Selecteer een pagina

f295b7e1cac5a4a056b605411c2cc0c4

Zelfvertrouwens is iets waar heel veel over geschreven en gesproken wordt. Sommige mensen lopen over van zelfvertrouwen en anderen struggelen ermee en geloven niet zo zeer in zichzelf. Er kan in je leven van alles gebeuren waardoor je zelfvertrouwen minder wordt. Hoe lastig het soms ook is, zelfvertrouwen is wel iets wat je nodig hebt om verder in je leven te komen. Als jij niet in jezelf gelooft, waarom zou een ander dat dan wel doen? Maar hoe krijg je nou je zelfvertrouwen terug op een realistische manier. Je kan natuurlijk wel hopen op een mirakel waardoor je het in een klap terug krijgt maar zo werkt het helaas niet altijd. Er zijn een aantal tips waardoor je weer aan je zelfvertrouwen kan gaan werken en ervoor kan zorgen dat jij je weer goed gaat voelen.

f84e33f4427e94795652be4dd38f4d57
Accepteer fouten

Een fout maken is menselijk en elke fout kun je overkomen. Een fout maken is niet erg en je hoeft ook jezelf er niet voor te straffen maar zorg wel dat je ervan leert en er wat mee doet.

Stop met jezelf te vergelijken

Het gras is niet groener bij de buren dus waarom zou je jezelf willen vergelijken met iemand anders? Iedereen heeft zijn issues en onzekerheden en niemand is perfect. Ook al willen wij dat wel heel graag zo laten lijken. Focus je op jezelf en je eigen ontwikkeling.

a43f3a8949eb0ad8c9b61a3fa1384b17

Laat niemand anders voor je bepalen wie je hoort te zijn

Jij bent wie je bent en als iemand je zo niet leuk vindt en zou willen veranderen, loop weg en sta het niet toe. Je bent goed zoals je bent en laat niemand je ooit wat anders zeggen.

Voel je comfortabel met jezelf

De enige persoon die belangrijk is in deze wereld dat ben jij. Het is dus belangrijk dat je je prettig voelt met wie je bent. Als jij niet comfortabel met jezelf bent, hoe kunnen anderen dat dan zijn?

Breng tijd alleen door

Neem tijd voor jezelf. Ga iets doen waar jij blij van wordt en plan me-time in. Gewoon een hele avond voor jezelf.

532cf8e08e28fced9bb35bf6c9168a5b

Kijk naar je positieve punten

Het is heel makkelijk om jezelf neer te halen en de negatieve punten onder een vergrootglas te leggen. Maar wat heb je er aan? Je gaat je er niet beter door voelen. Focus je op je positieve punten en de dingen waar jij blij van wordt als je in de spiegel kijkt.

Zet persoonlijke doelen en behaal ze

De ultieme boost voor je zelfvertrouwen is natuurlijk doelen behalen. Bedenk wat jij wil bereiken, bedenk haalbare doelen en zorg ervoor dat je ze haalt. Iedere keer dat jij weer een doel kunt afstrepen, mag je jezelf gewoon weer een schouderklopje geven.

Zelfvertrouwen moet groeien. Het is een proces en dat heeft soms tijd nodig. Zet niet te hoge verwachtingen en vier elke overwinning die je boekt. Wees trots op jezelf en koester het. Maar blijf realistisch en zet stapje voor stapje. Zo krijg je vanzelf je zelfvertrouwen weer terug.

Hoe zit het met jullie zelfvertrouwen? Wat is jullie ultieme tip?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin