Selecteer een pagina

Vandaag is het Thanksgiving day in Amerika en hoewel het inmiddels naar mijn idee meer een “eet festijn” is, net zoals kerst bij ons is geworden, vind ik dit toch een mooi moment om stil te staan bij dankbaarheid. Iets wat we soms te weinig doen omdat we aan bepaalde dingen zo gewend zijn dat ze normaal zijn geworden. Iets wat ik mij pas realiseerde toen ik dingen niet meer kon. Daarom vandaag een lijstje met dingen waar ik nu dankbaar voor ben.

1. Een dak boven mijn hoofd, een gevulde koelkast, een vaste baan en (grotendeels) de vrijheid om te kunnen doen wat ik wil doen.
2. Mijn ouders die nu echt ouder worden maar nog alles kunnen doen wat zij willen doen (een nacht in het ziekenhuis heeft mij dat extra hard doen beseffen) en twee maanden alles voor mij deden wat er nodig was zoals eindeloos taxi chauffeur spelen.
3. De vrienden die er afgelopen twee maanden voor mij waren en hielpen waar zij konden (in moeilijke tijden leer je je echte vrienden kennen).
4. De immense kracht en het zelf helend vermogen van mijn lichaam (waar ik mij iedere keer weer over verbaas).
5. Moderne technologie die ervoor zorgde dat ik met de wereld verbonden bleef maar ook gewoon kon blijven werken, ondanks dat ik 1 arm had waar ik niets mee kon.
6. De innerlijke rust die ik afgelopen weken heb mogen vinden dankzij mijn gebroken arm.
7. Mijn creativiteit hervinden.
8. Mij elke dag weer realiseren hoe dankbaar ik ben dat mijn val geen grotere gevolgen had en het geluk van alle dingen die ik nog wel kon.
9. De eerste baby stapjes zetten om weer met een pen te kunnen schrijven en merken hoe erg je schrijven gemist hebt.
10. Gewoon mogen zijn wie je nu bent, of dat nou je vrolijke zelf is of je treurige zelf omdat je je heel even rot voelt.

Waar zijn jullie nu dankbaar voor?

Take care!

xoxo

Bron stock foto’s: Unsplash.com