Selecteer een pagina

Deze week sluiten wij de eerste maand van 2019 af. Januari is by far mijn minst favoriete maand van het jaar. Hij duurt te lang, hij is te grijs na alle feestdagen en hij doet het gewoon niet voor mij. Kan januari ook niets aan doen maar het is wel een gevoel wat ik al mijn hele volwassen leven over januari heb. Januari en ik zijn gewoon geen match, laten we het daar maar op houden. Gelukkig bezorgde januari 2019 mij wel een aantal verrassingen en had ik een paar hele mooie momenten die de maand erg leuk maakten. Benieuwd wat mijn favorieten van deze maand zijn, lees dan snel verder.

Favoriete moment

Januari was de maand waarin ik eindelijk uit mijn bubbel begon te kruipen. Na maanden van operaties, herstel, bank hangen en rustig aan doen, was januari eindelijk de maand waarin ik mijn One Little Word voor 2019 daadwerkelijk in actie kon zetten. Go kon niet beter gekozen zijn voor 2019 en volgens mij heb ik nog nooit zo bewust mijn One Little Word direct in de eerste maand van het jaar gevoeld.

Wij vierden mijn vaders verjaardag met een rondje Noord-Zuid lijn en bezoekje aan Amsterdam, ik ging met Sonja naar de Beautydays op uitnodiging van de lieve dames van Utsukusy en had mijn eerste personeelsfeestje voor onze nieuwe werkgever. Het was de maand van eindelijk sneeuw en ik mocht toen ervaren hoe fijn het was om als digitale nomade te werken. Het was ook de maand waarin ik mijn revalidatie omhoog schroefde en eindelijk de geweldige verbeteringen in mijn benen kon voelen. Hoewel ik januari dus echt een stomme maand vind, was het uiteindelijk een geweldige maand met heel wat favoriete momenten.

Favoriete muziek

Er waren heel wat liedjes waar ik deze maand blij van werd. Ik luisterde dan ook heel veel muziek, een voordeel van thuis werken. Absolute favoriet is op dit moment toch wel Fallin’ van Idaly, SFB en Ronnie Flex. Ik denk dat die het meest op repeat stond.

Favoriete boek

Ik begin mijn lees vibe weer een beetje terug te krijgen. Ergens eind 2018 verloor ik mijn lees vibe en ik vond het moeilijk om mij te herpakken. Maar ik begon het jaar met “Café zon & zee”, een luchtig liefdesverhaal en misschien was dat wel goed om mijn vibe terug te krijgen. Mijn review van dit boek, kun je hier lezen.

Favoriete serie

Ik keek deze maand heel veel series en vooral heel veel verschillende series. Zo keek ik de documentaire serie over R.Kelly en kreeg hier echt de rillingen van waardoor ik een paar keer moest stoppen. Ik keek uiteraard het nieuwe seizoen van Grace & Franky in een ruk uit. Ik werd een beetje verliefd op Marie Kondo en haar manier van opruimen. Maar ik keek ook Judas, net als de rest van Nederland, en die had ik binnen 1 dag uitgekeken. Ook een serie waar ik af en toe de rillingen bij kreeg maar die echt absoluut een favoriet is voor deze maand want wat een bizar goed gemaakte serie en acteurs. Kan niet wachten op het vervolg.

Favoriete film

Ik keek net als heel Nederland “Bird Box” op Netflix. In eerste instantie dacht ik dat het niets voor mij zou zijn want het zou een enge film zijn. But to be honest, het viel mij 100% mee en ik vond het vooral leuk om Sandra Bullock weer eens te zien in een film. Verder keek ik niet echt films want ik was natuurlijk druk met mijn series 😉

Favoriete eten

Eten was deze maand niet echt een belangrijke bezigheid. Niet dat ik niet at maar het was niet zo dat ik er erg gefocust op was. Het was vooral een maand waarin ik qua eten een paar keer verrast werd. Zo maakte mijn vader een heerlijke zelf gemaakte steak tartare. Een ware verrassing aangezien dit toch wel een van mijn favoriete maaltijden qua eten is. Daarnaast verrasten mijn collega’s mij met een home made Nieuwjaarslunch. Een beetje om te vieren dat ik weer regelmatiger op kantoor te vinden ben. Het was dus vooral de maand van de home cooked maaltijden.

Favoriete fashion item

Mijn garderobe is een metamorfose aan het ondergaan en er komt eindelijk wat kleur in. Ik slaagde deze maand heel goed in de uitverkoop en kocht heel wat leuke items. Items waar ik vroeger niet over had durven dromen. Het was vooral de maand waarin ik heel veel vesten en laagjes droeg. En natuurlijk kan mijn winterjas van Zizzi Fashion niet ontbreken, waar zelfs mannen inmiddels opmerkingen overmaken aangezien de kleuren er nogal uitspringen.

Favoriete beauty item

Dit keer geen item maar de heerlijke behandeling die ik op de Beautydays mocht ondergaan op de stand van Utsukusy en waardoor ik mij besefte dat het tijd wordt dat ik mij vaker dit soort dingen gun. Jullie kunnen het verslag over deze behandeling hier lezen.

Favoriete vlogger

Ik volg de Reinders zusjes al een hele tijd. Mede omdat zij natuurlijk uit Zandvoort komen en inmiddels niet alleen een geweldig merk hebben neer gezet maar ook een voorbeeld zijn dat hard werken loont. Ik vind het dan ook erg leuk om hun week vlogs te zien waar zij je meenemen in hun levens.

Hoe was jullie Januari? Wat waren jullie favorieten?

Take care!

xoxo

Bron stockafbeelding: Shutterstock