Selecteer een pagina

Misschien ben je vandaag opgestaan met een rot gevoel. Misschien ben je opgestaan met een lichaam wat pijn doet en wat niet mee werkt om de dag goed te beginnen. Misschien ben je opgestaan met een grijs gevoel en zie je enorm op tegen vandaag. Misschien ben je opgestaan met boosheid omdat je een chronische ziekte hebt die continue je leven en dagen bepaald. Misschien ben je opgestaan met wanhoop en verdriet omdat je niet weet hoe je toekomst er uit gaat zien. Misschien ben je opgestaan met de vraag hoe je vandaag gaat doorkomen omdat je een verschrikkelijke nacht hebt gehad. Misschien ben je vandaag opgestaan met al deze gevoelens in meer of mindere mate.

Live life

Hoe je vandaag ook bent opgestaan en hoe je je vandaag ook voelt, go for it. Dat klinkt misschien makkelijk (en ik weet dat het soms niet makkelijk is) maar doe het. Go for it houdt in dat je stap voor stap gaat proberen om van vandaag de beste dag te maken die je er van kunt maken. Met baby stapjes er voor zorgen dat je je gevoel kunt omkeren want je bent niet je ziekte en je ziekte mag niet je leven bepalen. Ik weet dat er genoeg dagen zullen zijn waarop je chronische ziekte een grote invloed zal zijn op je dag. Dat je jezelf letterlijk door de dag moet slepen en je soms niet weet waar je het moet zoeken. I know maar elk baby stapje dat je maakt, worden straks een heleboel baby stapjes. Kijk naar de kleine dingen die jouw gaan helpen om vandaag het leven te leven en niet je chronische ziekte het leven te laten leven. Douche met je favoriete douchegel, besprenkel jezelf met je meest heerlijk geurende parfum waar je goede herinneringen aan hebt, trek je mooiste jurk aan en draag je meest uitdagende lipstick waar je jezelf zo geweldig mee voelt. Gun jezelf die kleine dingen.

Be a rebel

Een chronische ziekte is rebels en heeft een eigen mening, doet waar ze zelf zin in heeft. Lipoedeem vetcellen die net even wat zwaarder wegen dan gisteren, die chronische pijn die net even wat sterker aanwezig is en een lichaam dat zijn eigen weg gaat. Hoe rebels je chronische ziekte ook is, jij bent rebelser. Laat die rebel in je los en laat die chronische ziekte zien dat je je niet gewonnen geeft. Hoe shit je dag ook begint of is, wees de rebel die het omkeert en die chronische ziekte laat zien wie vandaag de baas is.

Neem die rebelse baby stapjes op een dag dat je je slecht voelt en de wereld lijkt in te storten. En als een van die baby stapjes is dat je je tranen laat lopen of de frustratie uitschreeuwt, laat dat baby stapje er dan zijn. Mijn favoriete baby stapje bij frustratie is toch wel mijn prullebak door de keuken schoppen en ondanks dat ik weet dat mijn prullebak er helemaal niets aan kan doen als ik een dag pijn heb of last heb van zware armen of benen, het voelt heerlijk om die prullebak dan heel rebels een rot schop te geven. Nu hoef jij dat natuurlijk niet over te nemen want je kan ook gewoon een vriendin bellen maar heel soms, heel soms is het gewoon heerlijk om rebels te zijn.

En misschien worstel je niet met een chronische ziekte en heb je vandaag gewoon een rot dag, wees dan ook een rebel en neem baby stapjes waardoor jij je beter voelt.

Take care!

Xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock