontzettend lief maar uiteindelijk moest ik er zelf achter komen wat er voor mij ging werken. In een wereld waarin er een heleboel zelfhulp methodes en self proclaimed guru’s zijn, zie je soms door de bomen het bos niet meer maar is het allerbelangrijkste om je eigen guru te worden. Iets wat de dames van Fitgirls maar ook een van mijn creatieve inspiratie bronnen Lou Niestadt al een hele tijd roepen: Be Your Own Guru.

It’s all about you

3bee66a7ba6e43f778b8e6aa0e7bc03d

Als je iets wil veranderen, dan ben jij de enige die dat kan doen en ook alleen op jouw eigen manier. Alleen jij weet wat je kan handelen. Alleen jij weet hoe je dit kan aanpakken. Alleen jij weet wat jouw lichaam nodig heeft. Alleen jij weet hoe ver je kunt gaan of wanneer je te ver gaat. Alleen jij weet wat er in je hoofd omgaat. Alleen jij kan met medici, hulpverleners en trainers overleggen. It’s all about you.

Jij bent anders

31e80f07eded4afd90bf55251c109b87

Het is geweldig om te zien hoe anderen verandering doorzetten en daar succesvol in zijn. Maar vergeet niet dat zij hebben gevonden wat voor hun werkt. Zij weten wat hun lichaam aan kan, verdraagt en nodig heeft. Zij hebben de angel uit hun probleem weten te trekken en de juiste manier van leven gevonden. Natuurlijk is dit ontzettend inspirerend en gaaf maar dit is wat voor hen heeft gewerkt. Jouw lichaam is anders. Jouw hoofd is anders. Jouw leven is anders. Natuurlijk kun je proberen hetzelfde te doen maar tegelijkertijd kan je dan tegen een heleboel frustraties en boosheid aanlopen omdat het niet lukt.

Verandering

3c3fcc3f2c01aa5b8f9d7a1d53036558

Het klinkt misschien heel makkelijk zoals ik het nu opschrijf maar het is niet makkelijk. I get it. Als je wil afvallen, dan zal je iets in je leven moeten veranderen in je manier van leven. Als je geconfronteerd wordt met een chronische ziekte, dan zal je iets in je leven moeten veranderen om hiermee om te kunnen gaan. Als je iets anders in je leven wilt veranderen of aanpakken, dan zal je iets in je leven moeten veranderen om dit te kunnen behalen. Believe me, ik weet hoe moeilijk en frustrerend het is (de talloze keren dat ik vloekend de dag door kwam zijn inmiddels niet meer te tellen) maar alleen jij kan die verandering in werking zetten. Alleen jij kan er voor zorgen dat er daadwerkelijk wat gaat veranderen. Alleen jij weet wat je nodig hebt.

Be your own guru

8b949e74b24e0c238b3d9aff97b12c78

Hoe goed bedoeld de adviezen van anderen ook zijn, volg je hart en luister naar je lichaam. Omarm jezelf en alles wat je nodig hebt om dat doel te behalen wat je voor ogen hebt. Wees lief voor jezelf. Laat je inspireren door mensen die je zijn voor gegaan maar bepaal je eigen weg en doe wat goed voelt voor jou. Be your own guru!

Volgen jullie je eigen weg? Door wie laten jullie je inspireren?

Take care!

Xoxo

Follow my blog with Bloglovin