Selecteer een pagina

cac8fa1bb692eb7334df0bbfde71422b

November is bijna voorbij en wat een geweldige maand was het. Als er 1 maand van dit jaar in de nominatie gaat voor beste maand van 2016 dan was het wat mij betreft november wel. Er gebeurde zo ontzettend veel mooie dingen in mijn leven deze afgelopen maand dat ik echt met een grote en dankbare glimlach terugkijk op november 2016. Nog een maandje en dan is 2016 alweer voorbij. Wat een jaar is het geweest. Ik ben mij daar zo ontzettend bewust van. Maar voordat we een recap van het jaar gaan doen, eerst vandaag een blog over de favorieten van november. 

Favoriete moment

photogrid_1480362217624

Mijn favoriete momenten vielen allemaal in dezelfde week. Natuurlijk mijn 38e verjaardag en in diezelfde week begon mijn revalidatie traject bij Heliomare. Dus in de week dat mijn nieuwe levensjaar begon, begon ook een nieuwe fase in mijn leven. Een intens heftige fase op dit moment want ik leer heel veel. Niet alleen over pijn en de oorzaken van pijn maar ook over mijzelf en de dingen waar ik tegenaan loop die ik eigenlijk altijd als heel normaal vond. Plus na maanden van pijn en angst, eindelijk weer echt in beweging komen en gewoon plezier hebben in sporten. Als je weet hoe groot die wens was om dat weer te kunnen doen, ik denk dat geen Sinterklaas lijstje tegenop kon. Ik heb nog een paar weken hard werken te gaan maar ik weet wel dat ik voor mijzelf de juiste keuze heb gemaakt om dit traject aan te gaan en ik denk dat ik er als een ander mens uit ga komen.

Favoriete muziek

Ik luisterde heel veel relaxte muziek omdat het in mijn hoofd natuurlijk al hartstikke druk was met alles wat er deze maand gebeurde. Maar af en toe luisterde ik ook hele vrolijke muziek. Jonna Fraser stond uiteraard weer in mijn lijstje maar ik ontdekte ook You & Me van Marc E. Bassy en de muziek van Rolf Sanchez (een jongen uit Amsterdam die ooit mee deed aan X Factor in 2011 en inmiddels getekend is door het platenlabel van Marc Antony. Just saying!). Het was een goede muziek maand.

Favoriete boek

27216308

Deze maand las ik een heleboel boeken. Ik kwam weer helemaal in mijn flow, mede omdat ik echt een paar hele goede boeken heb gelezen die ik in een ruk uit heb gelezen. Ik had voor deze maand dan ook drie favorieten maar daar lezen jullie later nog over. Mijn allergrootste favoriet was “Lieveling” van Kim van Kooten. Wat een boek! Het onderwerp is intens heftig (kindermisbruik) maar het is zo intens geschreven dat je gewoon wil blijven lezen om te weten hoe het verder gaat. Ondanks dat je soms echt misselijk wordt van de dingen die beschreven worden.

Favoriete serie

Ik keek deze maand eigenlijk maar een serie en dat was voor mij wel een ontdekking. Niet gedacht dat de publieke omroep zo’n goede serie konden produceren. Mijn favoriete serie van deze maand was “Als de dijken breken” die op zaterdagavond wordt uitgezonden op NPO1. Onwijs intens, helemaal als je zoals ik aan de kust woont. Het enige wat ik jammer vind is dat ik nu iedere week moet wachten op een nieuwe aflevering.

Favoriete film

Maanden heb ik uitgekeken naar deze film. Ik heb letterlijk de dagen afgeteld voordat hij in de bioscoop kwam. Ik als grote Harry Potter fan moest natuurlijk naar de nieuwste J.K. Rowling film: Fantastic Beasts and where to find them. Ook al is hij 180 graden anders dan Harry Potter en moest ik daar wel even aan wennen maar I love it. De acteurs (love love love Eddy Redmain), de setting, het magische en de donkere krachten. Kom maar op met de volgende delen. Wel een kleine waarschuwing, het is niet Harry Potter en als je met die verwachting naar de bios gaat, kom je teleurgesteld eruit. Het is echt een hele andere film maar zeer de moeite waard.

Favoriete fashion item

photogrid_1480362081415

Als je mijn foto dagboeken volgt dan kan hij je niet ontgaan zijn: mijn obsessie voor mijn fluffy giletjes. Ik heb er een paar maar de grijze is toch wel favoriet. Gewoon lekker over een leren jasje en als ik op kantoor ben over een zwart jurkje. Ideaal voor heel veel situaties en ergens voelt het ook wel een beetje chique.

Favoriete beauty item

20161126_101536

Ook dit moet geen verrassing zijn want volgens mij heb ik hem al heel vaak genoemd: de Ayurveda lijn van Rituals. Ooit een keer gekregen voor kerst van een oude werkgever en toen heb ik mijzelf wijs gemaakt dat dit echt mijn geur niet was. Maar toen ik begin deze maand in de Rituals winkel stond om de limited edition foam voor de verjaardags winactie te kopen, snuffelde ik er toch weer even aan en was verkocht. Kruidig met een vleugje bloem. Ik word heel blij van deze geur.

Nu op naar de laatste maand van 2016. Heel erg benieuwd naar wat december nog voor mij in petto gaat hebben en hopelijk ga ik 2016 met een bang afsluiten. Ik heb er in ieder geval zin in om dit ontzettend mooie jaar met een hele goede laatste maand af te sluiten.

Hoe was jullie November? Wat waren jullie favorieten?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin