Selecteer een pagina

Na de persconferentie van afgelopen zaterdag is het wel duidelijk dat de komende weken ook anders zullen zijn dan wij gedacht hadden. Alle plannen vor de kerstvakantie kunnen in de prullenbak gegooid worden want die gaan simpelweg niet door. Hoe vervelend ik het ook vind, ik kan bij de pakken neer gaan zitten maar dat heeft geen zin en maakt de situatie er echt niet beter op. Dus tijd om om te denken en de focus te leggen op de dingen die wel kunnen. Gelukkig zijn er nog de streaming diensten en heb ik nog steeds een bank waar ik met een dekentje op kan liggen dus ik kom mijn tijd wel door. Het is al even geleden dat ik een NPO favorieten blog heb geplaatst dus ik begin deze week met een lijstje NPO favorieten die ik de komende tijd wil gaan kijken.

Welkom in .. Containerdorp

Een van de verrassingen op tv vind ik dit jaar presentator Dwight van van de Vijver. Ik heb de eerste afleveringen van Welkom in Containerdorp inmiddels gekeken en ik ben onder de indruk hoe Dwight van de Vijver deze documentaire serie heeft gemaakt. Hij trekt een volledig jaar op met mensen uit de randen van de maatschappij die in speciaal ingerichte woongemeenschappen, zogenaamde containerdorpen, wonen. Mensen die eigenlijk nergens meer terecht kunnen en die vaak niet meer de aansluiting met de maatschappij hebben. Dwight van van de Vijver gaat in gesprek met de bewoners en geeft ze de mogelijkheid om hun verhaal te doen.

Zina

De NPO blinkt uit in docu series op dit moment die mijn aandacht trekken maar gelukkig zijn er ook nog goed geacteerde series om te kijken nu we thuis zitten. Een van die series is Zina waarin vijf vriendinnen van Marokkaans Nederlandse afkomst, die ondanks dat ze het niet altijd met elkaar eens zijn, wel altijd voor elkaar klaar staan. Het klinkt als het Nederlandse antwoord op Girls en ben dan ook benieuwd waar deze vijf meiden tegenaan lopen.

Seksengelen

Bron: Telegraaf

Over deze docu serie heb ik al meerdere berichten op social media voorbij zien komen. Vier vrouwelijke sekswerkers die vrijwillig voor dit werk kiezen nemen je mee in hun leven en laten je gedurende een aantal maanden zien hoe hun leven eruit ziet. Wat zijn hun drijfveren en hoe staan zij in het leven?

BuZa

NPO heeft regelmatig goede politieke series met de beste Nederlandse acteurs en zo nu ook weer: BuZa. Als de nieuwe minister van BuZa aantreedt blijken er allerlei lijken uit de kast te vallen, niet alleen politiek, maar vooral persoonlijk zoals bijvoorbeeld een alcohol verslaving. Als je deze serie trouwens nog wilt zien, moet je wel snel zijn want ik zag in de app dat hij nog een paar dagen online staat.

Uit de bak

In deze lijst nog een programma gepresenteerd door Dwight van van de Vijver. Dit keer over gedetineerden die vrij komen en weer mogen gaan meedraaien in de maatschappij. Hoe pak je het leven weer op na een lange tijd vast te hebben gezeten en hoe pakt de maatschappij het op als je je leven weer wilt gaan inrichten? Dwight van van de Vijver laat in deze docu serie aan waar de ex gedetineerden tegenaan lopen.

Hoe gaan jullie de komende weken doorbrengen?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com

Bron trailers: NPO