Selecteer een pagina

be8ec7b2f4739c6307a38ca76609d69c

Zo, de laatste week van 2016 is nu echt begonnen. Ik hoop dat jullie geweldige en gezellige kerstdagen hebben gehad waar jullie met een goed gevoel op terugkijken. De laatste week van 2016 is vaak zo’n week waarin er terug gekeken wordt naar het afgelopen jaar en dat je al die nieuwsoverzichten (die dit jaar niet de meest positieve waren) voorbij ziet komen. Maar maken jullie ook je eigen “nieuwsoverzicht” van het afgelopen jaar? Een reflectie van de dingen die zijn gebeurd zodat je 2016 met een trots gevoel kan afsluiten? Wij Nederlanders zijn vaak allemaal zo lekker nuchter en doe maar normaal dan doe je al gek genoeg maar waar ben jij dit jaar nou extreem trots op? Wat is het dat je 2016 met een trots gevoel kan afsluiten?

Be proud

5efd991b9becdd50af01f0c91d7ef863

Trots is namelijk iets moois en iets waarover wij best vaker mogen spreken. In Amerika schreeuwen ze het vaak van de daken en blijven ze uitdrukken hoe trots ze zijn en dat gaat mij dan wel iets te ver. Maar ik denk wel dat we eens vaker mogen benadrukken waarop wij trots zijn. Helemaal in de laatste week van het jaar om zo met een goed gevoel het nieuwe jaar in te gaan. Daarom wil ik jullie met deze blog ook uitdagen om terug te kijken op het afgelopen jaar en een ding te noemen waarop je ontzettend trots bent i.p.v. ellenlange jaaroverzichten te maken ;-).

Een raar jaar

32a0575994b69ddbff299e3aeafd3d9c

Mijn 2016 was een raar jaar. Een jaar met extreme pieken en helaas ook dalen. De extreme piek zat hem natuurlijk in het beëindigen van de schuldsanering in maart van dit jaar. Wat een overwinning was dat! Iets waar ik drie jaar naar toe heb geleefd en ontzettend spannend vond. Niet alleen de afsluiting maar ook wat daarna zou gaan gebeuren want je gaat van het leven in schulden en onder bewind, naar het leven in vrijheid en dat is best een spannend dingetje. Naast de euforie van mijn nieuwe leven, werd mijn jaar gedomineerd door mijn gezondheid en dat was een dingetje die ik niet aan had zien komen. Ik, degene die altijd doorging en sterk was, werd ineens geconfronteerd met een kwetsbare kant van mijzelf waardoor ik werd gedwongen om het rustig aan te doen en anders naar het leven te gaan kijken. Het voelde soms ontzettend frustrerend want mijn lijf en hoofd lagen niet meer op 1 lijn en I just couldn’t handle that. Maar deze periode heeft mij ook heel veel gebracht en gaat mij nog veel meer brengen want het eerste kwartaal van 2017 staat nog volledig in het teken van herstellen en revalideren.

Waar ben ik trots op?

79ec66c38861fcc804a16db239aad7b6

Maar waar ben ik nou echt trots op als ik naar 2016 kijk? Ik ben oprecht trots op het feit waar ik nu in het leven sta en hoe hard ik met mijzelf aan de slag ben gegaan. Het proces waar ik nu doorheen ga is niet altijd het makkelijkste proces en het vreet soms energie maar het geeft mij ook een vernieuwde energie en een nieuwe kijk op het leven. Het is een transformatie proces die mij de kans geeft om de Marije 2.0 versie te worden. Een half jaar geleden had ik twee keuzes: met beide handen dit proces aanpakken of als een gebroken vlindertje op de bank te blijven zitten en de situatie te accepteren zoals hij is. Ik ben dan ook super trots op het feit dat ik dit proces met beide handen heb aangegrepen en nu volop in beweging ben. De transformatie is nog in volle gang en ik ben benieuwd hoe ik er straks uit ga komen. Deze reis was een cadeautje voor mijzelf. Een cadeau wat niemand anders mij had kunnen geven behalve ikzelf. Ik kijk dan ook echt uit naar 2017 want ik denk dat het een ontzettend mooi en vernieuwend jaar voor mij gaat worden waar ik aan het eind van 2017 met een mega trots gevoel op kan terugkijken.

Dus bij deze daag ik jullie uit om terug te kijken op 2016 en 1 ding te noemen waar jullie ontzettend trots op zijn.

Waar ben jij trots op in 2016?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin